Maistas 

 

Skaniausi receptai, naudingiausi maisto patarimai ir ekspertų interviu – gamindami pagal juos, niekada neprašausite

Atrado superinę blynų tešlą: visi prašys pakartoti

„Tingiems savaitgalio pusryčiams, tokie šiek tiek sveikesni blynai su varške, bananu ir ryžių miltais“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Reikės: 200 g varškės; 1 bananas; 1 kiaušinis; 1 a. š. vanilinio cukraus; 3 v. š. ryžių miltų; aliejaus / sviesto, kepimui; jogurto, patiekti; trintų uogų, patiekti. Varškę kartu su bananu sutriname iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir miltus. Masę gerai išmaišome.
Receptai Prieš 37 min.

Šiuos buritus visi kirs pasigardžiuodami: norėsis pakartoti

TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Tadas Paplauskas, įkvėpti šio šeštadienio TV3 vakaro filmo „Skonis, pakeitęs istorija“, dalijasi gardžių vegetariškų buritų receptu – jie tiks ir pietums, ir vakarienei. Šį šeštadienį TV3 eteryje – įkvepianti biografinė drama, pasakojanti Richardo Montañezo istoriją ir jo kelią nuo buritų pardavinėjimo pertraukų metu mokykloje iki karjeros milžiniškoje kompanijoje.
Receptai Prieš 1 val.

Paprastas, bet tobulo skonio obuolių pyragas: vienas, du ir yra

Vėstantys orai reiškia, kad namai vis dažniau pakvimpa kepiniais. Kaip obuoliai – vieni perkamiausių vaisių, taip ir jų pyragas – daugeliui skaniausias desertas, pastebi Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Jo skonį pažįstame nuo vaikystės, bet ir jis vis dar gali stipriai nustebinti. Sėkmės raktas – dar lengvesnis nei tradicinis metodas paruošti obuolius. Pyragas bus ne tik pigus, drėgnas, burnoje tirpstantis, bet ir greitas, rašoma pranešime spaudai.
Receptai Prieš 20 val.
REKLAMA
REKLAMA

Šiam itališkam užkandžiui neįmanoma atsispirti, tačiau apie jį žino ne visi: pagrindinis ingredientas – ryžiai

Nors daugelis itališką virtuvę pirmiausiai sieja su picomis ar makaronais, nereikėtų pamiršti ir ypatingųjų ryžių patiekalų. Būtent todėl šį sekmadienį Gian Luca Demarco sugriaus visus mitus ir pakvies į tikrą ryžių karalystę, įsikūrusią visai netoli jo namų Italijoje. O kokiais patiekalais iš ryžių jis su Elena Karaliene nustebins, pamatysite jau šio sekmadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas.

Taip kepti bulviniai blynai tirps burnoje: receptą užsirašykite iš karto

„Net neabejoju, kad visi esate valgę šiuos blynus. Tačiau bent jau man jie asocijuojasi su šiek tiek per dideliu riebalų kiekiu. Kad to išvengti, aš juos kepu orkaitėje. Jie ne tik, kad neprisigeria riebalų, bet nepalieka abejonių, iškepė mėsa tarp tų bulvių ar dar ne. Dar labai patogu, kad visus blynus iškepame vienu kartu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Receptai 2025-09-26

Lietuvos futbolo rinktinės saugas atskleidė superinį receptą: išbandę kartosite ne kartą

Kokia virtuvė jums arčiau širdies – japoniška ar meksikietiška? Rinktis nebūtina – viename patiekale galima labai skaniai suderinti jas abi. O geriausia – nereikės nei įmantrių produktų, nei didelių išlaidų ar daug darbo. Japonijoje žaidžiantis Lietuvos futbolo rinktinės saugas Vykintas Slivka šioje šalyje atrado nepaprastai lengvai paruošiamą, bet skoniu ryškų ir daug jėgų suteikiantį receptą – Okinavos ryžius, rašoma pranešime spaudai.
REKLAMA
REKLAMA

Taip gaminti grikiai išeina daug skanesni: receptą užsirašykite iš karto

Turbūt ne vieno namuose dabar galima surasti savų pririnktų grybų, dėl to tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida pasidalijo labai paprastu, tačiau gardžiu grikių su grybais ir daržo gėrybėmis receptu. Porcijos 2. Užtruksite iki 20 min. Reikės: 100 g grikių (išbrinkintų); 0,5 poro; 1 morkos; 1 skiltelės česnako; 0,5 cukinijos; 300 ml virtų miško grybų; 1 a. š. „Sviestelis“ pr.
Receptai 2025-09-25
REKLAMA
Skanus ir šviežias savaitgalio meniu pagal naudingas IKI akcijas  Skanus ir šviežias savaitgalio meniu pagal naudingas IKI akcijas

Net patys išrankiausi prašys antros porcijos: 4 skanūs ir paprasti receptai šiam savaitgaliui, jau pritaikyti prie „Iki“ akcijų

Vos spėjus apsidairyti – ant nosies štai jau paskutinis rugsėjo savaitgalis. Laisvadieniais daugelis mūsų virtuvėje praleidžia daugiau laiko nei darbo dienomis, todėl jau svarsto – kokiais gardžiais naminiais patiekalais pasilepinti ir namiškius pradžiuginti šįkart? Prekybos tinklas „Iki“ siūlo išeitį: lengvai paruošiamą ir gardų savaitgalio meniu, kuris ne tik sukurs skonių šventę, bet ir padės sutaupyti pinigų. Sutaupysit ne tik maistui: 50 proc.
Maistas 2025-09-25

Sulčių receptas pagal Vytarą Radzevičių: pasigaminus šią „vitaminų bomba“ kūnas padėkos

Ruduo – gėrybių metas, tad kol vaisiai ir daržovės dar neiškeliavo į rūsius ir tebėra šviežūs, laidos „Vytaro ferma“ vedėjas Vytaras Radzevičius siūlo paragauti itin sveiko sulčių recepto. Dar dažniau pradėti rytais spaustis sultis jį pastūmėjo neseniai įsigyta pusiau profesionali lėto spaudimo sulčiaspaudė. Žinomas žurnalistas taip pat iš lėto parodė, kaip ji veikia ir kokie didžiausi tokios sulčiaspaudės privalumai.
REKLAMA
REKLAMA

Šie produktai veikia kaip žarnyno šluota: ragina valgyti dažniau

Galvodami apie sveiką mitybą, dažniausiai rūpinamės vitaminais, mineralais ar pakankamu baltymų kiekiu. Tačiau iš tiesų vienas svarbiausių raktų į gerą savijautą slepiasi paprastuose, kasdieniuose pasirinkimuose. Skaidulos – tarsi nematomas mūsų mitybos herojus, apie kurį prisimename tik tada, kai norime numesti kelis kilogramus ir sulieknėti. Tačiau jos yra ne tik svorio metimo pagalbininkės –  jų vaidmuo kur kas platesnis ir svarbesnis, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Maistas 2025-09-24

Odeta išdavė superinį kugelio receptą: girs visa šeimyna

„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus. Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu.
Receptai 2025-09-24

Atrado tobulą rudeninio pyrago receptą: sotu, pigu ir greita

„Ruduo mane visada džiugina, ypač savo spalvomis, kvapais ir keista aura. Rytai dvelkia gaiva ir kvepia sudžiuvusiais lapais, o vakarai – miegu ir nostalgija. Šaltus rytus mes šildome puodeliu kavos (kartais arbatos) ir sezoniniu pyragėliu, o vakarus – aromatine žvake ir stora vilnone antklode. O kadangi pas mus ruduo jau kaip reikiant su lietumi ir vėju, tai visai ne nuodėmė grįžti į namų virtuves ir gaminti.
Receptai 2025-09-23
REKLAMA
REKLAMA

Šį vištienos troškinį daugelis vadina legendiniu: atskleidė geriausią receptą

„Tikras vaikiškas patiekalas, kurį prisimename iš vaikystės. Vos kelios sudėtinės dalys, paprastas ruošimas ir tikrai skanu. Tik kas nemėgstate „makalynių“ patiekale, siūlau daržoves gaminti atskirai, kaip garnyrą. O vištieną kepkite atskirai“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Receptai 2025-09-22

Šis obuolių pyragas taps tikra rudens bomba: kartosite ne kartą ir ne du

„Šiandieną aš vaišinu jus savo vaikystės obuolių pyragu, kurį kepdavo mano namuose. Aišku, aš dariau pagal savo poreikius ir gavosi tikrai skanus, minkštas.  Medų galite keisti cukrumi, bet aš naudojau medų, man skaniau yra su medumi“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Standartinė torto forma, užtruksite apie 1,5 val.
Receptai 2025-09-21

Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto

TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ – nuostabiausi Pjemonto regiono atradimai. Į lazdynų ūkį pakvietęs Gian Luca Demarco šio ingrediento nepraleido ir recepte – kartu su Elena Karalienė parodė, kaip pasigaminti tobulus lietinius blynelius su lazdyno riešutų kremu. Lazdyno riešutų kremas ir lietiniai blynai – be abejonės du lietuvių mylimi produktai, tačiau sujungus į vieną, gaunamas pasakiško skonio patiekalas.
REKLAMA
REKLAMA

Paragavęs patiekalų šioje Lietuvos kavinėje kaip reikiant nustebo: padavėjos žodžiai išdavė tiesą

Ši apžvalga skirta jaunimui arba tiems, kurie širdyje jauni visada ir nesvarbu, kiek jiems metų… Manau, jaunimas žino, o vyresnio amžiaus skaitytojai gal prisimins frazę „apšilimas“ prieš naktinį klubą arba diskoteką. O tiems, kas tokios frazės nėra girdėjęs, trumpai paaiškinsiu, apie ką ji.

Atskleidė „pačių pačiausių“ sklindžių receptą: kirsite, net ausys linksės

„Iš tikro, tai patys pačiausi sklindžiai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.   Mano vyras turi labai aiškią nuomonę kai kuriais klausimais. Ir jis kartais savo tiesa būna taip įsitikinęs, kad neįmanoma jį perkalbėti. Tačiau kartais aš jį pergudrauju. Kad ir su šiais sklindžiais. Jis visada sako, kad keptų obuolių kur jie bebūtų jis nevalgo (bet juk tai taip skanu!). Ilgą laiką blynelius kepdavau jam be obuolių. Bet kartą pabandžiau obuolių įdėti labai mažai.
Receptai 2025-09-20

Šie sumuštiniai patiks visiems: nuo stalo dings žaibiškai

TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Tadas Paplauskas šį šeštadienį kviečia žiūrėti įtraukiančią biografinę dramą „Ferrari“ ir įkvėpti vietos, kur gimė garsusis Enzo Ferraris, dalijasi tobulai skanių sumuštinių receptu. Šį šeštadienį TV3 „Šeštadienio gero kino vakare“ – istorija apie Enzo Ferrarį.
REKLAMA
REKLAMA

Paruoš net vaikai: ypatingi Starkienės sausainiai, kurių nereikia kepti

Ne paslaptis, kad paruošti visai šeimai patinkančius pietus – ne pati lengviausia užduotis. Vis dėlto kartais pavyksta rasti aukso viduriuką, o šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ sužinosime idealių Starkų šeimos pietų paslaptį.  Kotryna Starkienė šio šeštadienio ryto laidoje džiugins bulviniais virtukais, arba kitaip – gnocchi, kuriuos pagardins pomidorais, alyvuogėmis ir grietinėlės padažu.

Tarp dviejų šalių gyvenanti Vaida Poderytė – apie italų virtuvę: „Maistas turi būti visur, ir jo turi būti daug“

TV3 žiniasklaidos grupės laida „Gero savaitgalio receptas“ kiekvieną šeštadienį pateikia puikų savaitgalio planą – nuo to, ką pasigaminti, iki to, ką pasižiūrėti. O šįkart laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Tadas Paplauskas pakvies nusikelti į Italiją. Čia kiekvieno žiūrovo lauks ne tik intriguojantis filmas apie „Ferrari“, bet ir idealiai prie to tinkantis patiekalas. Šį šeštadienį mūsų laukia įtampos ir aistros kupina biografinė drama „Ferrari“, kuri nukels į 1957-ųjų Italiją.

Šią burokėlių mišrainę vadina skaniausia iš visų: iš rūsio dingsta žaibo greičiu

„Viena skaniausių burokėlių mišrainių, kurias gaminu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 4 kg virtų burokėlių; 1 kg svogūnų; 1 st aliejaus; 1 st acto; 1 st cukraus; 1 v. š. druskos; 1 l vandens. Burokėlius sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Įkaitiname aliejų ir jame pakepiname svogūnus. Į puodą dedame tarkuotus burokėlius, svogūnus, beriame druską, cukrų, pilame actą ir vandenį. Gerai išmaišome. Troškiname apie 20 min.
Receptai 2025-09-19
REKLAMA
REKLAMA

Gian Luca – apie jo šeimos gyvenimą pakeitusį atradimą: „Nebeturime galimybės liūdėti“

Šį sekmadienį TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“ ir vėl pakvies nuostabiausiems Pjemonto regiono atradimams. Šįkart Gian Luca pakvies į lazdynų ūkį, kuriame gimsta tobulo skonio lazdynų riešutų kremas. Anot jo, pastarasis ne tik sugeba ištrinti bet kokį liūdesį – jo žmona nuo šio kremo tapo tiesiog priklausoma! Šįkart Gian Luca žiūrovus pakvies į „Nocciole d’Elite“ aukščiausios kokybės Pjemonto regiono riešutų ūkį.

Šį rudeninį pyragą vadina skaniausiu iš visų: skonis vertas 10 balų

„Labai vykęs ir pavykęs pyragas. Ne per saldus, pakankamai šlapias ir nėra reikalo čia jo labai girti, nes aš jau ir taip įtraukiau jį į mėgstamų pyragų sąrašą. Šis receptas buvo publikuojamas „The Times“ kiekvieną rugsėjo mėnesį nuo 1983 iki 1989 metų, kol redaktorius nusprendė, kad jau gana. Ir tada žmonės supyko, pradėjo reikalauti, kad šis receptas sugrįštu atgal į laikraščio puslapius.
Receptai 2025-09-18

Atrado superinę sočią rudens sriubą: pigu, greita ir be proto skanu

„Kai oras po truputį vėsta ir gauname vis dažniau lietaus, imu ir verdu sriubą. Jaukumas ir šiluma namuose iš karto pasijaučia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 5–6. Užtruksite apie 1 val.
Receptai 2025-09-17
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Šviežia, nebrangu ir alkį numalšina akimirksniu: „Iki“ atskleidė, kokias bandeles perka į mokyklas grįžę mokiniai  Šviežia, nebrangu ir alkį numalšina akimirksniu: „Iki“ atskleidė, kokias bandeles perka į mokyklas grįžę mokiniai

Šviežia, nebrangu ir alkį numalšina akimirksniu: „Iki“ atskleidė, kokias bandeles perka į mokyklas grįžę mokiniai

Rugsėjis – ne tik naujų žinių, bet ir naujų skonių metas. Prasidėjus mokslo metams, prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse šviežių bandelių nuperkama virš dešimtadalio daugiau, o didžiausias paklausos šuolis – nesaldžių bandelių. Tai rodo, kad šiuolaikiniai mokiniai vis dažniau renkasi sočius, nebrangius užkandžius, kurie padėtų susidoroti su alkiu esant intensyviam mokymosi ritmui, sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Maistas 2025-09-17

Ši mišrainė verta 10 balų: vienas, du ir yra

„Salotos su vištiena, avinžirniais ir žaliuoju padažu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Reikės: 100 g virtų avinžirnių; 200 g vištienos filė; 50 g konservuotų kukurūzų; 100 g pomidoriukų; 2 agurkai; pusę mango; kalendros; Padažui: gera sauja špinatų; pusės apelsino sulčių; 2 v. š.  graikiško jogurto; Žiupsnis druskos; Žiupsnis pipirų.
Receptai 2025-09-16
REKLAMA
Šefas F. Meschino: kaip iš „Nykštuko“ ledų be laktozės sukurti vakarienės kulminaciją  Šefas F. Meschino: kaip iš „Nykštuko“ ledų be laktozės sukurti vakarienės kulminaciją

Šefas F. Meschino: kaip iš „Nykštuko“ ledų be laktozės sukurti vakarienės kulminaciją

Italų kilmės šefas F. Meschino tiki, kad geri ledai neturi ribų – jie gali teikti malonumą visiems. Pasak jo, desertai be laktozės yra tokie pat skanūs, todėl jais verta dalintis su kiekvienu prie stalo. Ledai, anot kulinarijos eksperto, – ne tik vaikystės prisiminimas ar vasaros klasika, bet ir erdvė kūrybai, kur svarbiausia kontrastai, jausmas ir tai, kad produktas tinka visiems be išimties.
REKLAMA
REKLAMA

Ši mišrainė taps skaniausiu rudens atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Silkės buvau jau seniai nevalgiusi, tad pasigaminau salotas su silke sau. Bus ir į darbą rytoj įsidėti. Labai skanios, paprastos ir iš kasdieninių produktų“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Reikės: 3 silkės filė; 100 g spalvotų mažų pomidorų; 2 maži agurkai; 1 pundelis svogūnų laiškų; 1 pundelis krapų; 1 šlakelis citrinų sulčių; 1 šlakelis aliejaus; pagal skonį pipirų ir druskos; 1 aitrusis pipiras.
Receptai 2025-09-15

Ši mišrainė taps sezono atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Šias salotas labai lengva pagaminti, o ant stalo jos atkeliaus per mažiau nei dešimt minučių. Maksimalus skonis su minimaliu vargu!“ – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Reikės: nemažas pundelis svogūno laiškų; 2 virti kiaušiniai; 3 nedideli agurkai; 2 šaukštai grietinės arba nat. jogurto; druskos. Kiaušinius išverdame. Svogūno laiškus susmulkiname. Agurkus supjaustome mažais kubeliais. Išvirusius kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais.
Receptai 2025-09-14

Tradicinis tiramisu pagal Gian Lucą: apsilaižysite pirštelius

Šį sezoną TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas“ grįžta pasikeitusi – po kelionių Lietuvoje, Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė žiūrovus supažindins su Italijos maisto kultūra. Jie kvies apsilankyti ten, kur įprastai nepatenka ne tik kameros, bet ir vietiniai italai, bet nelaužys ir tradicijos – dalinsis gardžiausių patiekalų receptais.
REKLAMA
REKLAMA

Šią čirvinių blynų tešlą išmoksite mintinai: skonis – tobulas

„Ruduo dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių. O kodėl jų neišnaudojus dar labiau? Pakviečiau obuolius blynams į draugiją“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2–3. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 200 ml pieno; 2 obuoliai; žiupsnis druskos; žiupsnis cinamono; 300 ml miltų; 1 v. š. tirpinto sviesto / aliejaus. Kiaušinius išsukame su cukrumi, druska ir cinamonu.
Receptai 2025-09-13

Tradicinis britiškas patiekalas, nepaliksiantis abejingų: išbandykite patys

TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Tadas Paplauskas šį šeštadienį kviečia ne tik žiūrėti įtraukiantį filmą „Tamsiausia valanda“, bet ir pasigaminti šio filmo įkvėptą tikrą britišką patiekalą – sekmadienio kepsnį. Šį šeštadienį TV3 žiūrovai išvys istorinę kino juostą „Tamsiausia valanda“ apie vieną reikšmingiausių Antrojo pasaulinio karo figūrų – Jungtinės Karalystės ministrą pirmininką Vinstoną Čerčilį.

Vos 4 ingredientai ir pasigaminsite dieviško skonio desertą: išbandykite

Baigiantis šiltajam sezonui, kulinarė Kotryna Starkienė nusprendžia sezoną vainikuoti itin vasarišku ledų receptu. Laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė gamino nuostabaus grožio, gėlėtą ledo dubenį, o jame – žadą atimančio skonio ledus su razinomis.
REKLAMA
REKLAMA

Šiuos kotletus Odeta vadina ypatingais: 1 ingredientas paverčia juos minkštučiais

„Jei jau užsikabinam, tai užsikabinam ir visą savaitę valgyti cukiniją mums nėra problema. Šį kartą cukiniją slėpėme vištienos kotletuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai ir juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus... Jie primena mums visiems iki skausmo žinomus vištienos blynus, tik čia slaptas ingredientas yra cukinija ir ji čia puikiai tinka“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Receptai 2025-09-12

Štai kur Italijoje glūdi kavos paslaptys: su šiuo gėrimu ruoštas desertas ištirps burnoje

Apie ją svajojame kiekvieną rytą. Jos kvapas gundo, o keli gurkšniai priverčia pasijusti taip, tarsi jau netrukus užkariausite visą pasaulį. Taip, būtent tokį poveikį mums dovanoja kava, kuriai bus paskirta antroji TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“. Šį sekmadienį ne tik iš arti pamatysime garsiosios Lavazza kavos istoriją, bet ir turėsime progą iki smulkiausių detalių sužinoti, kaip gimsta nuo šio gėrimo neatskiriamas itališkas desertas – tiramisu, rašoma pranešime spaudai.

Taip kepti blynai su obuoliais taps rudens hitu: pigu, greita ir be proto skanu

Ilgametis obuolių augintojas, ūkininkas Rimantas Urbonavičius atvirauja, kad šiais metais gamta pateikė nemažai iššūkių, tačiau tai nesutrukdys džiaugtis ypatingai gardžiais ir sultingais lietuviškais obuoliais. Pirmųjų šviežio derliaus obuolių, atkeliavusių iš Rimanto ūkio, jau galima rasti lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ lentynose – ūkininkas ragina juos ragauti net neluptus, kad pajustumėte tikrą natūralų skonį, rašoma pranešime spaudai.
REKLAMA
REKLAMA

Šis raugintų kopūstų troškinys taps mėgstamiausiu: skonis – nepakartojamas

„Šį troškinį atradau tik praeitų metų gruodį. Žinojau, kad lenkai jį gamina žiemos metu gana dideliais kiekais. Vėliau padeda kažkur šaltai ir kai jo užsinori, dideliu šaukštu prisikrauna kiek tam kartui reikia, o likutį vėl palieka iki kito karto“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.  Tai kaimiškas sotus troškinys. Kai kas jį įvardija kaip medžiotojų troškinį. Tačiau tai nesudaro didelės reikšmės, kaip sakoma, kaip pavadinsi – taip nepagadinsi.
Receptai 2025-09-11
REKLAMA
Prie naudingų IKI akcijų pritaikytos skanaus meniu idėjos  Prie naudingų IKI akcijų pritaikytos skanaus meniu idėjos

4 ypač gardžios šio savaitgalio meniu idėjos, kurioms sutaupysite „Iki“: nereikės sukti galvos ar išlaidauti

Grįžtant į rudenišką rutiną, norisi kuo mažiau vargo ir išlaidų. Kiekvienuose namuose tradicinis ir kartais nemažą galvos skausmą sukeliantis klausimas – „Tai ką valgom?“. Šį savaitgalį nuo jo pailsėkite – „Iki“ siūlo skanias meniu idėjas, jau pritaikytas prie naudingų akcijų. Leiskite sau atsipalaiduoti, pasimėgauti skaniu maistu ir sutaupyti.
REKLAMA
Šefas dalijasi tobulos bavariškos karkos receptu: „Tokios paragauti galite tik legendiniame „Oktoberfeste“  Šefas dalijasi tobulos bavariškos karkos receptu: „Tokios paragauti galite tik legendiniame „Oktoberfeste“

Šefas dalijasi tobulos bavariškos karkos receptu: „Tokios paragauti galite tik legendiniame „Oktoberfeste“

Kauno „Oktoberfesto“ virtuvės šefas Nauris Laukaitis sako, kad šventės patiekalai yra daugiau nei tik maistas – tai dalis atmosferos, be kurios festivalis prarastų pusę savo žavesio. „Apyniuoti gėrimai yra šventės širdis, o maistas – jos siela. Be karkos, šnicelio ar brecelių ta dvasia neatsiskleistų“, – teigia jis, kviesdamas į Kauną rugsėjo 19 ir 20 d. patirti tikrąją Bavarijos skonių kelionę.
Maistas 2025-09-10
REKLAMA
REKLAMA

Ši pomidorų mišrainė idealiai tiks su duonos riekele: sunaudosite derlių

„Tai tikriausiai pats populiariausias brusketų variantas. Šiuo metu pats pomidorų sezonas, tad ir pradėkime nuo jų. Būtent taip paruoštas brusketas valgiau pas virtuvės šefą italą per jo gimtadienį ir pagalvojau, kad tik italas gali taip jas paruošti. Viskas atrodytų gana paprasta, bet išgautas be galo subalansuotas skonis. Aš nelabai esu šviežio česnako mėgėja, bet čia ant brusketų pametėti vos keli maži česnako gabaliukai subtiliai derėjo, nes jo nebuvo daug.
Receptai 2025-09-10

Ingrida atrado superinį obuolių pyragą: skonis – nepakartojamas

„Rudeniu kvepiantis obuolių pyragas, pateiktas su ledais, nes oras vis dar primena vasarą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Kepimo forma 27 cm skersmens.
Receptai 2025-09-09

Atskleidė skaniausios kiaušinienės receptą: kartosite tikrai ne kartą

„Taip atrodo mano atostogų pusryčiai. Kai nereikia niekur skubėti ir galima ramiai gaminti ir mėgautis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida, pasidalijusi omleto su daržovėmis ir pievagrybiais receptu. Porcija 1. Užtruksite apie 15 min.
Receptai 2025-09-08
REKLAMA
REKLAMA

Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna prašys pakartoti

„Rudeniu ir meduolių prieskoniais kvepiantis pyragas. Drėgnas ir sodrus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Kepimo forma 24 – 26 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min + apie 1 val., kol pyragas keps.
Receptai 2025-09-07

Marijampolietės gaminami želės tortai sprogdina internetą: raibsta tiesiog akyse

28-erių Brigita Klanauskienė iš Marijampolės savo kūrybinį kelią atrado per spalvingus želės sluoksnius, vaisių raštus ir saldžiai gaivų jogurto bei želatinos derinį. Šiandien ji gamina įspūdingus želėz tortus ne tik savo šeimai, bet ir kitiems – ir visa tai daro iš savo kieme stovinčio, specialiai įrengto namelio ant ratų. Viskas prasidėjo nuo smalsumo, paskui sekė drąsa pabandyti ir kantrybė nepasiduoti po nesėkmių.

Apsilankė Roko Galvono kavinėje Lietuvos pajūryje ir pasibaisėjo: žodžių į vatą nevyniojo

Ši apžvalga skirta ne visiems. Ji skirta tiems, kuriems mityba nėra vien tik alkio malšinimas užkišant jį bet kuo, kas bent kiek panašus į maistą. Suprantu, kad po šios apžvalgos susilauksiu daug negatyvo savo atžvilgiu, bet jei ne aš, tai kas kitas išsakys tai, ką patiria žmonės pavalgę į „Močiučių rezidencijoje“. Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.
REKLAMA
REKLAMA

Šie blynai taps rudens atradimu: receptą išdavė visiems

„Serviruoju pusryčius. Blynelius apšlakstau karamelės padažu, nors tikrai jis čia nėra būtinas, pabarstau paskutinėmis šilauogėmis iš sodo“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 3. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 1 kiaušinis; 200 ml pieno; 1 v. š. cukraus; 1 a. š. vanilinio cukraus; 9–10 v. š. miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; 1 v. š. aliejaus; šilauogių, patiekti; karamelės padažo patiekti, jei norisi.
Receptai 2025-09-06

Šis maltos mėsos kepsnys sužavės ne vieną: recepto prašys visi, kurie ragaus

Naujasis TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ sezonas žiūrovus pasitinka su pokyčiais komandoje – prie Vaidos Poderytės-Bernatavičės prisijungė buvęs futbolininkas, dabar profesionalus virtuvės šefas Tadas Paplauskas. Tačiau laidoje kaip visuomet netrūks gardžių patiekalų receptų, čia susijungia kino magija ir maistas.

„Maisto kelio“ vedėjai išbandė virš šimto metų senumo receptą: „Šiuo desertu galima vaišinti tautą“

TV3 laidoje „Maisto kelias“ šefas Martynas Lavickas kartu su prodiusere, televizijos laidų vedėja Vaida Poderytė-Bernatavičė paskutiniame sezono epizode nusprendė aplankyti Anykščius, kur istorijos bei maisto apipintame mieste, pavyko aptikti 1903 metų receptų knygą. Anykščiai daugeliui asocijuojasi su gamta, miškų apsuptimi, sveikatingumu bei obuolių kvapu.
REKLAMA
REKLAMA

Taupantiems laiką – Italija alsuojanti Kotrynos Starkienės lazanija: jos nė nereikės kepti!

Vis dar kupina vasaros kelionių įspūdžių, šeštadienius Kotryna Starkienė kviečia praleisti taip, tarsi atostogos dar nebūtų pasibaigusios. Todėl ir šio ryto TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“ kvies mėgautis ne tik paprastai paruošiamais, bet ir itališkų skonių kupinais patiekalais. Pavyzdžiui, ar esate kada gaminę tokią lazaniją, kurios nereikia kepti? Pats metas ją išbandyti! Kotryna pasakoja, kad rugsėjis jai, kaip ir daugeliui iš mūsų, yra prisitaikymo mėnuo.

Taip orkaitėje kepta pica pagal futbolininką Pijų Širvį sužavės visus: skonis – tobulas

Pica – daugelio mėgstamiausias patiekalas. Nors ji dažnai siejama su greitu maistu, picą namuose galima paruošti ir gerokai palankesnę sveikatai. Kad sveikas maistas gali būti skanus, komfortiškas, įrodo ir Lietuvos rinktinės gynėjo Pijaus Širvio namuose gaminama pica, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime spaudai. Šiemet prekybos tinklui tapus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rėmėju, tinklas drauge su profesionalais siekia padėti pagilinti visų žinias apie subalansuotą mitybą.
Maistas 2025-09-05
Į viršų