Kiaulienos sprandinė

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kiaulienos sprandinė“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kiaulienos sprandinė“.

Šie kiaulienos suktinukai sužavės visą šeimą: receptą kartosite ne kartą

Šašlykai – kone privalomas kiekvienos vasaros atributas. Todėl dažnas iš parduotuvės neišeina neįsigijęs populiariosios kiaulienos sprandinės, pastebi Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Ši nebrangi ir lengvai paruošiama kiaulienos dalis gali virsti ne tik sultingais šašlykais – bet ir labai universaliais suktinukais su šviežiomis traškiomis daržovėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
2025-06-03

Receptas. John Torode kepsnys

INGREDIENTAI: 6 česnakų 2 valgomieji šaukštai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai rozmarino 1 kilogramas kiaulės prandinės 200 mililitrų alyvuogių aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome maždaug 2 cm storio gabaliukais. Kiaulienos kepsnelius sumaišome su sutrintais česnakais, čiobreliais ir rozmarinu. Mėsą užpilame aliejumi, kad apsemtų ir laikome šaltai apie 1-2 paras. Po to kepame griliuje.
2022-03-02

Receptas. Kiaulienos kepsniai su grybais, sūriu ir pomidoru

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai pomidorų pastos 800 gramų kiaulės prandinės 300 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek prieskonių (kiaulienai) 240 gramų grybų (švieži/šaldyti) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjausčiau riekelėmis, pamušiau ir įtryniau druska, pipirais bei kiaulienos prieskoniais. Taip paruoštus kiaulienos kepsnius sudėjau į aliejumi pateptą kepimo skardą.
2022-03-02

Receptas. Šašlykas kefyro marinate

INGREDIENTAI: 6 česnakų (kapoti) šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai svogūnų (dideli) 2 kilogramai kiaulės prandinės 1.5 litro kefyro šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauti, nusausinti, supjaustyti mėsą ir dėti į puodą. Mėsą užpilti kefyru, dėti stambiai pjaustytus svogūnus, česnaką, druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti. Puodą uždengti dangčiu ir palikti šaldytuve marinuotis per naktį.
2022-03-02

Receptas. Gitanos šašlykas

INGREDIENTAI: 4 vienetai svogūnų (dideli) 1.5 kilogramo kiaulės prandinės šiek tiek prieskonių (druska, pipirai, šašlykų prieskoniai) 1.5 litro mineralinio vandens (geriausia "Vytautas") PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustytą mėsą apliejame gazuotu mineraliniu vandeniu. Geriausia "Vytautas", nes jis yra sūraus skonio ir puikiai tiks kaip marinatas.
2022-03-01

Receptas. Kiauliena su slyvomis ir grietinėlės padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapai) 150 gramų slyvų (džiovintos) 1 vienetas svogūnų 600 gramų kiaulės prandinės 0.5 stiklinės baltojo vyno 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 1 stiklinė sultinio (kiaulienos ar jautienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome gabaliukais ir apibarstome prieskoniais. Ištirpiname gilioje keptuvėje ar puodelyje sviestą ir pakepiname svogūnus.
2022-03-01

Receptas. Šašlykų marinatas

INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustykite kubeliais. Mėsą apiberiame žalumynais (šviežiais ar džiovintais), sudedame svogūno žiedelius, supilame aliejų, citrinos sultis ir išmaišome. Marinuojame apie 1 parą. Prieš kepant mėsą išmaišome su druska.
2022-03-01

Receptas. Gardūs šašlykai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (marinatui) 3 vienetai svogūnų (marinatui) 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 litro alaus (marinatui) 250 mililitrų majonezo (marinatui) šiek tiek druskos (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: Atvėsintą, ne itin riebią kiaulienos sprandinę supjaustykite gabaliukais, sudėkite į indą kartu su supjautytais svogūnais, druska ir pipirais. Užpilkite majonezu, išmaišykite ir marinuokite 2-3 valandas. Likus 15 min.
2022-02-28

Receptas. Tradicinis šašlykas

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti, pagal skonį) 5 vienetai svogūnų (dideli) 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 litro kefyro šiek tiek druskos (pagal skonį) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjaustyti vidutiniais gabaliukais (kad geriau iškeptų ir neišdžiūtų). Svogūną (kuo daugiau tuo skaniau) supjaustyti žiedais, kad galėtumėte sumauti ant iešmo (taip pat svogūnus galite kepti ant grotelių ;) ). Viską sudėti į indą i pasūdyti, įberti pipirų, gal...
2022-02-28

Receptas. Šašlykai „Kitaip“

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 300 mililitrų mineralinio vandens (gazuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną ar jautieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Išmaišykite mėsą su prieskoniais: druska ir šviežiai maltais pipirais. Užlašinkite citrinos sulčių ir sudėkite žiedeliais supjaustytus svogūnus. Viską užpilkite mineraliniu vandeniu ir marinuokite visą parą.
2022-02-27
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Lino šašlykai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis kalendrų šiek tiek laurų lapų 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabaliukais. Užpilti vyno, berti prieskonius, rankomis išminkyti ir palaikyti per nakt. Kepti grilyje. Skanaus.
2022-02-27

Receptas. Sotieji kepti sumuštiniai

INGREDIENTAI: 4 riekės batono šiek tiek sviesto 1 galva svogūnų (smulkiai pjaustyti) 4 riekės kiaulės šoninės 4 riekės kiaulės prandinės 100 gramų sūris (tarkuotas, Cheddar) šiek tiek pomidorų padažo 4 vienetai agurkų (raudinti, vidutinio dydžio) 2 vienetai pomidorų pastos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustyti batoną (apie 3 cm storio). Pertepti sviestu ir užberti svogūno.
2022-02-26

Receptas. Pikantiškas kiaulienos šašlykas

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis bazilikų (smulkintas) 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 0.5 vieneto citrinų 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta) 1.5 arbatinio šaukštelio kmynų (malti) 1 vienetas laurų lapų (lapas, smulkintas) šiek tiek muskato (maltas) 800 gramų kiaulės prandinės 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek čili pipir...
2022-02-26

Receptas. Kepta sprandinė

INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 kilogramai kiaulės prandinės 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 7 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo šiek tiek laurų lapų šiek tiek žolelių šiek tiek maltos saldžiosios paprikos Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-02-26

Receptas. Kepsnys su daržovėm ir sūriu

INGREDIENTAI: 3 vienetai morkų 3 vienetai svogūnų 150 gramų kiaulės prandinės 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Kelias morkas sutarkuoti, kelis svogūnus smulkiai supjaustyti, keptuvėj į ikaitintą aliejų įdėti išmuštą ir džiuvėsėliuose bei plaktuose kiaušiniuose apvoliotą karbonadą.
2022-02-26

Receptas. Šašlykai su svogūnais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės (ar nugarinė) 150 gramų pomidorų padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustykite kubeliais. Vieną svogūną sutarkuokite. Ant mėsos sudėkite smulkiai sutarkuotą svogūną, druską, pipirus ir padažą. Išmaišykite. Palikite šaldytuve 2-3 h pasimarinuoti. Suverkite mėsos gabaliukas ant iešmo. Į tarpus įverkite griežinėliais supjaustyto svogūno. Kepkite ant laužo.
2022-02-26

Receptas. Super šašlykai

INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 2 vienetai paprikų 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės šiek tiek sojos padažo šiek tiek čili pipirų (prieskoniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti gabaliukais, svogūnus, saldžiąją papriką, čili sumalti, sudėt prieskonius ir sumaišius su mėsa dar 20 min minkyti rankomis. Mėsa bus trapesnė. Po 4 val galima maut ant iešmų. Skanaus.
2022-02-25

Receptas. Kiaulienos suktinukai su ožkos pieno sūrio ir špinatų įdaru

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek paprikų (milteliai) 3 saujos špinatų (šaldyti/švieži) 1 kilogramas kiaulės prandinės 0.5 stiklinės kvietinių miltų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 7/10 litro sultinio (daržovių) šiek tiek prieskonių (kiaulienai) 300 gramų sūris (ožkos pieno) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiauliena supjaustoma riekelėmis, pamušama ir įtrinama druska, pipirais bei kiaulienos prieskoniais.
2022-02-25

Receptas. Šašlykas

INGREDIENTAI: 4 česnakų 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės 1 valgomasis šaukštas acto 5 valgomieji šaukštai majonezo 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustom gabaliukais, sutarkuojam svogūną, susmulkinam česnaką, supilam aliejų ir actą, dedam druskos pagal skonį. Viską gerai rankomis išminkom. Pabaigoje dedam majonezą ir dar kartą gerai išmaišom. Kepti galima po valandos. Skanaus.
2022-02-25

Receptas. Kiaulienos sprandinės šašlykas

INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 kilogramas kiaulės prandinės 100 gramų alyvuogių aliejaus 50 gramų sojos padažo šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas žalumynų (čiobreliai, bazilikas, rozmarinas, mairūnas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Išmaišykite mėsą su druska, pipirais ir žalumynais. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite su aliejumi ir sojos padažu.
2022-02-25

Receptas. Kiaulienos šašlykai su kadagių - garstyčių majoneziniu padažu

INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų ((marinatui)) 1 česnakų (laiškiniai, žali, pundelis (marinatui)) šiek tiek juodųjų pipirų ((marinatui)) 1 arbatinis šaukštelis laurų lapų (malti (marinatui)) 1 vienetas rozmarino (žali, šakelė (marinatui)) 2 valgomieji šaukštai garstyčių (grūdeliai (marinatui)) 2.5 kilogramo kiaulės prandinės 70 gramų baltojo vyno (sausas (marinatui)) 200 gramų majonezo ((marinatui)) 2 valgomieji šaukštai druskos ((marinatui)) š...
2022-02-25

Receptas. Kiaulienos šašlykas

INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų (žalios) 0.5 litro granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome 2-3 cm dydžio gabaliukais. Citrinas ir svogūnus supjaustome plonais griežinėliais. Į dubenį sudedame mėsą, citrinas, svogūnus, prieskonius ir išmaišome, paspaudant rankomis. Užpilame viską granatų sultimis ir dedame į šaldytuvą 16-18 valandų.
2022-02-23

Receptas. Kiaulienos vėrinukai

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų 4 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės 100 gramų acto (9 proc.) 150 mililitrų vandens 1 valgomasis šaukštas druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjaustome kubeliais. Svogūnus supjaustome žiedais. Mėsą išmaišome su druska ir maltais pipirais. Į vandenį įmaišome actą ir supilame ant mėsos. Ant mėsos sudedame svogūnus ir išmaišome. Laikome šaltai apie 4 valandas. Kepame šašlykinėje.
2022-02-23

Receptas. Kiaulienos šašlykas

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 česnakų 1 valgomasis šaukštas medaus 1 valgomasis šaukštas garstyčių 2 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulės prandinės 1 valgomasis šaukštas prieskonių (šašlykams) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome kubeliais. Išspaudžiame citrinos sultis ir sumaišome su medumi, garstyčiomis, prieskoniais, smulkintu svogūnu ir česnaku. Šiuo marinatu užpilame mėsą ir išmaišome. Laikome šaltai apie 5-6 valandas. Kepame šašlykinėje.
2022-02-23

Receptas. Paprastieji šašlykai

INGREDIENTAI: 1 česnakų 2 vienetai laurų lapų (lapai) 1 kilogramas kiaulės prandinės šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus šiek tiek prieskonių (šašlykams) PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustykite kubeliais. Sutrinkite česnaką ir sumaišykite su prieskoniais, sulaužytais lauro lapeliais ir ištrinkite prieskoniais mėsos gabaliukus. Mėsą apšlakstykite citrinos sultimis su supilkite aliejų, išmaišykite. Marinuokite apie 12 valandų. Kepkite grilyje.
2022-02-23

Receptas. Paprastieji, tačiau skaniausi šašlykai

INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulės prandinės šiek tiek druskos 1 žiupsnelis paprikų (raudona, malta) šiek tiek prieskonių (žolelės, džiovintos) Marinatui: 1/4 litro vynas (sausas) 1/3 litro mineralinio vandens 1 vienetas svogūnų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 7 PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausiai numirkyti mėsą šaltame vandenyje. Supjaustyti mėsą norimo dydžio gabaliukais. Apibarstyti prieskoniais ir viską gerai išmaišyti.
2022-02-23

Receptas. Skanus šašlykas apelsinų marinate

INGREDIENTAI: 4 vienetai apelsinų (švieži) 1 valgomasis šaukštas čiobrelių (šviežias, smulkintas) 1 valgomasis šaukštas imbierų (maltas) 5 vienetai laurų lapų (lapai) 4 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulės prandinės šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nedideliais gabalėliais supjaustyti mėsą. Apelsinus nulupti skutikliu ir supjaustyti kubeliais, supjaustyti žiedais svogūnus.
2022-02-22

Receptas. Čenachai iš kiaulienos su pupelėmis

INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės prandinės 8 vienetai bulvių 2 vienetai morkų 1 vienetas svogūnų 4 skiltelės česnakų 4 žiupsneliai druskos 4 valgomieji šaukštai pomidorų pastos 1 skardinė konservuotų pupelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome gabaliukais, pabarstome druska ir pipirais. Apkepame aliejuje. Bulves nuplauname nuskutame ir supjauname kubeliais.
2022-02-22

Receptas. Kiaulienos kepsnys

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 kilogramas kiaulės prandinės šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (kiaulienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjaustome nedideliais kepsniais. Pamušame su kūjelu, įtriname prieskoniais ir apšlakstome šviežiai spaustomis citrinų sultimis. Marinuojame apie 1 parą. Kepame orkaitėje apie 30 minučių (180-190 laipsnių) arba grilyje.
2022-02-22

Receptas. Sprandinės kepsnys

INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulės prandinės 5 valgomieji šaukštai majonezo 1 valgomasis šaukštas prieskonių (kepsniams) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinės kepsnius įtriname prieskoniais. Žiedeliais supjaustytus svogūnus sumaišome su mėsa. Po to supilame citrinos sultis ir majonezą ir dar kartą išmaišome, geriausia su rankomis, kad majonezas tikrai padengtų visus kepsnius. Marinuojame 1-2 paras.
2022-02-22

Receptas. Skanutis šašlykas vyne

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 vieneto raudonojo vyno (pusė butelio) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinuojame šašlyką: Supjaustome mėsą gabaliukais, ištriname druska ir pipirais. Beriame pjaustytus svogūnus.
2022-02-21

Receptas. Sultingi šašlykai

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės 1 stiklinė pomidorų sulčių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustome kubeliais, o svogūną ir citriną - griežinėliais. Mėsą sumaišome su prieskoniais, svogūnais ir citrina. Užpilame pomidorų sultimis ir laikome šaltai apie 12-18 valandų. Po to kepame grilyje.
2022-02-20

Receptas. Balzaminiai šašlykai

INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 arbatinis šaukštelis kmynų 1 kilogramas kiaulės prandinės 6 valgomieji šaukštai acto (balzaminis) 1 valgomasis šaukštas druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjausčiau nedideliais kubeliais. Kiaulienos kubelius sumaišiau su druska, susmulkintu česnaku ir kmynais. Galiausiai ant mėsos supyliau actą ir aliejų. Gerai išmaišiau ir palikau marinuotis 24 valandoms. Bent kartą per dieną mėsą pamaišydavau.
2022-02-20

Receptas. Šašlykas su kiviais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulės prandinės šiek tiek prieskonių (mėsai, "Santa Marija") 0.5 litro mineralinio vandens 7 vienetai kivių šiek tiek citrinpipirių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti gabaliukais. Supjaustome svogūnus, kivius. Viską sudėti į vieną didelį indą, įberti prieskonių pagal skonį ir užpilti mineraliniu vandeniu. Išmaišyti.
2022-02-20

Receptas. Skalsi kiaulienos sriuba

INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 2 vienetai svogūnų 3/4 stiklinės žirnių (šaldyti) 400 gramų kiaulės prandinės 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai acto (vyno) šiek tiek druskos 100 gramų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Pakepinkite susmulkintus svogūnus puode su aliejumi.
2022-02-20

Receptas. Zrazai su baravykų, svogūnų ir šoninės įdaru

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek salierų 3 vienetai svogūnų 600 gramų kiaulės prandinės 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 10 vienetų baravykų 50 gramų kiaulės šoninės (karšto rūkymo) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitintoje keptuvėje su sviestu pakepinti susmulkintus svogūnus.
2022-02-19

Receptas. Šaltai rūkyta sprandinė

INGREDIENTAI: 6 gramai cukraus 3 gramai juodųjų pipirų (grūsti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) šiek tiek muskato (riešutas) 3 kilogramai kiaulės prandinės 90 gramų druskos 2 gramai kvapiųjų pipirų (grūsti) šiek tiek kadagio uogų (trintas) 2 gramai salietros PARUOŠIMO BŪDAS: Atvėsintą sprandinę aplyginkite. Sumaišykite druską su trintais prieskoniais, cukrumi ir salietra. Prieskonius galite dėti pagal savo skonį.
2022-02-18

Receptas. Kiaulienos vėrinukai

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 litro jogurto (natūralus) šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų (petražolės, bazilikas ir pan.) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Pasiruošiame marinatą: gerai susmulkiname žoleles, svogūną ir česnaką.
2022-02-18

Receptas. Pikantiškas šašlykas

INGREDIENTAI: 2 stiklinės granatų (sultys) šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinė supjaustoma 3-4 cm kubeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais. Į dubenį sudedame mėsą, svogūnus, suberiame prieskonius ir paminkome rankomis (apie 2 minutes). Po to viską užpilame granatų ir citrinų sultimis. Mėsą uždengiame ir laikome šaldytuve per naktį.
2022-02-17

Receptas. Kiaulienos kepsnys su paslaptimi

INGREDIENTAI: 3 česnakų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės 5 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek aliejaus (skardai patepti) šiek tiek prieskonių (kiaulienai) šiek tiek prieskonių (žolelės) 200 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome ir išmušame, kad gautume delno dydžio gabalėlius. Gerai “išmasažuojame” su prieskoniais ir smulkiai pjaustytu česnaku.
2022-02-17

Receptas. Suktinukai su salierų įdaru

INGREDIENTAI: 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 0.5 kilogramo kiaulės prandinės šiek tiek kvietinių miltų šiek tiek grietinėlės šiek tiek sviesto šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustome, plonai pamušame ir, apibarstę prieskoniais, šiek tiek pamarinuojame kol pasidarysim įdarą. Salierus sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir pakepiname svieste, pagardiname prieskoniais ir atvėsiname.
2022-02-17

Receptas. Abchazų šašlykas

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovintas, 2-3) 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (grūsti) 1 valgomasis šaukštas paprikų (raudonoji, milteliai) 3 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio) 1 kilogramas kiaulės prandinės 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Imam mėsą, nuplaunam ir būtinai nusausinam. Pjaustom mėsą skersai raumens maždaug 6x6x6 cm dydžio gabaliukais.
2022-02-17

Receptas. Tradicinis mamos šašlykas

INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 5 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės 3 stiklinės acto šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti stambiais gabalais. Pilti acto, kad apsemtų mėsą (geriausia marinuoti trilitriniame stiklainyje). Gausiai berti pipirų, druskos, dėti česnako skilteles, stambiai pjaustytą svogūną. Marinuoti bent per nakt arba 2- 3 paras. Paprasta, bet labai skanu.
2022-02-17

Receptas. Kepta mėsytė

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės 5 valgomieji šaukštai acto 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 10 valgomųjų šaukštų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Druską sumaišome su pipirais. Prieskonių mišinį suberiame ant kubeliais supjaustytos mėsos. Ant mėsos sudedame svogūnu žiedus, supilame aliejų ir actą. Viską sumaišome. Mėsą matinuotis turi bent 1-2 valandas. Kepame griliuje arba ant laužo.
2022-02-17

Receptas. Liulia-Kebab

INGREDIENTAI: 1 kilogramas jaučio kumpio 1 kilogramas kiaulės prandinės 100 mililitrų pieno 7 galvos svogūnų šiek tiek provanso žolelių šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą sumalame mėsmale per stambų sietelį (5-3 skylučių). Pagardiname druska, pipirais, provanso žolelėmis. Faršą gerai išmaišome, įpilame pieno ir maišome apie 10 min.
2022-02-17

Receptas. Šventiniai šašlykai

INGREDIENTAI: 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės 4 arbatiniai šaukšteliai acto 2 arbatiniai šaukšteliai druskos (nepilni) šiek tiek prieskonių (mėsos, aštrūs) 4 vienetai kvapiųjų pipirų šiek tiek čili pipirų šiek tiek žalumynų (žali prieskoniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Šašlykui naudokite kiaulienos sprandinę, o jei taupote, - kumpį ar mentę. Supjaustykite stambesniais, 4x4x4cm gabalais mėsą.
2022-02-16

Receptas. Spanguoliniai šašlykai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų spanguolių 1.5 kilogramo kiaulės prandinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustykite kubeliais. Ant mėsos suberkite spanguoles, druską ir pipirus. Išmaišykite rankomis, paspaudžiant, kad spanguolės susitrintų ir mėsa gerai įsigertų marinatu. Laikykite šaltai apie 5-6 valandas. Kepkite grilyje ar virš laužo žarijų kaitros.
2022-02-16

Receptas. Šašlykų receptas

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų 3 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulės prandinės 1 valgomasis šaukštas druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos sprandinę supjausčiau kubeliais, o svogūnus ir citriną griežinėliais. Mėsą sumaišiau su druska ir pipirais bei svogūnų ir citrinų griežinėliais. Apipyliau aliejumi ir dar kartą išmaišiau. Padėjau į šaldytuvą pusei dienos. Kepiau šašlykinėje.
2022-02-16

Receptas. Kepsniai su saulėje džiovintais pomidorais

INGREDIENTAI: 80 gramų pomidorų pastos (džiovinti, aliejuje) 700 gramų kiaulės prandinės šiek tiek džiūvesėlių (apvoliojimui) 200 gramų sūris (mėlynas, pelėsinis) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti kepsniais, išmušti, ištrinti prieskoniais . Kiekvieną mėsos gabaliuką įdaryti mėlynojo pelėsinio sūrio gabalėliu ir saulėje džiovintų pomidorų aliejuje gabalėliu, perlenkti pusiau apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant aliejaus.
2022-02-15

Receptas. Šašlai

INGREDIENTAI: 5 česnakų 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulės prandinės šiek tiek majonezo (indelis) 1 vienetas prieskonių ("Santa Marija" šašlykams, pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą supjaustyti. Visus produktus sumaišyti ir į masę sudėti mėsos gabaliukus. Laikyti parą šaldytuve, po to verti ant iešmų ir kepti. Skanaus.
2022-02-15
Į viršų