apelsinų sultys
                    Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „apelsinų sultys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „apelsinų sultys“.
            
 Šis gėrimas puikiai mažina kraujospūdį ir cholesterolį: žino ne visi
                                Tyrimai parodė, kad daugelio pamėgtos vaisių sultys gali padėti kovoti su dviem rimtomis sveikatos problemomis – aukštu kraujospūdžiu ir padidėjusiu cholesterolio kiekiu. Mokslininkai teigia, kad šis natūralus gėrimas gali būti puiki pagalbinė priemonė širdies ir kraujagyslių sveikatai stiprinti. 
Milijonai žmonių visame pasaulyje kovoja su padidėjusiu cholesteroliu ir padidėjusiu kraujo spaudimu. Abi šios būklės yra svarbūs širdies smūgių ir insultų rizikos veiksniai.
                            
 Kankina aukštas kraujospūdis? Ragina išbandyti 3 produktus
                                Aukštas kraujospūdis kankina daugybę žmonių, tačiau ekspertai atskleidė, kad vos keli maisto produktai gali padėti jį sumažinti. Šiuos 3 produktus geriausia rinktis pusryčiams, tačiau verta vartoti kuo dažniau. 
Aukštas kraujospūdis, dar vadinamas hipertenzija, reiškia, kad širdis dirba sunkiau nei turėtų pumpuodama kraują po kūną – papildomai apkraunamos kraujagysles ir organai, o laikui bėgant gali kilti rimtų sveikatos sutrikimų.
                            
 Receptas. Apelsininė cukinija
                                INGREDIENTAI:    1 litras   apelsinų sulčių    500 gramų   cukraus    2 vienetai   cukinijos    Paruošimo laikas: Apie 1 val.  Porcijų skaičius: 5   PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukinijas susipjaustom kubeliais, suberiam cukrų ir supilam sultis išmaišom ir paliekam nakčiai pastovėti. Viską paverdame apie 5 min.,sudedam į stiklainius ir uždarom.     Autorius: Jolanta.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Šokoladiniai sausainiai su apelsinine glazūra
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    100 gramų   cukraus pudros (glazūrai)    125 gramai   cukraus    1 vienetas   kiaušinių    200 gramų   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (glazūrai)    100 gramų   juodojo šokolado    šiek tiek   druskos    125 gramai   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir sudėti vieno apelsino sutarkuotą žievelę, išmaišyti. Šokoladą sutarkuoti su stambia tarka.
                            
 Receptas. Apelsininiai blyneliai su pudingu
                                INGREDIENTAI:    4 vienetai   apelsinų    šiek tiek   cukraus    3 saujos   mandarinų (konservuoti/švieži)    4 vienetai   kiaušinių    8 valgomieji šaukštai   kvietinių miltų    250 mililitrų   apelsinų sulčių    2 valgomieji šaukštai   likerio (apelsinų)    šiek tiek   druskos    6 valgomieji šaukštai   sviesto    100 gramų   pudingo (milteliai)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nutarkuokite apelsinų žieveles (be baltosios dalies), po to išspauskite sultis.
                            
 Receptas. Kokteilis "Party"
                                INGREDIENTAI:    20 mililitrų   mangų (sultys)    20 mililitrų   apelsinų sulčių    10 mililitrų   sirupo (granatų)    10 mililitrų   sirupo (kokosų)    šiek tiek   ledukų    30 mililitrų   romo     PARUOŠIMO BŪDAS:   Šeikerį pripildyti ledukais 1/3 talpos. Supilti visus komponentus ir suplakti. Supilti į bokalus, papuošti mangu, apelsinu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
 
  Receptas. Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais
                                INGREDIENTAI:    75 gramai   abrikosų (džiovinti, įdarui)    60 gramų   cukraus pudros (tešlai)    75 gramai   migdolų    60 gramų   migdolų (malti, tešlai)    1 vienetas   kiaušinių (baltymai, įdarui)    1 vienetas   kiaušinių (tryniai, tešlai)    150 gramų   kvietinių miltų (tešlai)    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (įdarui)    120 gramų   sviesto (tešlai)    7 gramai   vanilinio cukraus (tešlai)    200 gramų   baltojo šokolado (marcipanų masė, įdarui)    Paruošimo laikas: Apie 5 min.
                            
 Receptas. Spanguolių, apelsinų ir pekano riešutų duona
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   apelsinų (žievelė, tarkuota)    1 stiklinė   cukraus    1/4 stiklinės   margarino    0.5 stiklinės   pekanų riešutų (kapoti)    1 stiklinė   spanguolių (šviežios/šaldytos, kapotos)    1 vienetas   kiaušinių    2 stiklinės   kvietinių miltų    1 ir 1/5 stiklinės   apelsinų sulčių (šviežios)    1 arbatinis šaukštelis   druskos    0.5 valgomojo šaukšto   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir ...
                            
 Receptas. Jogurtinis kokteilis su bananais ir dribsniais
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   bananų    1 valgomasis šaukštas   medaus    110 gramų   jogurto (natūralus)    200 gramų   apelsinų sulčių (šviežios)    4 valgomieji šaukštai   avižinių dribsnių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Bananus supjaustyti gabaliukais. Sudėti bananus į mikserį kartu su šviežiomis apelsinų sultimis, dribsniais, jogurtu ir medumi.  Viską suplakti ir supilstyti į bokalus.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
   
  Receptas. Kalėdinis pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų (nutarkuota)    200 gramų   cukraus (100 g rudo ir 100 g farino)    150 gramų   žemės riešutų    4 vienetai   kiaušinių    350 gramų   kvietinių miltų    1 vienetas   apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino)    300 mililitrų   brendžio    225 gramai   sviesto    150 gramų   kokosų (drožlės)    300 gramų   riešutų    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    1200 gramų   vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai))    1 vien...
                            
 Receptas. Pikantiški ryžiai su apelsinais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   cukraus    1.5 stiklinės   ryžių    3 arbatiniai šaukšteliai   salierų (smulkinti)    3 arbatiniai šaukšteliai   svogūnų (smulkinti)    1 stiklinė   apelsinų sulčių    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ryžiai pusiau išverdami su 3 stiklinėmis vandens. Svogūnai ir salierai pakepinami svieste. Kai svogūnai pasidaro gelsvai auksinės spalvos, sukrečiami ryžiai, įberiama druskos, cukraus, įpilama apelsinų sulčių.
                            
 Receptas. Moliūgų - apelsinų kokteilis
                                INGREDIENTAI:    200 gramų   moliūgų tyrės    200 gramų   apelsinų sulčių    200 gramų   kokosų pieno (arba sojų)    2 žiupsneliai   cinamono    Paruošimo laikas: Apie 5 min.  Porcijų skaičius: 2   PARUOŠIMO BŪDAS:   Visus ingredientus suplakti ir gerti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Klasikinis putojančio vyno kokteilis
                                INGREDIENTAI:    30 mililitrų   apelsinų sulčių    100 mililitrų   putojančio vyno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišome putojantį vyną su apelsinų sultimis.
                            
 Receptas. Pikantiška brokolių sriuba
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   cukraus    šiek tiek   forminės duonos (skrudinta, supjaustyta kubeliais)    0.5 stiklinės   pieno    3/4 stiklinės   apelsinų sulčių (šviežios)    šiek tiek   druskos    2 valgomieji šaukštai   sviesto    6 stiklinės   sultinio (daržovių)    1 kilogramas   brokolių    100 gramų   sūris (mėlynasis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirkite brokolius vandenyje su druska, cukrumi ir pienu. Išvirtus brokolius nusunkite, sutrinkite su sumaišykite su sultiniu.
                            
 Receptas. Vištienos filė kepsniukai su juoduoju kumpiu
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   juodųjų pipirų    šiek tiek   ryžių (garnyrui)    800 gramų   vištos filė    1 vienetas   kiaušinių    šiek tiek   džiūvesėlių    100 mililitrų   pieno    50 mililitrų   apelsinų sulčių (padažui)    šiek tiek   druskos    šiek tiek   prieskonių (meksikietiški, padažui)    šiek tiek   žalumynų    šiek tiek   lydyto sūrio    100 gramų   kumpio (Biovela)    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Šokoladiniai riešutų triufeliai
                                INGREDIENTAI:    100 gramų   datulių    100 gramų   graikinių riešutų    2 valgomieji šaukštai   kakavos (milteliai, + truputį apibarstymui)    2 valgomieji šaukštai   medaus (arba agavų sirupas)    1 arbatinis šaukštelis   vanilės (ekstraktas)    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių    2 valgomieji šaukštai   pieniško šokolado (tarkuotas)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Riešutus sumalkite. Riešutus sumaišykite su smulkintomis figomis, medumi bei vanilės ekstraktu.
                            
 Receptas. Vištienos iešmeliai
                                INGREDIENTAI:    5 valgomieji šaukštai   cukraus (rudasis)    šiek tiek   krapų    800 gramų   vištos filė    šiek tiek   apelsinų sulčių (šviežios)    šiek tiek   pomidorų padažo ("Tomatas")    1.5 stiklinės   sultinio (paukštienai)    400 gramų   daržovių (įvairios, garnyrui)    150 mililitrų   padažo (sojų)    šiek tiek   svogūnų laiškų (švieži)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
                            
 Receptas. Apelsinų pyragas
                                INGREDIENTAI:    1 valgomasis šaukštas   apelsinų (žievelė)    120 gramų   cukraus pudros (sirupui)    120 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių    250 gramų   kvietinių miltų    100 mililitrų   apelsinų sulčių    50 mililitrų   apelsinų sulčių (sirupui)    150 gramų   sviesto    1 arbatinis šaukštelis   sviesto (sirupui)    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išsukame minkštą sviestą su cukrumi.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Pekano riešutų pyragas
                                INGREDIENTAI:    250 gramų   datulių (be kauliukų)    2 valgomieji šaukštai   medaus    100 gramų   pekanų riešutų    3 vienetai   kiaušinių    1 stiklinė   kvietinių miltų    50 mililitrų   apelsinų sulčių    100 mililitrų   aliejaus    1 arbatinis šaukštelis   prieskonių (cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir t.t.)    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių    Paruošimo laikas: Apie 5 min.   PARUOŠIMO BŪDAS:   Išplakite kiaušinius su medumi.
                            
 Receptas. Tropinė šalta arbata
                                INGREDIENTAI:    1 stiklinė   apelsinų sulčių    4.5 stiklinės   vandens    šiek tiek   mėtų    4 stiklinės   arbatos (juodoji, šalta)    1 stiklinė   ananasų sulčių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Sumaišykite vandenį, šaltą arbatą ir sultis dideliame ąsotyje. Patiekite su ledukais, papuošus mėtos lapeliais. Skanaus.
                            
 Receptas. Burokėlių pyragas pagal Oliverį
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų (žievelė)    šiek tiek   cinamono    šiek tiek   gvazdikėlių    1 vienetas   imbierų (2cm gabaliukas)    150 mililitrų   medaus    šiek tiek   muskato    3 vienetai   kiaušinių (dideli)    150 gramų   kvietinių miltų    100 gramų   kvietinių miltų (rupūs)    170 mililitrų   alyvuogių aliejaus    1 vienetas   apelsinų sulčių    šiek tiek   druskos    500 gramų   burokėlių    2 arbatiniai šaukšteliai   kepimo miltelių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Burokėlius išvirti...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Lietiniai su varške
                                INGREDIENTAI:    500 mililitrų   pieno    2 vienetai   kiaušinių    8 valgomieji šaukštai   aliejaus    5 valgomieji šaukštai   miltai    Įdarui:     400 gramų   kreminės varškės    2 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių    1 valgomasis šaukštas   cukraus    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 8   PARUOŠIMO BŪDAS:   Varškę ištrinu su cukrumi ir apelsinų sultimis.   Į indą mušu kiaušinius, dedu miltus, pilu pieną ir aliejaus 3 šaukštus.
                            
 Receptas. Burokėlių mišrainė su mandarinais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   abrikosų (džiovinti)    šiek tiek   mandarinų    šiek tiek   saulėgrąžų (lukštentos)    šiek tiek   slyvų (džioviontos)    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių    šiek tiek   burokėlių (virti)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Virti burokėliai supjaustomi kubeliais. Dedamos į tris dalis perpjautos mandarino skiltelės, džiovinti vaisiai, pakepintos saulėgrąžos ir viskas sumaišoma su keliais šaukštais apelsinų sulčių.
                            
 Receptas. Kalėdinė „Medžio šaka“
                                INGREDIENTAI:    325 gramai   cukraus    30 gramų   kakavos    15 gramų   krakmolo    3 vienetai   kiaušinių    3 vienetai   kiaušinių (tryniai)    60 gramų   kvietinių miltų    125 mililitrai   apelsinų sulčių (šviežios)    5 valgomieji šaukštai   vandens    50 gramų   pieniško šokolado (smulkintas)    250 gramų   sviesto    15 gramų   vanilinio cukraus     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pasidomėjau kitų šalių virtuvėmis, atradau daug įdomių tradicijų, bei tradicinių žiemos švenčių patiekalų, kurie, pamani...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Punšas Helovynui
                                INGREDIENTAI:    3 vienetai   apelsinų    2 litrai   spanguolių (sultys)    1 litras   apelsinų sulčių (atšaldytos)    200 mililitrų   degtinės (atšaldyta)    100 mililitrų   likerio (tinka "Curacao", "Cointreau" arba "Grand Marnier")     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustyti apelsinus plonais griežinėliais ir įdėti i kamerą (rekomenduojame raudonuosius apelsinus), kol sumaišysime likusius ingredientus.
                            
 Receptas. Kiaulienos šašlykų receptas
                                INGREDIENTAI:    5   česnakų    1 arbatinis šaukštelis   juodųjų pipirų (malti)    1.5 kilogramo   kiaulienos    125 mililitrai   apelsinų sulčių    2 arbatiniai šaukšteliai   druskos    2 arbatiniai šaukšteliai   kumino (sėklos)    1 valgomasis šaukštas   citrinos žievelės (tarkuota)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Pasiruoškite mėsos marinatą: sutrinkite česnaką, įmaišykite druską, pipirus, apelsinų ir citrinų sultis, žievelę ir kuminą.  Susmulkinkite mėsą į nedidelius kubelius.
                            
 Receptas. Netikras pauksčių pienas
                                INGREDIENTAI:    300 gramų   cukraus    3 vienetai   kiaušinių (baltymai)    300 mililitrų   apelsinų sulčių    šiek tiek   citrinos rūgšties    500 gramų   grietinės    1 valgomasis šaukštas   želatinos (su kaupu)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Ištirpinti sultyse išbrinkintą želatiną. Išplakti baltymus su didžiąja dalimi cukraus, parūgštinti pagal skonį. Išplakti grietinę su likusiais keliais šaukštais cukraus. Toliau plakant grietinę ilgai ir nuobodžiai plona srovele pilti jau atvėsusią želatiną.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sausainiukai su riešutų ir razinų įdaru
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   apelsinų (žievelė, tešlai)    50 gramų   cukraus (įdarui)    60 gramų   cukraus (tešlai)    1 vienetas   kiaušinių (baltymai, įdarui)    1 vienetas   kiaušinių (tešlai)    250 gramų   kvietinių miltų (tešlai)    2 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (įdarui)    125 gramai   sviesto (tešlai)    50 gramų   razinų (įdarui)    100 gramų   riešutų (įdarui)    1 arbatinis šaukštelis   kepimo miltelių (tešlai)    1 arbatinis šaukštelis   vanilinio cukraus (te...
                            
 Receptas. Vyšnių ledai
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   vyšnių (šviežios)    250 gramų   varškės (puri)    125 gramai   cukraus    125 gramai   apelsinų sulčių    40   likerio (migdolų)    Paruošimo laikas: Apie 20 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Cukrų ištirpinti apelsinų sultyse. Vyšnias nuplauti,išimti kauliukus,užpilti likeriu ir palikti 30 min.Vyšnias,varškę ir apelsinų sultis išplakti iki vientisos masės elektriniu plaktuvu.Ledų masę supilti į indą,ir įdėti į šaldymo kamerą.
                            
 Receptas. Putojančio vyno kokteilis "Blood Orange"
                                INGREDIENTAI:    40 mililitrų   apelsinų sulčių (raudonųjų)    40 mililitrų   putojančio vyno     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vienodu santykiu sumaišome sultis su putojančiu vynu.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Muštinukai su bruknėmis
                                INGREDIENTAI:    8 valgomieji šaukštai   bruknių    šiek tiek   imbierų (maltas)    šiek tiek   petražolių    šiek tiek   kvietinių miltų    1/4 stiklinės   raudonojo vyno    šiek tiek   apelsinų sulčių    0.5 stiklinės   grietinėlės (plakta)    6 vienetai   kiaulės nugarinės (gabaliukai)    šiek tiek   druskos    6 valgomieji šaukštai   aliejaus    šiek tiek   baltųjų pipirų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kiaulieną truputį pamuškite ir pakankamai įpjaukite iš šono.
                            
 Receptas. Silkė su citrusų sultimis
                                INGREDIENTAI:    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    2   svogūnų    250 gramų   silkių    0.5 stiklinės   alyvuogių aliejaus    2 arbatiniai šaukšteliai   apelsinų sulčių (šviežios)    1 sauja   razinų    3 valgomieji šaukštai   pomidorų pastos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Supjaustome norimo stambumo gabalėliais silkę. Stambiais žiedais supjaustome svogūną ir pakepiname apie 3min. keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus.
                            
 Receptas. Apelsinų skonio upėtakis Kūčioms
                                INGREDIENTAI:    1   česnakų    šiek tiek   juodųjų pipirų    4 vienetai   upėtakių (gabaliukai be odos)    1 valgomasis šaukštas   alyvuogių aliejaus    4 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (šviežios)    1 valgomasis šaukštas   sojos padažo    šiek tiek   druskos     PARUOŠIMO BŪDAS:   Marinatui sumaišome sojos padažą, apelsinų sultis bei smulkintą česnaką ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Aštri apelsininė vištiena
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    2   česnakų    2 arbatiniai šaukšteliai   kalendrų (malta)    70 mililitrų   medaus    1 kilogramas   vištiena (krūtinėlė)    2 arbatiniai šaukšteliai   alyvuogių aliejaus    70 mililitrų   apelsinų sulčių    šiek tiek   druskos    1 valgomasis šaukštas   sviesto    šiek tiek   prieskonių (vištienai)    šiek tiek   žalumynų    1 arbatinis šaukštelis   ciberžolės (malta)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska...
                            
 Receptas. Kalėdinis kalakutas
                                INGREDIENTAI:    12 vienetų   gvazdikėlių    20 gramų   juodųjų pipirų (trinti)    100 gramų   kedro riešutų    5 vienetai   laurų lapų    250 gramų   medaus    1 vienetas   svogūnų    400 gramų   vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)    300 gramų   jautienos faršo    4 kilogramai   kalakutienos    6 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių    5 valgomieji šaukštai   sojos padažo    5 litrai   vandens    250 gramų   druskos    7 valgomieji šaukštai   sviesto    12 vienetų   kvapiųjų pipirų (t...
                            
 Receptas. Australiškos obuolių salotos
                                INGREDIENTAI:    2 vienetai   agurkų    250 gramų   obuolių    4 vienetai   pomidorų pastos    2 vienetai   salierų (šaknys)    šiek tiek   salotų    200 gramų   kiaulienos kumpio (virtas)    šiek tiek   majonezo    šiek tiek   apelsinų sulčių     PARUOŠIMO BŪDAS:   Išvirtus ir nuluptus salierus supjaustyti nedideliais kubeliais, taip pat supjaustyti obuolius bei agurkus, apšlakstyti apelsino sultimis ir viską sumaišyti.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Mėsa su apelsinais
                                INGREDIENTAI:    500 gramų   kiaulienos (kumpis)    1.5 stiklinės   apelsinų sulčių    1.5 arbatinio šaukštelio   garstyčių    2 vienetai   apelsinų    1 arbatinis šaukštelis   medaus    1 skiltelė   česnakų    šiek tiek   aliejaus    šiek tiek   druskos    Paruošimo laikas: Apie 30 min.  Porcijų skaičius: 6   PARUOŠIMO BŪDAS:   Paruoštą kiaulieną supjaustyti 2 cm storio gabaliukais.
                            
 Receptas. Apelsininis keksas
                                INGREDIENTAI:    175   margarino    175   miltai    175   cukraus (rudas)    1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių    3   kiaušinių    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių    Glajui:     250   cukraus pudros    Paruošimo laikas: Apie 45 min.  Porcijų skaičius: 1   PARUOŠIMO BŪDAS:   Į dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius, beriame cukrų, dedame minkštą sviestą, įmušame kiaušinius,sudedame apelsino žievelę.Viską išsukame mediniu šaukštu iki vientisos masės.
                            
 Receptas. Vištienos suktinukai su apelsinais ir greipfrutais
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    1 arbatinis šaukštelis   cukraus    1 vienetas   greipfruktų    šiek tiek   juodųjų pipirų (malti)    1 arbatinis šaukštelis   kardamono (maltas)    3 valgomieji šaukštai   krakmolo    500 gramų   vištiena (krūtinėlė)    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    75 gramai   apelsinų sulčių    šiek tiek   druskos    šiek tiek   sviesto    šiek tiek   žaliųjų pipirų (malti)    0.5 saujos   svogūnų laiškų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Nuplaukite mėsą ir supjausty...
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Kokteilis „Šedevras“
                                INGREDIENTAI:    100 mililitrų   apelsinų sulčių (šviežios)    25 mililitrai   sirupo („Monin“ braškinis)    šiek tiek   ledukų    40 mililitrų   brendžio (Torres 10)    50 mililitrų   vermuto (Martini bianco)    10 mililitrų   aperatyvo (Campari)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į kokteilinę pilame brendį, sirupą, Martini, tuomet Campari ir apelsinų sultis. Viską gerai išplakame. Į taures dedame ledukų, supilstome kokteilį, dedame šiaudelius, o taurės kraštą galima puošti šviežia braške. Skanaus.
                            
 Receptas. Kokteilis "Plyta"
                                INGREDIENTAI:    1 litras   apelsinų sulčių    0.5 litro   degtinės    1 vienetas   putojančio vyno (butelis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Viskas supilama į vieną indą ir išmaišoma. Paskui įdedamas atšalti į šaldytuvą. Nu šitokio kokteiliuko 3 žmonėm tikrai per akis.
                            
 Receptas. Menkė su apelsinais
                                INGREDIENTAI:    5 gabalai   menkių (filė)    5 vienetai   apelsinų (griežinėliai)    2 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių    1 arbatinis šaukštelis   apelsinų (žievelė, tarkuota)    4 valgomieji šaukštai   aliejaus    šiek tiek   muskato    šiek tiek   druskos    šiek tiek   pipirai    Paruošimo laikas: Apie 30 min.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Indiška uogienė su spanguolėmis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    1 valgomasis šaukštas   apelsinų (žievelė)    200 gramų   cukraus    1 arbatinis šaukštelis   imbierų (trintas)    šiek tiek   kardamono (maltas)    1 vienetas   obuolių    200 gramų   spanguolių    200 mililitrų   apelsinų sulčių (šviežios)    2 valgomieji šaukštai   likerio (apelsinų)    200 gramų   razinų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Obuolį ir apelsiną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su visais ingredientais.
                            
 Receptas. Kopūstų salotos su vaisiais
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   apelsinų    300 gramų   kopūstų    1 vienetas   kriaušių    0.5 vieneto   mandarinų    15 gramų   slyvų (džiovintos)    2 valgomieji šaukštai   alyvuogių aliejaus    šiek tiek   apelsinų sulčių    10 gramų   žalumynų     PARUOŠIMO BŪDAS:   Kopūstus smulkiai supjaustyti, paminkyti, kad išsiskirtų sultys.  Apelsiną ir mandariną supjaustyti gabaliukais. Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti gabaliukais.
                            
 Receptas. Kalėdinė arbata
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   apelsinų    1 vienetas   cinamono (lazdelė)    1 vienetas   citrinų    5 vienetai   gvazdikėlių    5 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (šviežios)    1.5 litro   vandens (karštas)    1 valgomasis šaukštas   arbatos (juodoji)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Į puodą sudėti arbatžoles, gvazdikėlius ir cinamono lazdelę. Supilti verdantį vandenį ir sudėti griežinėliais supjaustytą citrina bei apelsiną. Supilti apelsinų sultis ir užvirinti. Patiekti karštą.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Sluoksniuotas biskvitinis tortas su braškėmis
                                INGREDIENTAI:    200 mililitrų   cukraus (biskvitui)    3 valgomieji šaukštai   cukraus (įdarui)    100 mililitrų   krakmolo (bulvių, biskvitui)    4 vienetai   kiaušinių (biskvitui)    100 mililitrų   kvietinių miltų (biskvitui)    6 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių (apšlakstyti)    400 mililitrų   grietinėlės (plakamoji, įdarui)    1 valgomasis šaukštas   likerio (braškių ar apelsinų, įdarui)    200 gramų   braškių (arba pabarstukai, papuošti)    500 gramų   braškių (įdarui)    1 arbatini...
                            
 Receptas. Ale tortas „Napoleonas“
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   citrinų    350 gramų   cukraus    4 vienetai   kiaušinių (trynys)    820 gramų   kvietinių miltų    1 stiklinė   pieno    1.5 stiklinės   apelsinų sulčių    šiek tiek   druskos    1 kilogramas   sviesto    3 valgomieji šaukštai   grietinės    1 vienetas   vanilinio cukraus (pakelis)     PARUOŠIMO BŪDAS:   Tešlai į vieną dubenį supilami 700 g miltų, šiek tiek druskos, sudedama grietinė, sudedamas kiaušinio trynys, sudedami 500 g sviesto ir viskas kapojama peiliu, kol...
                            
 Receptas. Sveikuolių kokteilis
                                INGREDIENTAI:    1 vienetas   bananų    1 vienetas   obuolių    1 sauja   špinatų    1 stiklinė   apelsinų sulčių     PARUOŠIMO BŪDAS:   2 porcijom:  Špinatus gerai nuplaukite, sudėkite į trintuvę, nulupkite obuolį, bananą, juos supjaustykite ir sudėkite prie špinatų, įpilkite truputį apelsinų sulčių ir viską trinkite iki vientisos masės. Po to maišydami supilkite likusias apelsinų sultis.
                            
 REKLAMA
    
  REKLAMA
  
  Receptas. Apelsinų keksas su aguonomis
                                INGREDIENTAI:    50 gramų   aguonų (tešlai)    0.5 arbatinio šaukštelio   apelsinų (esencija, tešlai)    šiek tiek   apelsinų (žievelė, sirupui)    1 vienetas   apelsinų (žievelė, tešlai)    220 gramų   cukraus (sirupui)    170 gramų   cukraus (tešlai)    3 vienetai   kiaušinių (tešlai)    270 gramų   kvietinių miltų (tešlai)    180 mililitrų   pieno (tešlai)    250 mililitrų   apelsinų sulčių (sirupui)    120 mililitrų   apelsinų sulčių (tešlai)    200 gramų   sviesto (tešlai)    2 arbatiniai š...
                            
 Receptas. Pudingas iš morkų
                                INGREDIENTAI:    šiek tiek   citrinų (žievelė)    6 valgomieji šaukštai   cukraus    500 gramų   morkų    5 vienetai   kiaušinių    1 valgomasis šaukštas   kvietinių miltų    3 valgomieji šaukštai   apelsinų sulčių    1.5 stiklinės   grietinėlės    250 gramų   sausainių (džiūvesėliai)    4 valgomieji šaukštai   sviesto     PARUOŠIMO BŪDAS:   Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos.
                            
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 