REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 325 gramai cukraus
  • 30 gramų kakavos
  • 15 gramų krakmolo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 60 gramų kvietinių miltų
  • 125 mililitrai apelsinų sulčių (šviežios)
  • 5 valgomieji šaukštai vandens
  • 50 gramų pieniško šokolado (smulkintas)
  • 250 gramų sviesto
  • 15 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasidomėjau kitų šalių virtuvėmis, atradau daug įdomių tradicijų, bei tradicinių žiemos švenčių patiekalų, kurie, pamaniau, gali atsidurti ir ant mūsų šventinio stalo. Tad pirmasis gardumynas - prancūzų kalėdinė „medžio šaka“. Tai skanus, saldus vyniotinis. Gal sudomins ir jus.
    Galima įpilti šiek tiek kvapios esencijos, smulkintų riešutų.
    Dubenyje iki purios masės su 50 g cukraus išsukami 3 kiaušiniai ir 3 kiaušinių tryniai, suberiamas vanilinis cukrus bei įpilamas 1 šaukštas karštas vanduo.
    Miltai ir krakmolas sumaišomi ir įsijojami į kiaušinių plakinį.
    Tešla pilama nestoru sluoksniu ant skardos, išklotos sviestiniu kepimo popieriumi, ir kepama iki 200–220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
    Iškepęs biskvitas išverčiamas ant cukrumi pabarstytos drobelės ar rankšluostuko.
    Atsargai nuimamas popierius (jei prilipęs - pašlakstoma šaltu vandeniu).
    Biskvitas sulaistomas pasaldintomis apelsinų sultimis (sultys paverdamos su 75 g cukraus).
    Kremui 200 g cukraus pavirinama su 4 šaukštais vandens ir atvėsinama.
    Atskirai išsukami 4 kiaušinių tryniai, į juos įmaišomas atvėsęs cukraus sirupas, sviestas (kambario temperatūros), smulkintas šokoladas bei kakava.
    Viskas gerai išmaišoma.
    Kremas padalinamas į dvi dalis. Viena ištepamas biskvitas, kita susukus vyniotinį – jo viršus.
    Su šakute suformuojamos medžio rievės, puošiama saldumynais, pagal fantaziją.
    Truputį palaukiama, kol biskvitas permirks ir galima ragauti.
    Labai tinka prie arbatos ar kavos.
    Skanaus!

Autorius: Utopija

INGREDIENTAI:

  • 325 gramai cukraus
  • 30 gramų kakavos
  • 15 gramų krakmolo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 3 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 60 gramų kvietinių miltų
  • 125 mililitrai apelsinų sulčių (šviežios)
  • 5 valgomieji šaukštai vandens
  • 50 gramų pieniško šokolado (smulkintas)
  • 250 gramų sviesto
  • 15 gramų vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pasidomėjau kitų šalių virtuvėmis, atradau daug įdomių tradicijų, bei tradicinių žiemos švenčių patiekalų, kurie, pamaniau, gali atsidurti ir ant mūsų šventinio stalo. Tad pirmasis gardumynas - prancūzų kalėdinė „medžio šaka“. Tai skanus, saldus vyniotinis. Gal sudomins ir jus.
    Galima įpilti šiek tiek kvapios esencijos, smulkintų riešutų.
    Dubenyje iki purios masės su 50 g cukraus išsukami 3 kiaušiniai ir 3 kiaušinių tryniai, suberiamas vanilinis cukrus bei įpilamas 1 šaukštas karštas vanduo.
    Miltai ir krakmolas sumaišomi ir įsijojami į kiaušinių plakinį.
    Tešla pilama nestoru sluoksniu ant skardos, išklotos sviestiniu kepimo popieriumi, ir kepama iki 200–220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
    Iškepęs biskvitas išverčiamas ant cukrumi pabarstytos drobelės ar rankšluostuko.
    Atsargai nuimamas popierius (jei prilipęs - pašlakstoma šaltu vandeniu).
    Biskvitas sulaistomas pasaldintomis apelsinų sultimis (sultys paverdamos su 75 g cukraus).
    Kremui 200 g cukraus pavirinama su 4 šaukštais vandens ir atvėsinama.
    Atskirai išsukami 4 kiaušinių tryniai, į juos įmaišomas atvėsęs cukraus sirupas, sviestas (kambario temperatūros), smulkintas šokoladas bei kakava.
    Viskas gerai išmaišoma.
    Kremas padalinamas į dvi dalis. Viena ištepamas biskvitas, kita susukus vyniotinį – jo viršus.
    Su šakute suformuojamos medžio rievės, puošiama saldumynais, pagal fantaziją.
    Truputį palaukiama, kol biskvitas permirks ir galima ragauti.
    Labai tinka prie arbatos ar kavos.
    Skanaus!

Autorius: Utopija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų