REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 12 vienetų gvazdikėlių
  • 20 gramų juodųjų pipirų (trinti)
  • 100 gramų kedro riešutų
  • 5 vienetai laurų lapų
  • 250 gramų medaus
  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)
  • 300 gramų jautienos faršo
  • 4 kilogramai kalakutienos
  • 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
  • 5 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 5 litrai vandens
  • 250 gramų druskos
  • 7 valgomieji šaukštai sviesto
  • 12 vienetų kvapiųjų pipirų (trinti)
  • šiek tiek razinų
  • 200 gramų konjako
  • 500 gramų kaštonų (virti ir išvalyti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min.
    Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą.
    Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve.
    Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti.
    Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą.
    Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska.
    Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską.
    Gerų švenčių.

Autorius: Jūratė

INGREDIENTAI:

  • 12 vienetų gvazdikėlių
  • 20 gramų juodųjų pipirų (trinti)
  • 100 gramų kedro riešutų
  • 5 vienetai laurų lapų
  • 250 gramų medaus
  • 1 vienetas svogūnų
  • 400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)
  • 300 gramų jautienos faršo
  • 4 kilogramai kalakutienos
  • 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
  • 5 valgomieji šaukštai sojos padažo
  • 5 litrai vandens
  • 250 gramų druskos
  • 7 valgomieji šaukštai sviesto
  • 12 vienetų kvapiųjų pipirų (trinti)
  • šiek tiek razinų
  • 200 gramų konjako
  • 500 gramų kaštonų (virti ir išvalyti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min.
    Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą.
    Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve.
    Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti.
    Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą.
    Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska.
    Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską.
    Gerų švenčių.

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų