Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 12 vienetų gvazdikėlių
- 20 gramų juodųjų pipirų (trinti)
- 100 gramų kedro riešutų
- 5 vienetai laurų lapų
- 250 gramų medaus
- 1 vienetas svogūnų
- 400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)
- 300 gramų jautienos faršo
- 4 kilogramai kalakutienos
- 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- 5 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 5 litrai vandens
- 250 gramų druskos
- 7 valgomieji šaukštai sviesto
- 12 vienetų kvapiųjų pipirų (trinti)
- šiek tiek razinų
- 200 gramų konjako
- 500 gramų kaštonų (virti ir išvalyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min.
Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą.
Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve.
Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti.
Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą.
Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska.
Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską.
Gerų švenčių.
INGREDIENTAI:
- 12 vienetų gvazdikėlių
- 20 gramų juodųjų pipirų (trinti)
- 100 gramų kedro riešutų
- 5 vienetai laurų lapų
- 250 gramų medaus
- 1 vienetas svogūnų
- 400 gramų vištiena (smulkintos kepenėlės ir širdelės)
- 300 gramų jautienos faršo
- 4 kilogramai kalakutienos
- 6 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- 5 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 5 litrai vandens
- 250 gramų druskos
- 7 valgomieji šaukštai sviesto
- 12 vienetų kvapiųjų pipirų (trinti)
- šiek tiek razinų
- 200 gramų konjako
- 500 gramų kaštonų (virti ir išvalyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Imame 1 litrą vandens, sudedame medų bei visus nurodytus prieskonius ir verdame apie 5 min.
Šį nuovirą supilame į likusius 4 litrus šalto vandens, paliekame, kol atauš, imame indą, dedame į jį kalakutą, užpilame pasigamintu nuoviru, dedame lėkštę ant kalakuto ir uždedam kokį nors sunkų daiktą, kad panardintų kalakutą.
Marinuojam 2-3 dienas, laikant šaldytuve.
Įdarui 2-3 šaukštuose sviesto apkepame smulkiai supjaustytą svoguną, po to dedame faršą, kepenėles bei širdeles, pakepiname apie 10 min., užpilame konjako, po to dedame kaštonus, kedro riešutus, razinas, 1 šaukštą sviesto, paskaniname druska bei pipirais, 5 min. pakepiname ir dedame į šoną ataušti.
Tuo metu išimame kalakutą iš šaldytuvo prieš porą valandų, kad būtų kambario temperatūros, nupilame nuovirą, nuplauname kalakutą po bėgančiu vandeniu, nušluostome, dedame įdarą ir užsiuvame pilvą.
Dedame į didelę skardą, kas pusė valandos patepdami šiuo sultiniu: 3 šaukštai sviesto, 1 apelsino sultys, 1/2 citrinos sulčių, druska.
Sviestą išlydome, supilame sultis bei druską.
Gerų švenčių.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą