INGREDIENTAI:
  -   1 valgomasis šaukštas   apelsinų (žievelė) 
  -   120 gramų   cukraus pudros (sirupui) 
  -   120 gramų   cukraus 
  -   3 vienetai   kiaušinių 
  -   250 gramų   kvietinių miltų 
  -   100 mililitrų   apelsinų sulčių 
  -   50 mililitrų   apelsinų sulčių (sirupui) 
  -   150 gramų   sviesto 
  -   1 arbatinis šaukštelis   sviesto (sirupui) 
  -   1.5 arbatinio šaukštelio   kepimo miltelių 
  
   Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Išsukame minkštą sviestą su cukrumi. 
 Įmušame ir įmaišome kiaušinius, supilame apelsinų sultis, žievelę ir dar kartą permaišome.
 Į tešlą iš lėto beriant įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 
 Tešlą supilame į kepimo indą, išteptą sviestu. 
 Kepame 45 minutes 180° C orkaitėje.
 Kai pyragas iškeps ir atvės apipilkite pyragą sirupu ir palikite šaldytuve bent 1 valandai. 
 Sirupas: apelsinų sultyse išmaišyta cukraus pudra su šaukšteliu tirpinto sviesto.   
    Autorius: Agnė 
     REKLAMA