• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek citrinų (žievelė)
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus
  • 500 gramų morkų
  • 5 vienetai kiaušinių
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
  • 1.5 stiklinės grietinėlės
  • 250 gramų sausainių (džiūvesėliai)
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Morkos nuskutamos ir sutarkuojamos. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, tarkuotomis apelsinų, citrinų žievelėmis, sviestu ir plakama, kol pasidaro puri masė. Į ją sukrečiamos morkos, supilama grietinėlė, suberiami miltai, persijoti džiūvėsėliai, supilamos citrinų, apelsinų sultys, viskas išmaišoma. Per du kartus įmaišomi plakti kiaušinių baltymai. Masė sudedama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą formą, uždengiama dangčiu ir verdama ant garų, kol sustandėja. Galima kepti ir orkaitėje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų