REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar M. Stankevičiui ir kompanijai pavyks dar kartą sudrebinti Europą?

Šeštadienį išvykoje nepadoriu rezultatu net 3:0 su Rumunija susidorojusių lietuvių šiandien Marijampolėje laukia ne ką mažiau intriguojanti akistata su Austrijos vienuolike, kuri savaitgalį taip pat pateikė sensaciją - 3:1 nuskriaudė Prancūzijos futbolininkus. Kas ką nustebins šį kartą?

REKLAMA
REKLAMA

Austrai atvyko pergalės

Vakar po pietų Karmėlavos oro uoste nusileidusi Austrijos rinktinė be užuolankų išdėstė savo planus - iš Lietuvos išsivežti tris taškus.

REKLAMA

„Prieš prancūzus laimėjome ne tam, kad dabar pralaimėtume. Nesėkmės Lietuvoje atveju sugadintume puikų atrankos varžybų startą“, - sakė varžovų komandos trenerio asistentas Andreasas Herzogas, šiandien švenčiantis savo 40-metį.

Tiesa, austras nebuvo linkęs nuvertinti rungtynių šeimininkų: „Lietuviai nukovė rumunus ir įrodė, kad yra tikrai stiprūs, todėl visiškai priremti prie sienos jų nesirengiame. Rungtynėse su prancūzais mes taip pat padarėme klaidų. Jeigu jas ištaisysime ir galingai sužaisime puolime, po trečiadienio varžybų galime išlikti grupės viršūnėje.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai apie pralaimėjimą net negalvoja

Kaip antradienį teigė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius, mūsiškiai šiandienos mače nepuls atakuoti, o daugiau dėmesio skirs gynybai. „Po pergalės Rumunijoje nesinori pralaimėti, todėl pirmiausia stengsimės apsiginti“, - sakė treneris.

Tuo tarpu įvarčiu prie pergalės prieš rumunus prisidėjęs Edinburgo klubo „Hearts“ saugas Saulius Mikoliūnas sakė, kad rinktinė šios dienos dvikovai ruošiasi itin rimtai: „Pergalę Kluže jau pamiršome, visas dėmesys dabar nukreiptas į dvikovą su austrais. Esame labai susikoncentravę, susikaupę prieš varžybas ir nusiteikę pergalei - juk žaidžiame namie. Manau, kad treneriai vėl parinks labai tinkamą rungtynių strategiją, kaip buvo Rumunijoje. Kita vertus, lygiosios irgi nebūtų blogiausias rezultatas. Apie pralaimėjimą net negalvojame.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis Lietuvos rinktinės strategas portugalas Jose Coureiro jau įrodė, kad atėjo ne tik rimtai dirbti, bet ir siekti įspūdingų rezultatų. Tad reikia tikėtis, kad ir šiandien Marijampolėje jis suteiks galimybę mūsų šalies futbolo aistruoliams pasidžiaugti gražiu lietuvių žaidimu.

Kol kas neaišku, ar mūsiškiams galės padėti Robertas Poškus, dėl jo gydytojai apsispręs tik prieš rungtynes. Puolėjas praėjusią savaitę treniruotėje pasitempė kojos raumenį ir dar nespėjo pasveikti. Visi kiti rinktinės nariai yra sveiki.

REKLAMA

Balsas.lt prognozė

Kaip ir buvo galima prognozuoti, prieš būsimas rungtynes nei vienos, nei kitos stovyklos atstovai nesižarsto skambiais pareiškimais apie garantuotą pergalę ar lengvą pasivaikščiojimą – turbūt puikiai suprasdami, kad šiandien vakare gali būti visko, tuo labiau, kad tą patyrė savo kailiu vos prieš tris dienas.

Vis tik naujasis Lietuvos nacionalinės komandos treneris Jose Couceiro pareiškė, kad: „Mes visada tikime ir žaidžiame tik dėl pergalės, nes kitu atveju – nėra net ko eiti į aikštę ir kovoti.“ Apskritai Portugalijos futbolo specialisto požiūris, keliami tikslai ir vadovavimo rinktinei stilius negali nežavėti – visi žino savo vietą ir žino, ką turi daryti.

REKLAMA

Puikus treneris ir tinkamai parinkta taktika šiandien gali tapti vienu didžiausių mūsiškių pliusų. Be to, po įspūdingos istorinės pergalės prieš Rumuniją patys žaidėjai turėjo pagaliau patikėti savo jėgomis ir tuo, kad neįveikiamų komandų pasaulyje praktiškai nebeliko – net ir tokiai mažytei šaliai kaip Lietuva. Tereikia daug darbo, pastangų, ryžto ir truputį sėkmės.

Tad net neabejojame, kad stebukladario portugalo J. Couceiro diriguojama Lietuvos futbolo rinktinė mačui su austrais bus  nusiteikusi ne ką mažiau kovingai nei akistatai su grafo Drakulos giminaičiais. Žinoma, tie patys austrai į mūsiškių barjerą šiandien irgi žiūrės kur kas atsakingiau nei tai darė rumunai, bet labiausiai neramina galbūt net ne tai, o puikus Austrijos futbolininkų standartinių padėčių realizavimas. Jei prisiminsime, visi trys įvarčiai į prancūzų vartus krito ne iš žaidimo, o iš standartinių padėčių. Tikėkimės, kad lietuviai bus puikiai išstudijavę tų rungtynių vaizdo įrašą ir šiandien nebeleis K. Brucknerio auklėtiniams šeimininkauti ten, kur jiems ir nepriklauso – svetimoje baudos aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir nors dažnai visagaliais ir visažiniais vadinami bukmekeriai Lietuvos ir Austrijos dvikovoje favoritų neįžvelgia ir siūlo beveik vienodus koeficientus tiek už vienų, tiek už kitų pergalę ir net lygiąsias, mes drįstame spėti ir linkėti, kad lietuviai nesumažins savo apsukų ir po atkaklios kovos vis tik pralauš austrų gynybos užkardas bei švęs pergalę rezultatu 1:0. Ir visai nenustebtume ir nesupyktume, jei vėl pasižymėtų Marius Stankevičius, galbūt net dar iš toliau.

Beje, pabaigoje dar reikia paminėti, kad Lietuvos ir Austrijos rinktinių keliai tarptautinių varžybų arenoje yra susidūrę tik vieną kartą - 1992-ųjų balandį draugiškose mače Vienoje lietuviai nepersistengė ir leido savo varžovams, žaidusiems namuose, iškovoti įtikinamą pergalę 4:0. Belieka tik tikėtis, kad austrai tokio kilnaus mūsiškių gesto dar nepamiršo ir šiandien laikydamiesi kilnaus futbolo elgesio taisyklių atsilygins mums ne ką mažesniu dosnumu.



Lietuvos rinktinės sudėtis

REKLAMA

Vartininkai: Žydrūnas Karčemarskas (Maskvos „Dinamo“, Rusija), Paulius Grybauskas (Galačio „Otelul“, Rumunija), Giedrius Arlauskis (Uržičenio „Unirea“, Rumunija).

Gynėjai: Irmantas Zelmikas („Kaunas“), Ignas Dedura (Maskvos „Spartak“, Rusija), Tadas Papečkys (Zabžės „Gornik“, Lenkija), Arūnas Klimavičius (Maskvos „Dinamo“, Rusija), Marius Stankevičius (Genujos „Sampdoria“, Italija), Vidas Alunderis (Simferopolio „Tavriya“, Ukraina), Marius Žaliūkas (Edinburgo „Hearts“, Škotija).

Saugai: Mindaugas Kalonas (Dublino „Bohemians“), Deividas Šemberas (Maskvos CSKA, Rusija), Mantas Savėnas (Novotroicko „Nosta“, Rusija), Aurimas Kučys (Ochtyrkos „Naftovyk“, Ukraina), Deividas Česnauskis (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Saulius Mikoliūnas (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Audrius Kšanavičius (Edinburgo „Hearts“, Škotija), Edgaras Česnauskis („Moskva“, Rusija), Linas Pilibaitis („Kaunas“), Tomas Radzinevičius (Libereco „Slovan“, Čekija).

REKLAMA

Puolėjai: Tomas Danilevičius („Livorno“, Italija), Andrius Velička (Glazgo „Rangers“, Škotija), Edgaras Jankauskas (Rygos „Skonto“, Latvija), Robertas Poškus (be klubo).

Austrijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Alexanderis Manningeris (Turino „Juventus“, Italija), Jurgenas Macho (Atėnų AEK, Graikija), Ramazanas Ozcanas („Hoffenheim“, Vokietija).

Gynėjai: Gyorgy Garicsius (Bergamo „Atalanta“, Italija), Ronaldas Gercaliu (Zalcburgo „Red Bull“), Emanuelis Pogatetzas („Middlesbrough“, Anglija), Sebastianas Prodlis (Bremeno „Werder“, Vokietija), Martinas Stranzlis (Maskvos „Spartak“, Rusija).

Saugai: Rene Aufhauseris (Zalcburgo „Red Bull“, Austrija), Christianas Fuchsas („Bochum“, Vokietija), Martinas Harnikas (Bremeno „Werder“, Vokietija), Andreasas Ivanschitzas (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija), Christophas Leitgebas (Zalcburgo „Red Bull“), Jurgenas Saumelis („Torino“, Italija), Joachimas Standfestas (Vienos „Austria“, Austrija).



Puolėjai:
Erwinas Hofferis (Vienos „Rapid“, Austrija), Marcas Janko (Zalcburgo „Red Bull“, Austrija), Stefanas Maierhoferis (Vienos „Rapid“, Austrija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų