mielės

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „mielės“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „mielės“.

Sodininkas Antanas išdavė geriausias trąšas pomidorams: derlius garantuotas

„Kaip ir daugelis lietuvių, neįsivaizduoju vasaros be ką tik iš šiltnamio nuskintų pomidorų. Ir, žinokite, patirties sukaupęs turiu nemažai, o per tuos metus atradau pačias geriausias trąšas pomidorams – derlius dar nė vienais metais nenuvylė“, – rašo naujienų portalui tv3.lt laišką atsiuntęs sodininkas Antanas. Pomidorai kaip tikri karaliai, tik kas nepatinka, žiūrėk, galiukas parudavęs, lapai pageltę.
58 2023-08-04

Šliužų atsikratysite greitai ir lengvai: štai, ką reikia padaryti

Ne vieno sode drėgnesniu oru pasirodo daugelio patys nemėgstamiausi kenkėjai – šliužai. Šliužai yra moliuskai be kiauto, kurie išskiria gleives, kad apsisaugotų ir galėtų lengviau keliauti, bet jie gali pridaryti nemažai žalos sode. Tačiau kaip su jais kovoti? Yra natūralių priemonių, kurias galite pasigaminti namuose – jos leis pamiršti šliužus visam laikui.
2023-07-09

Skelbia 6 dažniausiai netoleruojamus produktus: padėkite savo sveikatai

Subalansuota mityba – vienas iš svarbiausių kokybiško gyvenimo ir geros savijautos faktorių. Kartais net ir propaguojant visavertę mitybą, pavalgius kamuoja neigiamos sveikatos reakcijos kaip pilvo pūtimas, galvos skausmas, odos bėrimas, nuovargis ar svorio pokyčiai. Dažna to priežastis gali būti maisto produktų netoleravimas. Sveikatos priežiūros tinklo „Antėja“ gydytoja Indrė Stukienė pristato dažniausiai netoleruojamus maisto produktus.
2022-09-06

Receptas. Duona "Ežiukas"

INGREDIENTAI: 400 gramų miltai (kvietiniai) 200 gramų miltai (ruginiai) 11 gramų mielių (sausos) 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 380 mililitrų pieno šiek tiek moliūgų sėklų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Šią duoną geriausiai ruošti duonkepėje. Į kepimo indą (duonkepės) pilti aliejų, pašildytą pieną, miltus, druską, cukrų ir mieles.
2022-03-03

Receptas. Reditos bandelės

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 1 vienetas kiaušinių 500 gramų kvietinių miltų 250 mililitrų pieno šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 40 gramų mielių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pieną pašildau iki 40 laipsnių. Cukrų išsuku su mielėmis, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imame miltus, į juos supilame aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkome, kol bus vientisa masė.
2022-03-02

Receptas. Duona su kumpiu ir sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 250 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas) 4 vienetai kiaušinių 220 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus 5 gramai mielių (sausos) 200 gramų sūris (fermentinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus išsijoti ir suberti į dubenį kartu su mielėmis, druska ir pipirais. Išmaišyti. Tada po vieną įmušti kiaušinius.
2022-03-02

Receptas. Senoviniai kūčiukai, iškepti laikantis tradicijų

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 800 gramų kvietinių miltų 300 gramų vandens šiek tiek druskos 50 gramų aliejaus 40 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Šiltame vandenyje su cukrumi ištirpinti mieles. Miltus supilti į dubenį, o į jų viduriuką supilti tą skystį, šiek tiek pamaišyti su miltais ir padėti šiltai. Kai pakyla, galima minkyti. Supilamas aliejus, įberiama druskos, išminkoma ir vėl paliekama šiltai pakilti.
2022-03-02

Receptas. Mielinės spurgos

INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 150 gramų cukraus 1 vienetas kiaušinių 6 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 kilogramas kvietinių miltų 0.5 litro pieno šiek tiek degtinės šiek tiek druskos 10 gramų sviesto 10 gramų mielių (šviežios) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Mieles ištirpinti su šaukštu cukraus ir 0,5 stiklinės pieno. Palikti kilti.
2022-03-02

Receptas. Naminis alus

INGREDIENTAI: 30 gramų apynių 12 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai reiks: 400gr gliukozės, 1,5L salyklo ekstrakto. Šiandien susikaupiau ir paleidau sunkiąją artileriją į darbą. Nors reikmenis nusipirkęs buvau jau prieš tris savaites, pribrendau tik šiandien. Daug skaičiau (tiek, kad net nebenoriu sekti jokių receptų, galva išpampo), bet šiokius tokius brėžinukus pasidariau: Turiu 25 litrų kubilą,(su kraneliu apačioje.
2022-03-02

Receptas. Krosnyje keptas naminis mielinis pyragas

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 stiklinė cukraus 1 vienetas kiaušinių 800 gramų kvietinių miltų 0.5 litro grietinėlės 3 valgomieji šaukštai aliejaus 40 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus. Masę sumaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų