REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek cukraus (rudasis, formos apibarstymui)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 540 gramų kvietinių miltų
  • 200 mililitrų jogurto (latviškas “Oga”)
  • 50 mililitrų vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 75 gramai sviesto (+ tešlai ištepti)
  • 20 gramų mielių (šviežios)
  • šiek tiek vaisių (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai skirtus produktus nurodyta eilės tvarka sudėti į duonkepę (skysčiai nebūtinai šilti), pasirinkti tešlos minkymo programą (manojoje Bomann CB 593 - programa Nr. 8 Teig) ir eiti užsiiminėti kitais reikalais. :)

    Arba mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Palikti 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų. Sviestą ištirpinti ir užminkyti tešlą iš visų produktų (išskyrus sviestą ir rudąjį cukrų formai). Suformuoti rutulį ir palikti augti (aš minkiau iš vakaro ir kildinau per naktį šaldytuve). Kai tešlos tūris padvigubės, perminkyti ir vėl kildinti.

    Kepimo formą gerai ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi (galima ir migdolų plokštelėmis). Krauti tešlą ir vėl kildinti 45 min. Kepti 170° C temperatūros orkaitėje 40 min. Aušinti 15 min. formoje, po to išversti ant grotelių. Skanaus!

Autorius: Mintautė

INGREDIENTAI:

  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • šiek tiek cukraus (rudasis, formos apibarstymui)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 540 gramų kvietinių miltų
  • 200 mililitrų jogurto (latviškas “Oga”)
  • 50 mililitrų vandens
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 75 gramai sviesto (+ tešlai ištepti)
  • 20 gramų mielių (šviežios)
  • šiek tiek vaisių (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešlai skirtus produktus nurodyta eilės tvarka sudėti į duonkepę (skysčiai nebūtinai šilti), pasirinkti tešlos minkymo programą (manojoje Bomann CB 593 - programa Nr. 8 Teig) ir eiti užsiiminėti kitais reikalais. :)

    Arba mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Palikti 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų. Sviestą ištirpinti ir užminkyti tešlą iš visų produktų (išskyrus sviestą ir rudąjį cukrų formai). Suformuoti rutulį ir palikti augti (aš minkiau iš vakaro ir kildinau per naktį šaldytuve). Kai tešlos tūris padvigubės, perminkyti ir vėl kildinti.

    Kepimo formą gerai ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi (galima ir migdolų plokštelėmis). Krauti tešlą ir vėl kildinti 45 min. Kepti 170° C temperatūros orkaitėje 40 min. Aušinti 15 min. formoje, po to išversti ant grotelių. Skanaus!

Autorius: Mintautė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų