Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas bulvių
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kmynų
- 1 valgomasis šaukštas moliūgų (sėklos, gliaudytos)
- 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų (gliaudytos)
- 150 gramų ruginių miltų
- 500 gramų kvietinių miltų
- 200 mililitrų pieno (drungnas)
- 300 mililitrų vandens (drungnas)
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 50 gramų mielių
- 1 sauja sėlenų (kviečių)
- 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mieles sumaišome su pienu bei cukrumi ir paliekame šiltai, kad suputotų.
Tuomet sumaišome visus likusius ingredientus.
Paruoštą tešlą uždengiama švariu rankšluostuku ir paliekame šiltai maždaug 1,5 val., kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalų kepalą, dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą ir paliekame dar maždaug 40 min., kad pakiltų.
Kepame apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusią.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas bulvių
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kmynų
- 1 valgomasis šaukštas moliūgų (sėklos, gliaudytos)
- 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų (gliaudytos)
- 150 gramų ruginių miltų
- 500 gramų kvietinių miltų
- 200 mililitrų pieno (drungnas)
- 300 mililitrų vandens (drungnas)
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 50 gramų mielių
- 1 sauja sėlenų (kviečių)
- 1 valgomasis šaukštas linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mieles sumaišome su pienu bei cukrumi ir paliekame šiltai, kad suputotų.
Tuomet sumaišome visus likusius ingredientus.
Paruoštą tešlą uždengiama švariu rankšluostuku ir paliekame šiltai maždaug 1,5 val., kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalų kepalą, dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą ir paliekame dar maždaug 40 min., kad pakiltų.
Kepame apie 25 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekiame atvėsusią.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą