REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas agurkų (įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (lavašui)
  • 3 česnakų (padažui)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
  • 1 vienetas kopūstų (kinietiški, įdarui)
  • 3 vienetai pomidorų pastos (įdarui)
  • 1 vienetas vištos filė (kepta arba rūkyta, įdarui)
  • 600 gramų kvietinių miltų (lavašui)
  • 80 gramų majonezo (padažui)
  • 200 mililitrų vandens (šiltas, lavašui)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos (lavašui)
  • 10 valgomųjų šaukštų aliejaus (lavašui)
  • 2 valgomieji šaukštai mielių (sausos, lavašui)
  • 80 gramų kečupo (padažui)
  • šiek tiek svogūnų laiškų (įdarui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų bazilikų (lavašui)
  • šiek tiek krapų (įdarui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas agurkų (įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus (lavašui)
  • 3 česnakų (padažui)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui)
  • 1 vienetas kopūstų (kinietiški, įdarui)
  • 3 vienetai pomidorų pastos (įdarui)
  • 1 vienetas vištos filė (kepta arba rūkyta, įdarui)
  • 600 gramų kvietinių miltų (lavašui)
  • 80 gramų majonezo (padažui)
  • 200 mililitrų vandens (šiltas, lavašui)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos (lavašui)
  • 10 valgomųjų šaukštų aliejaus (lavašui)
  • 2 valgomieji šaukštai mielių (sausos, lavašui)
  • 80 gramų kečupo (padažui)
  • šiek tiek svogūnų laiškų (įdarui)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų bazilikų (lavašui)
  • šiek tiek krapų (įdarui)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pirmiausia pasidarome tešlą lavašui. Mieles sumaišome su cukrumi, supilame į šiltą vandenį ir paliekame, kol pakils. Tada miltus sumaišome su druska, supilame aliejų, mieles ir viską gerai išminkome. Tešlą padedame šiltai, kad pakiltų ir padvigubėtų. Pakilusią tešlą padaliname į 12-14 vienodų rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiojame plonai į apvalų blynelį, kurį kepame sausoje keptuvėje iš kiekvienos pusės, kol truputį pagelsta. Vienos pusės nekepti ilgiau nei 1minutę. Iškepusius lavašus dėti į maišelį, kad nesudžiūtų.
    Pasiruošiame įdarą,.
    Daržoves supjaustome smulkiai, pabarstome pipirais, druska. Galima įspausti truputį citrinos sulčių ir išmaišome.
    Ant lavašo dėti kelis šaukštus daržovių, uždėti mėsos, pabarstyti SANTA MARIA krapais ir užpilti padažo. Viską susukame ir apkepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Autorius: Jolanta.M

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų