• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (grūsti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
  • 4 vienetai svogūnų
  • 500 gramų ruginių miltų
  • 250 gramų kvietinių miltų (su sėlenomis)
  • 550 mililitrų vandens
  • 4 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 50 gramų mielių (šviežios)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Stiklinėje šilto vandens ištirpinti cukrų ir mieles, palaikyti 10 min.
    Dubenyje sumaišyti miltus, druską, pipirus, kalendrą, mieles ir likusį šiltą vandenį. Išmaišyti ir išminkyti tešlą.
    Padaryti iš tešlos kamuolį, patepti viršų vandeniu ir palaikyti šiltoje vietoje 1 val.
    Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje iki rudos spalvos. Pakepintus svogūnus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
    Stalą pabarstyti miltais ir dar kartą išminkyti tešlą, į ją sudedant svogūnus.
    Suformuoti 4 kepaliukus, uždengti rankšluosčiu ir dar palaikyti 30 min.
    Apipurkšti vandeniu kepaliukų viršų ir kepti 250 laipsnių orkaitėje 10 min. Po to sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti apie 30 min.

Autorius: Verutė

INGREDIENTAI:

  • 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (grūsti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
  • 4 vienetai svogūnų
  • 500 gramų ruginių miltų
  • 250 gramų kvietinių miltų (su sėlenomis)
  • 550 mililitrų vandens
  • 4 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • šiek tiek aliejaus
  • 50 gramų mielių (šviežios)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Stiklinėje šilto vandens ištirpinti cukrų ir mieles, palaikyti 10 min.
    Dubenyje sumaišyti miltus, druską, pipirus, kalendrą, mieles ir likusį šiltą vandenį. Išmaišyti ir išminkyti tešlą.
    Padaryti iš tešlos kamuolį, patepti viršų vandeniu ir palaikyti šiltoje vietoje 1 val.
    Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje iki rudos spalvos. Pakepintus svogūnus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
    Stalą pabarstyti miltais ir dar kartą išminkyti tešlą, į ją sudedant svogūnus.
    Suformuoti 4 kepaliukus, uždengti rankšluosčiu ir dar palaikyti 30 min.
    Apipurkšti vandeniu kepaliukų viršų ir kepti 250 laipsnių orkaitėje 10 min. Po to sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių ir kepti apie 30 min.

Autorius: Verutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų