Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
- 2 vienetai svogūnų
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 ir 1/3 stiklinės vandens (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
- 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovintas, grūstas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi bei mielėmis ir palikti maždaug 15 min., kad suputotų.
Tuomet įmaišyti 2 šaukštus aliejaus ir 1 šaukštelį druskos.
Mišinį maišant su mentele palengva berti miltus ir minkyti kol gausis vientisa kočiojimui tinkanti tešla (likusius miltus panauti kočiojimui).
Gautą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti rankšluostuku ir palikti šiltai maždaug 1 val., kad pakiltų.
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedais ir pakepinti keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Kepinamus svogūnus pagardinti raudonėliu, druska bei pipirais.
Pakilusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus storesnius blynus.
Gautus blynus patepkite aliejumi ir apkepkite grilyje.
Abiems pusėms apkepus sudėkite ant viršaus svogūnus ir dar pakepinkite apie 5-6 min.
Patiekite šiltas, kaip užkandį.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
- 2 vienetai svogūnų
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 ir 1/3 stiklinės vandens (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
- 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovintas, grūstas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi bei mielėmis ir palikti maždaug 15 min., kad suputotų.
Tuomet įmaišyti 2 šaukštus aliejaus ir 1 šaukštelį druskos.
Mišinį maišant su mentele palengva berti miltus ir minkyti kol gausis vientisa kočiojimui tinkanti tešla (likusius miltus panauti kočiojimui).
Gautą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti rankšluostuku ir palikti šiltai maždaug 1 val., kad pakiltų.
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedais ir pakepinti keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Kepinamus svogūnus pagardinti raudonėliu, druska bei pipirais.
Pakilusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus storesnius blynus.
Gautus blynus patepkite aliejumi ir apkepkite grilyje.
Abiems pusėms apkepus sudėkite ant viršaus svogūnus ir dar pakepinkite apie 5-6 min.
Patiekite šiltas, kaip užkandį.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą