Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 100 gramų abrikosų (džiovinti)
- 70 gramų cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (tryniai, aptepimui)
- 500 gramų kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai pieno (aptepimui)
- 200 mililitrų pieno (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 60 gramų sviesto
- 50 gramų razinų
- 8 gramai mielių (sausos)
- 1 vienetas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.
Ištirpinkite sviestą šiltame piene. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir citrinos žievele. Išmaišykite tešlą ~ 10 min., kad ji taptų minkštutė.
Padarykite iš tešlos „kamuolį“ ir palikite šiltoje vietoje valandai.
Po valandos susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su razinomis ir įdėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių, kad gerai pakiltų.
Padalinkite tešlą į 3 dalis, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite (iškočiokite) apie 30-40 cm ilgio juostelės. Iš jų supinkite kasytę ir padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Palikite dar 15 minučių.
Pynutės viršų patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su 2 šaukštais pieno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 ° C) apie 35 min., iki auksinės rudos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.
SkAnAuS!
INGREDIENTAI:
- 100 gramų abrikosų (džiovinti)
- 70 gramų cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (tryniai, aptepimui)
- 500 gramų kvietinių miltų
- 2 valgomieji šaukštai pieno (aptepimui)
- 200 mililitrų pieno (šiltas)
- šiek tiek druskos
- 60 gramų sviesto
- 50 gramų razinų
- 8 gramai mielių (sausos)
- 1 vienetas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.
Ištirpinkite sviestą šiltame piene. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir citrinos žievele. Išmaišykite tešlą ~ 10 min., kad ji taptų minkštutė.
Padarykite iš tešlos „kamuolį“ ir palikite šiltoje vietoje valandai.
Po valandos susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su razinomis ir įdėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių, kad gerai pakiltų.
Padalinkite tešlą į 3 dalis, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite (iškočiokite) apie 30-40 cm ilgio juostelės. Iš jų supinkite kasytę ir padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Palikite dar 15 minučių.
Pynutės viršų patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su 2 šaukštais pieno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 ° C) apie 35 min., iki auksinės rudos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.
SkAnAuS!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą