REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų abrikosų (džiovinti)
  • 70 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, aptepimui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (aptepimui)
  • 200 mililitrų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų sviesto
  • 50 gramų razinų
  • 8 gramai mielių (sausos)
  • 1 vienetas citrinos žievelės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.
    Ištirpinkite sviestą šiltame piene. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir citrinos žievele. Išmaišykite tešlą ~ 10 min., kad ji taptų minkštutė.
    Padarykite iš tešlos „kamuolį“ ir palikite šiltoje vietoje valandai.
    Po valandos susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su razinomis ir įdėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių, kad gerai pakiltų.

    Padalinkite tešlą į 3 dalis, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite (iškočiokite) apie 30-40 cm ilgio juostelės. Iš jų supinkite kasytę ir padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Palikite dar 15 minučių.

    Pynutės viršų patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su 2 šaukštais pieno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 ° C) apie 35 min., iki auksinės rudos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.

    SkAnAuS!

Autorius: Irina

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų abrikosų (džiovinti)
  • 70 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (tryniai, aptepimui)
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (aptepimui)
  • 200 mililitrų pieno (šiltas)
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų sviesto
  • 50 gramų razinų
  • 8 gramai mielių (sausos)
  • 1 vienetas citrinos žievelės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite miltus, mieles, druską ir cukrų.
    Ištirpinkite sviestą šiltame piene. Supilkite į miltų mišinį kartu su kiaušiniais ir citrinos žievele. Išmaišykite tešlą ~ 10 min., kad ji taptų minkštutė.
    Padarykite iš tešlos „kamuolį“ ir palikite šiltoje vietoje valandai.
    Po valandos susmulkinkite džiovintus abrikosus, sumaišykite su razinomis ir įdėkite į tešlą, gerai išmaišykite ir palikite dar 30 minučių, kad gerai pakiltų.

    Padalinkite tešlą į 3 dalis, ant miltais pabarstyto paviršiaus padarykite (iškočiokite) apie 30-40 cm ilgio juostelės. Iš jų supinkite kasytę ir padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Palikite dar 15 minučių.

    Pynutės viršų patepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su 2 šaukštais pieno. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (190 ° C) apie 35 min., iki auksinės rudos spalvos. Palikite atvėsti ant grotelių.

    SkAnAuS!

Autorius: Irina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų