INGREDIENTAI:
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- 250 mililitrų pieno
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 40 gramų mielių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pieną pašildau iki 40 laipsnių. Cukrų išsuku su mielėmis, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imame miltus, į juos supilame aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkome, kol bus vientisa masė.
Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu uždengiu rankšluosčiu ir laukiu, kol pakils.
Kai pakyla, tešlą išminkau ir dedu dar kartą, kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles. Dažniausiai į vidų dedu varškę ir apibarstau cukraus pudra.
Bandeles reikėtų kepti 180-200° C orkaitėje apie 20-25 minutes.
Skanaus :)
Autorius: Reda
REKLAMA