• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tour de France 2009“: F. Cancellara ir L. Armstrongas pirmauja toliau

5 etapą netikėtai laimėjo Thomas Voeckleris„BBox Bouygues Telecom“ komandos. Tiesa, lyderių pozicijų tai nepaklibino, o ir paties laimėtojo į juos neiškėlė.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Prancūzijoje „Tour de France 2009“ („TDF“) dviratininkai 5 etapą važiavo 196,5 km distancijoje „Le Cap d'Agde - Perpignan“. Tai buvo lygumos etapas. 12 val. 46 min. (vietos laiku) startui buvo pasirengę 178 dalyviai iš 20 komandų.

REKLAMA

Po 4 etape patirtų traumų (rimčiausia iš jų – du atviri kairės rankos kaulų lūžiai), šios dienos lenktynėse nepasirodė olandų dviratininkas Pietas Rooijakkersas („Skill Shimano“).

Vakar, po 4 etapo finišo, komisijai prireikė pasitelkti net šimtąsias sekundės dalis, kad paskelbtų šveicaro Fabiano Cancellaros pranašumą prieš amerikietį Lance'ą Armstrongą. Finišo liniją jie kirto kartu.

Nelaimėliai

Pirmieji 5 etapo nukentėjusieji – Staffas Scheirlinckxas („Silence-lotto“) su Stéphane'u Augé („Cofidis“). Iškart po jų pargriuvo S. Scheirlinckxo komandos draugas Mattas Lloydas ir komandos „Columbia“ narys Bernhardas Eiselis. Visi jie toliau tęsė lenktynes. Robertas Gesinkas („Rabobank“) patyrė nesėkmę leisdamasis nuo antrosios nuokalnės ir nuskriejo į kelkraštę. Sportininkas tęsė lenktynes nepaisant to, kad susitrenkė kairiąją ranką ir kairįjį kelį.

REKLAMA
REKLAMA

Vos pradėjęs distanciją, su techninėmis problemomis susidūrė Andy's Schleckas. Jam teko keisti dviračio ratą. Bėdos su ratu ištiko ir Tomą Booneną, kuris buvo priverstas sustoti jį pakeisti likus maždaug 40 km iki distancijos pabaigos.

Pats nepatikėjo

Šiandien maždaug penktojo etapo pusiaukelėje dviratininkų laukė dvi viena po kitos sekusios įkalnės (4 kategorija: 112,5 ir 116,5 km). Pasprukti nuo bendros grupės ir išlaikyti pranašumą galiausiai sugebėjo prancūzas Thomas Voeckleris („BBox Bouygues Telecom“), kuris ir laimėjo etapą. Komandos vadybininkui Jeanui-René Bernaudeau ši Th. Voecklerio pergalė tapo tikra 53-iojo gimtadienio dovana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradžioje pabėgęs kartu su kitais penkiais dviratininkais, po kelių varžovų atakų, jis sugebėjo atsiplėšti ir nuo jų. Siekdama išjudinti bendrą grupę arba atitrūkti nuo jos ir pasivyti bėglį, lyderio F. Cancellaros komanda „Saxo Bank” ir jų konkurentė „Astana“ intensyviai atakavo, tačiau pasiekė tik tiek, kad grupės nebepavijo pargriuvęs Robertas Gesinkas iš „Rabobank“.

Geltonieji marškinėliai ir toliau puošia F. Cancellarą.

Bendrojoje įskaitoje pirmasis 10-tukas nepasikeitė nei kiek:

1. Fabianas Cancellara (SUI/SAXO) 15 val. 07 min. 49 sek.

2. Lance'as Armstrongas (USA/ASTANA) +00 sek.

3. Alberto Contadoras (ESP/ASTANA) +19 sek.

4. Andreasas Klodenas (GER/ASTANA) +23 sek.

5. Levi's Leipheimeris (USA/ASTANA) +31 sek.

6. Bradley's Wigginsas (GBR/GARMIN) +38 sek.

7. Haimaras Zubeldia (ESP/ASTANA) +51 sek.

8. Tony's Martinas (GER/TEAM COLUMBIA) +52 sek.

9. Davidas Zabriskie (USA/GARMIN-SLIPSTREAM) +1min. 06 sek.

10. Davidas Millaras (GBR/GARMIN-SLIPSTREAM) +1 min 07 sek.

REKLAMA

Šios dienos etapo laimėtojas Th. Voeckleris, 196,5 km nuvažiavęs per 4 val. 29 min. 35 sek., net ir po pergalės yra vos 38-as ir pralaimi lyderiui 6 min. 48 sek. Ligi šiol didžiausias šio sportininko laimėjimas – 10 dienų išsaugoti geltoni marškinėliai 2004 metų „TDF“ lenktynėse. Etapą jis išvis laimėjo pirmą kartą ir prieš finišą nuolat atsigręždavo, negalėdamas patikėti, kad jo niekas nepavijo. Antras finišo liniją kirto rusas Michailas Ignatajevas iš „Katushos“.

Kitos įskaitos

Tarp sprinterių tebepirmauja ir žalius marškinėlius išsaugo britas, komandos „Columbia“ atstovas Markas Cavendishas – etape finišavęs 3-ias. Jo sąskaitoje jau 96 taškai. 26 taškais mažiau turi jo artimiausias konkurentas šioje įskaitoje, norvegas Thoras Hushovdas iš „Cervélo“.

REKLAMA

Komandos „Columbia“ dviratininkas vokietis Tony's Martinas išliko jaunių įskaitos lyderiu bei išsaugojo baltuosius marškinėlius. Aktyviausio dviratininko taškuotos aprangos niekam neužleido norvegas Jussi Veikkanenas („Française des Jeux“) – 9 taškai.

Komandinėje įskaitoje pirmauja „Astana“.

*

Rytoj, liepos 9 d., ketvirtadienį, „TDF 2009“ lenktynės persikels į Ispaniją. 6 etape dviratininkai turės įveikti 181,5 km distanciją „Gerona – Barcelona“ (lygumos etapas).

Lenktynės, kurias sudaro 21 etapas, baigsis liepos 26 dieną.

Susiję straipsniai:

„Tour de France 2009“ lyderių gretose – ir Lance'as Armstrongas

„Tour de France 2009“ Markas Cavendishas toliau skina pergales

Antrąjį „Tour de France 2009“ etapą laimėjo britas

Tour de France 2009 startą laimėjo šveicaras (papildyta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų