krienai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „krienai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „krienai“.

Neskubėkite griebtis vaistų: šias žoleles vadina aukso gysla

Atšalus orams yra itin svarbu stiprinti savo organizmą. Tai galima daryti ir natūraliais būdais: gerti vaistažolių arbatas, valgyti džiovintus augalus, kuriuose gausu vitaminų ir prieš uždegimą veikiančių medžiagų.   Apie tai, kokias žoleles šiuo metu reiktų rinkti ir kokia jų nauda, tv3.lt portalui pasakoja vaistažolininkas, VDU ŽŪA Augalų biologijos ir maisto mokslų katedros mokslininkas ir dėstytojas, lektorius dr. Marius Lasinskas.
2023-11-03

Prieš naktį suvalgykite šių produktų: sumažins knarkimą

Knarkimas erzina, svarbiausia, kad tai gali būti prastos sveikatos požymis. Knarkimas paveikia ne tik knarkiantįjį, bet ir aplinkos žmones. Išbandykite šias paprastas priemones, kurios padės atsikratyti knarkimo. Remiantis Nacionalinio miego fondo duomenimis, naktimis knarkia maždaug vienas iš trijų vyrų ir viena iš keturių moterų. Knarkimą gali nulemti kelios priežastys, viena jų – antsvoris. Jei knarkiate nedažnai, tai nėra didelė problema.
56 2023-04-21

Receptas. Skaniausias batonas su virta daktariška dešra

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis krienų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos 1 valgomasis šaukštas garstyčių 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 vienetas batono 100 gramų dešros (Biovela) 100 gramų sūris 250 gramų sviesto 100 gramų kumpio (rūkytas) Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Nupjaukite abu batono galius ir išskaptuokite minkštimą. Susmulkinkite kiaušinius, pomidorus, dešrą, kumpį, sūrį, papriką.
2022-03-02

Receptas. Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file

INGREDIENTAI: 100 gramų sviesto 250 gramų miltai 1 vienetas kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 300 gramų bulvių (virtų) 120 gramų zigmo sūdytos lašišos filė 3 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai graikiško jogurto 1 saujelė krapų 1 valgomasis šaukštas krienų 8 vienetai alyvuogių kalamata šiek tiek malti juodieji pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-03-02

Receptas. Žemaitiškas grybų padažas su krienais

INGREDIENTAI: 1 stiklinė grybų 3 valgomieji šaukštai krienų ((balti, tarkuoti)) 200 gramų grietinės 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio pipirai (malti) 1 arbatinis šaukštelis krapų ( (smulkinti)) Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Grybus (labai skanu baravykai) smulkinti kiek galima smulkiau.
2022-03-02

Receptas. Pikantiškos feta sūrio, alyvuogių ir arbūzo salotos

INGREDIENTAI: 2 saujos alyvuogių (žaliosios) 140 gramų arbūzų 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio krienų 3 valgomieji šaukštai jogurto 300 gramų feta sūrio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Aš iš nurodytų ingredientų kiekių pagaminu 2 porcijas. Feta sūrį ir arbūzą supjaustau kubeliais, kiekvieną alyvuogę perpjaunu per pusę. Padažui viename dubenėlyje sumaišau jogurtą, krienus bei cukrų.
2022-03-02

Receptas. Keptos seliavos

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė krienų (tarkuoti) 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 4 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) 1 vienetas kiaušinių 4 valgomieji šaukštai džiūvesėlių šiek tiek druskos 1 kilogramas seliavų PARUOŠIMO BŪDAS: Išvalytos pasūdytos seliavos pamirkomos išplaktame kiaušinyje, pavoliojamos džiūvėsėliuose ir kepamos gerai įkaitintuose riebaluose, kol pagels. Iškepusios sudedamos į pašildytą pusdubenį.
2022-03-01

Receptas. Aitrusis gėrimas

INGREDIENTAI: šiek tiek krienų (baltieji) šiek tiek obuolių acto šiek tiek sulčių (raugintų agurkų skysčio) PARUOŠIMO BŪDAS: Į maždaug pusę puodelio raugintų agurkų skysčio įpilkite maždaug tiek pat obuolių acto. Tada įdėkite 4-5 (pagal skonį) šaukštelius krienų (geriausia baltų) ir pamaišykite.
2022-03-01

Receptas. Miuncheniškai pagaminta mėsa

INGREDIENTAI: šiek tiek krienų (tarkuoti) 3 vienetai svogūnų 750 gramų jautienos šiek tiek marinuotų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą įpilama truputį vandens, įberiama druskos. Vandeniui užvirus, sudedama mėsa. Prieš jai baigiant virti, sudedami paruošti žalumynai ir pusiau perpjauti pakepinti aliejuje svogūnai.
2022-03-01

Receptas. Burokėlių karpačio su krienų antpilo salotomis bei smulkintomis saulėgrąžomis

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas krienų 1 arbatinis šaukštelis medaus (skystas) 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų (gliaudytos) 1 sauja špinatų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 vienetas burokėlių (nedideli) PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje sumaišome krienus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis, į šį antpilą įmaišome ir špinatus. Saulėgrąžas virtuviniu kombainu arba peiliu smulkiai sukapojame.
2022-03-01
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų