REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 vienetai citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 valgomieji šaukštai krienų
  • 2 vienetai petražolių (šakelės)
  • 2 vienetai porų
  • 1.5 kilogramo kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 6 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis)
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 8 vienetai burokėlių (maži)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite uodegėles, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus bei apibarstykite druska, uždenkite folija ir kepkite apie 2 val. 160 laipsnių temperatūroje.
    Įkaitinkite keptuvėje 1 šaukštą aliejaus ir apkepinkite iš visų pusių kiaulienos kumpį.
    Apkeptą kumpį dėkite į švarią kepimo skardą ir pakepinkite apie 50 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Bulves nuskuskite, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
    Išvirtas bulves nusunkite ir sutrinkite košę.
    Į bulvių košę supilkite šviežiai išspaustas 2 citrinų sultis, sviestą, paskaninkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite.
    Petražoles ir porus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite.
    Sumaišykite krienus su grietinėle, petražolėmis bei porais, pagardinkite druska bei pipirais ir padėkite į šaldytuvą.
    Iškeptus burokėlius nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais, sudėkite į švarų kepimo indą, uždenkite folija ir leiskite dar 10 min. pastovėti orkaitėje.
    Iškeptą mėsą padėkite ant lėkštės, o šalia patiekite burokėlius, bulvių piurė ir pasigamintą padažą.
    Skanaus.

Autorius: Gerda

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 vienetai citrinų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 valgomieji šaukštai krienų
  • 2 vienetai petražolių (šakelės)
  • 2 vienetai porų
  • 1.5 kilogramo kiaulienos kumpio (karšto rūkymo)
  • 200 mililitrų grietinėlės
  • šiek tiek druskos
  • 6 valgomieji šaukštai aliejaus (augalinis)
  • 4 valgomieji šaukštai sviesto
  • 8 vienetai burokėlių (maži)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite uodegėles, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus bei apibarstykite druska, uždenkite folija ir kepkite apie 2 val. 160 laipsnių temperatūroje.
    Įkaitinkite keptuvėje 1 šaukštą aliejaus ir apkepinkite iš visų pusių kiaulienos kumpį.
    Apkeptą kumpį dėkite į švarią kepimo skardą ir pakepinkite apie 50 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Bulves nuskuskite, supjaustykite mažesniais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
    Išvirtas bulves nusunkite ir sutrinkite košę.
    Į bulvių košę supilkite šviežiai išspaustas 2 citrinų sultis, sviestą, paskaninkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite.
    Petražoles ir porus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite.
    Sumaišykite krienus su grietinėle, petražolėmis bei porais, pagardinkite druska bei pipirais ir padėkite į šaldytuvą.
    Iškeptus burokėlius nulupkite, supjaustykite mažesniais gabalėliais, sudėkite į švarų kepimo indą, uždenkite folija ir leiskite dar 10 min. pastovėti orkaitėje.
    Iškeptą mėsą padėkite ant lėkštės, o šalia patiekite burokėlius, bulvių piurė ir pasigamintą padažą.
    Skanaus.

Autorius: Gerda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų