Baklažanai graikiškai
- Ingredientai
4 baklažanai;
druska;
2 valg. šaukštai citrinų sulčių;
3 česnako skiltelės;
5 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.Padažas:
600 g pomidorų (4-5 didesni pomidorai);
2 česnako skiltelių;
gabalėlis Fetos sūrio;
druska;
maltų juodųjų pipirų;
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.- Gaminimas
-
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Baklažanų griežinėlius kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius sutepkite aliejumi, kepkite apytiksliai 2-3 minutes vieną pusę. Apverskite, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažanas suminkštės. Padažą ruošiame taip: pomidorus geriausia nuplikyti karštu vandeniu, nulupti odelę. Perpjaukite pusiau ir šiek tiek pakepinkite ant grotelių. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius, Fetos sūrį bei kapotus česnakus sumaišykite su aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų.
Gairės: Baklažanai, druska, citrinų sultys, česnakas, alyvuogių aliejus, Fetos sūris, juodieji pipirai, kapoti žalumynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Keksiukai su porais ir kumpiu





Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir trupučiu druskos, įmušti kiaušinį, įdėti jogurtą (arba... |

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |