Baklažanai graikiškai
- Ingredientai
4 baklažanai;
druska;
2 valg. šaukštai citrinų sulčių;
3 česnako skiltelės;
5 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.Padažas:
600 g pomidorų (4-5 didesni pomidorai);
2 česnako skiltelių;
gabalėlis Fetos sūrio;
druska;
maltų juodųjų pipirų;
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.- Gaminimas
-
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai 1 cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Baklažanų griežinėlius kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius sutepkite aliejumi, kepkite apytiksliai 2-3 minutes vieną pusę. Apverskite, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažanas suminkštės. Padažą ruošiame taip: pomidorus geriausia nuplikyti karštu vandeniu, nulupti odelę. Perpjaukite pusiau ir šiek tiek pakepinkite ant grotelių. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius, Fetos sūrį bei kapotus česnakus sumaišykite su aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų.
Gairės: Baklažanai, druska, citrinų sultys, česnakas, alyvuogių aliejus, Fetos sūris, juodieji pipirai, kapoti žalumynai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Kotletukai troškinti morkose





Faršą įdedame į indą, į jį įmušame kiaušinį, pabarstome prieskonių mėgstamų ir supjaustome... |

Keptas jautienos sultingas kumpis





Jautienos kumpį nuplauname, nuvarviname ir dedame į indą, kuriame pamarinuosime. Apipilame soja iš abiejų... |

Kepta kiaulės karka





Visų pirma įtrinti karką su druska ir pipirais, pastatyti marinuotis 1 dienai. Tada į šaltą vandenį ir virti.... |

Perlinių troškinys su vištienos file gabaliukais





Iš vakaro užmerkti perlines kruopas. Nuskusti morkas, sutarkuoti su burokine tarka, smulkiai susipjaustyti... |

Farširuota paprika





Išverdami ryžiai. Faršas sumaišomas su išvirtais ryžiais ir mėsos prieskoniais. Paprika... |

Pievagrybiais įdarytas karpis





Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai... |

Vištiena mandarinų apklote





Vištienos krūtinėlę gerai ištrinti paukštienos prieskoniais be druskos, tada krūtinėlę... |

Vištienos file agurkėlių apklote





Vištienos krutinėlę gera ištrinamei prieskoniais (naudokite kokius mėgstate) iš abiejų pusių.... |

Vištienos kepsnys





Krūtinėlę plonai pamuškite ir pabarstykite prieskoniais. Dėkite gabalėlį sūrio, gabalėlį sviesto,... |

Bulvių apkepėlė





Išvirti bulves su lupenom. Apkepti grybus ir svogūnus svieste. Duoti atvėsti. Įtarkuoti sūrį, įdėti smulkiai... |

Pyragas su mesa ir brokoliais





Atšildytą tešlą iškloti sviestu aptepta forma. Apkepti faršą su svogūnais ir česnakais... |

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais





Lašišų filė pašlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite druska bei maltais pipirais. Sterko filė... |

Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis





Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų... |

Sparneliai meduje





Sparnelius nuplauti sudėti medų (pašildykite mikrobanginėje, iki kol bus skystas) ir supilti soją (galima... |

Pikantiški grybai





Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode... |