rozmarinas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rozmarinas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rozmarinas“.

Įpylusi šio skysčio į skalbimo mašiną Jolanta negalėjo patikėti: rezultatas nustebino

Obuolių actas – tai acto rūšis, gaminama iš sutrintų fermentuotų obuolių, mielių ir cukraus. Jis naudojamas salotų padažų ar marinatų gamybai, o kai kurie jį renkasi gerti tiesiog vieną. „Išbandžiau naują obuolių acto versiją – jau pasigamintą savo obuolių actą pakvepinau levandomis. Išbandžiau įpilama kaip skalavimo priemonę į skalbimo mašiną.
2023-11-20

Gabija šiemet atrado būdą, kaip atsikratyti kačių kieme: veikia 100 proc.

Socialiniame tinkle „Facebook“ sodininkė Gabija dalijasi patarimu, kuris, pasak jos, yra pats geriausias šių metų atradimas. Moteris pasakoja, kad pasinaudojusi juo ji iš sodo išbaidė visas nelauktas kates.  Pasirodo, kad visa magija, anot sodininkės, slypi rozmarinuose.
2023-09-09

Kačių sode neliks nė kvapo: štai, ką reikia padaryti

Neretai sodininkams galvos skausmu tampa į jų teritoriją užklystantys kaimynų arba laukiniai katinai, kurie ne tik išrausia gėlynus, tačiau ir nemaloniais kvapais bando pažymėti teritoriją. Laimei, tam tikri augalai gali padėti atsikratyti šių nelauktų svečių. Sužinokite, ką savo sode turėtumėte pasisodinti, jei norite, kad į jį neužsuktų katės. Katės yra puikūs augintiniai, tačiau neretai jų apsilankymas sode gali pridaryti ir rimtų bėdų.
2023-06-18

Receptas. Kepti vištų sparneliai

INGREDIENTAI: 6 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis rozmarino (smulkintas) 1 kilogramas vištienos sparnelių 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 10 valgomųjų šaukštų aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištų sparnelius įtrinkite druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Apiberkite vištieną rozmarinu, apipilkite aliejumi ir citrinos sultimis. Marinuokite 2-4 valandas.
2022-03-03

Receptas. Kepti avienos šonkauliai

INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 sauja rozmarino (smulkintas) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos (košerinė) 1.5 kilogramo avienos (šonkauliai) 1 sauja mėtų (kapota) PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenėlyje sumaišyti druską, pipirus, rozmariną, mėtą ir smulkintą česnaką. Avienos šonkaulius įtrinti alyvuogių aliejumi bei prieskonių mišiniu ir palikti šaltai bent 1 val. Po 1 val. apkepinti keptuvėje.
2022-03-03

Receptas. Marinuota vištiena

INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 1 česnakų 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių 1 arbatinis šaukštelis krapų 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 1 kilogramas vištienos sparnelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas prieskonių (vištienai) 3 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo 1 valgomasis šaukštas kario PARUOŠIMO BŪDAS: Prieskonius vištienai sumaišykite su kario milteliais, druska, susmulkintu če...
2022-03-03

Receptas. John Torode kepsnys

INGREDIENTAI: 6 česnakų 2 valgomieji šaukštai čiobrelių 2 valgomieji šaukštai rozmarino 1 kilogramas kiaulės prandinės 200 mililitrų alyvuogių aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustome maždaug 2 cm storio gabaliukais. Kiaulienos kepsnelius sumaišome su sutrintais česnakais, čiobreliais ir rozmarinu. Mėsą užpilame aliejumi, kad apsemtų ir laikome šaltai apie 1-2 paras. Po to kepame griliuje.
2022-03-02

Receptas. Silkė su moliūgais ir morkomis (Kūčioms)

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų 300 gramų moliūgų (nuluptas) 2 vienetai morkų šiek tiek rozmarino 1 vienetas svogūnų 1 vienetas silkių šiek tiek druskos 100 mililitrų aliejaus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Silkę be kaulų supjaustyti į silkinę ir ruošti padažą. Aliejuje šiek tiek apkepinti svogūną, tuomet ant jo sudėti tarkuotą morką. Pakepinti kelias minutes ir sudėti tarkuotą moliūgą.
2022-03-02

Receptas. Lauko kepsnys

INGREDIENTAI: 3 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 5 vienetai rozmarino (šakelės) 900 gramų jautienos 1 arbatinis šaukštelis druskos 200 mililitrų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Sutrinkite česnaką. Rozmariną susmulkinkite (geriausiai tinka šviežias). Jautienos kepsnius įtrinkite druska, pipirais ir česnaku. Apiberkite rozmarinu ir užpilkite aliejumi. Marinuokite apie 2-4 val. Kepkite griliuje ar ant laužo.
2022-03-02

Receptas. Kepti langustai

INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek čiobrelių (švieži) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek laurų lapų (lapai) šiek tiek rozmarino (šviežias) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos (jūros) 10 vienetų langustų PARUOŠIMO BŪDAS: Langustus nuplauname ir gerai nusausiname. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame visus prieskonius ir truputį pakepiname, kad aliejus sugertų prieskonių aromatą. Tada sudedame langustus ir maždaug po 5 min.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų