REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tortilijos iš to, ką randate šaldytuve bei po ranka, atgaivinančios bei primenančios gaivią vasaros dieną.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Pagrindui:
  • 8 vienetai tortilijos
  • Įdarui:
  • 1 kilogramas kiaulės faršo
  • 1 skardinė konservuotų pupelių
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų
  • 250 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 2 vienetai marinuotų agurkų
  • 1 vienetas agurkų
  • 1 galva svogūnų
  • 1 galva iceberg salota
  • 1 galva aitriųjų paprikų
  • 1 saujelė rozmarino
  • 1 žiupsnelis prieskonių vištienai
  • 2 žiupsneliai druskos
  • Padažui:
  • 3 valgomieji šaukštai majonezo
  • 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 žiupsnelis krapų
  • 4 skiltelės česnakų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užvirinti vandenį, verdančiu vandeniu užpilti nepjaustytus pomidorus, palaukti kol suskilinės odelės, tada jas nulupti. Supjaustyti pomidorus, supilti į kiaurasamtį kartu su konservuotomis pupelėmis bei konservuotais kukurūzais, kad nusisunktų skystis. Patroškinti pupeles, kukurūzus, pomidorus, smulkintus rozmarinus bei čili pipirą. Paskaninti žiupsneliu druskos. Troškinti tol kol iš daržovių pradeda sunktis skystis. Nusunkti skysčius.
  2. Iškepti keptuvėje faršą be riebalų. Dėti prieskonių. Nupilti iškepusio faršo riebalus. Atskirai supjaustyti agurką, svogūną bei marinuotus agurkus. Taip pat nusunkti marinuotus agurkus.
  3. Padažui majonezą, grietinę, pomidorų padažą, žiupsnelį krapų ir susmulkintą česnaką išmaišyti.
  4. Ant tortilijos lakšto paskirstyti padažą, dėti aisbergo lapą, sluoksniuoti: pupelės, kukurūzai ir pomidorai, faršas, agurkai, svogūnas ir marinuoti agurkėliai. Ant viršaus pabarstyti sūrio. Sulenkti abi puses, įsmeigti dantų krapštuką, kad kepant neišsiskleistų.
  5. Įkaitinti orkaitę iki ~ 175 C laipsnių, kepti 20 minučių arba, kol lakštai įgaus auksinę spalvą bei viršus taps traškus. Galima valgyti vienus, be padažo. Skanaus! :)

Autorius: Greta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų