Kiaulės šonkauliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „Kiaulės šonkauliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „Kiaulės šonkauliai“.
Receptas. Apskrudę šonkauliukai
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 3 česnakų 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 50 mililitrų sojos padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite česnaką ir svogūnus. Į sojų padažą įmaišykite cukrų ir česnakus bei svogūnus. Šonkaulius apipilkite sojos marinatu. Marinuoti apie 24 valandas. Kepkite ant laužo ugnies.
Receptas. Ypatingi šonkauliukai
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (Smulkintas) 500 gramų bulvių 1 sauja kmynų šiek tiek mairūnų (Smulkintas) 200 gramų slyvų (džiovintos) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 2 valgomieji šaukštai majonezo (su krapais) 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos (ir pipirai) šiek tiek aliejaus (kepimui) 1 valgomasis šaukštas prieskonių (mėsos) PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus supjaustome atskirai po vieną kauliuką su mėsa, pabarst...
Receptas. Girti šonkauliai
INGREDIENTAI: 1 gabalas kiaulienos šonkaulių 200 mililitrų brendžio 100 gramų džiovintų slyvų 1 arbatinis šaukštelis pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas išmirkyti, kol išbrinks. Nusunkti. Slyvas susmulkinti iki košelės, sumaišyti su pipirais ir brendžiu. Mišiniu įtrinti šonkaulių juostą. Marinuoti parą. Į foliją įsiktus šonkaulius ilgai kepti ant nedidelės kaitros anglių.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Šonkauliukai kepti ant grotelių
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 100 gramų pomidorų padažo 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės šonkauliukus įtrinti druska ir pipirais. Pomidorų padažą sumaišyti su aliejumi. Šonkauliukus pavolioti pomidorų padaže ir palikti šaltai, kad pasimarinuoti bent 4-5 val. Kepti ant grotelių ar ant laužo.
Receptas. Šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 5 vienetai pomidorų pastos 2 vienetai svogūnų 2 kilogramai kiaulienos šonkaulių 1 valgomasis šaukštas druskos 1 arbatinis šaukštelis baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Druską sumaišome su pipirais ir šiuo mišiniu įtriname šonkauliukus. Svogūnus ir pomidorus susmulkiname ir sumaišome su mėsa. Laikome šaldytuve apie 12-24 valandas. Kepame griliuje, kol gražiai apkeps abi pusės.
Receptas. Apskrudę šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas mairūnų 1 valgomasis šaukštas rozmarino 1.5 valgomojo šaukšto garstyčių 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 1 valgomasis šaukštas raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Mairūną sumaišyti su rozmarinu, raudonėliu, druska ir pipirais. Šonkauliukus įtrinti prieskonių mišiniu ir aptepti garstyčiomis. Marinuoti apie 2 valandas.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Šonkauliukai su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 3 česnakų 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 3 stiklinės kvietinių miltų 400 gramų pievagrybių 3 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus supjaustyti atskirais gabalėliais, ištrinti česnaku, prieskoniais ir palaikyti šaltai kelias val. (galima ir per naktį). Tuomet apkepinti šonkauliukus aliejuje. Atskirai pakepinti susmulkintus pievagrybius su svogūnais.
Receptas. Marinuoti kiaulienos šonkauliukai
INGREDIENTAI: 2 česnakų (padažui) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai medaus (padažui) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 300 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 0.5 arbatinio šaukštelio druskos (padažui) 2 valgomieji šaukštai aliejaus (padažui) 2 valgomieji šaukštai kečupo (padažui) 2 valgomieji šaukštai citrinos žievelės (padažui) šiek tiek prieskonių (šonkauliukams su medumi) Paruošimo laikas: Apie 5 min...
Receptas. Kepti šonkauliukai su BBQ padažu
INGREDIENTAI: 2 česnakų (BBQ padažui) šiek tiek juodųjų pipirų (malti, BBQ padažui) 3 valgomieji šaukštai medaus (BBQ padažui) 2 valgomieji šaukštai garstyčių (BBQ padažui) 1 vienetas svogūnų (BBQ padažui) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių šiek tiek druskos (BBQ padažui) 2 valgomieji šaukštai aliejaus (BBQ padažui) 1 valgomasis šaukštas čili pipirų (malti prieskoniai, BBQ padažui) 100 mililitrų kečupo (BBQ padažui) 1 arbatinis šaukštelis tab...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Rūgštus kabesas
INGREDIENTAI: šiek tiek kmynų 1 vienetas obuolių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos šonkaulių 1 stiklinė baltojo vyno 750 gramų raugintų kopūstų 4 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Krienų padažui papildomai reikės: 1,5 šaukšto aliejaus, 2—3 nepilni šaukštai miltų, 0,5L vandens arba sultinio, 2—3 šaukštai tarkuotų krienų, 2—3 šaukštai grietinėlės, druskos. Mėsa užpilama trupučiu vandens ir verdama, kol pusiau suminkštėja.
Receptas. Grilyje kepti šonkauliai
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis kmynų 1 valgomasis šaukštas paprikų (malta) 2 kilogramai kiaulienos šonkaulių 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų (milteliai) 50 mililitrų padažo (barbekiu) 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Mėsos kelmas
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 350 gramų kiaulės faršo 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 1 vienetas kiaušinių 200 gramų majonezo šiek tiek manų kruopų šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo kiaulienos šoninės nuimame šonkauliukus ir juos marinuojame majoneze, apibarsčius prieskoniais. Įdarui į kiaulienos faršą įtarkuojame morką, įmušame kiaušinį, dedame prieskonių (pagal skonį), truputį manų kruopų ir viską sumaišome.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiaulienos šonkauliukai su garstyčiomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai laurų lapų (lapeliai, marinatui) 2 valgomieji šaukštai mairūnų (marinatui) 0.5 arbatinio šaukštelio rozmarino (marinatui) 200 gramų garstyčių (marinatui) 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių šiek tiek druskos 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus įtriname druskos ir pipirų mišiniu.
Receptas. Barščiai su MAMOS kukuliukais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (lapai) 1 vienetas morkų (virta) 1 vienetas svogūnų 300 gramų kiaulienos šonkaulių šiek tiek druskos 2 vienetai burokėlių (virti) 300 gramų mesos (Biovela, MAMOS kukuliukai) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti šonkauliukus sudėjus prieskonius pagal skonį. Gauname sultinį. Burokėlius, morkas supjaustome plonomis juostelėmis.
Receptas. Kelmas
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (džiovintas) 3 česnakų 0.5 valgomojo šaukšto juodųjų pipirų 1 vienetas morkų 0.5 vieneto svogūnų 400 gramų kiaulės faršo 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 1 vienetas kiaušinių 0.5 arbatinio šaukštelio druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkaulių juostą įtrinti druska, pipirais ir česnaku, palikti pasimarinuoti per naktį.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Šonkauliukai „Meilužiui“
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 500 gramų kiaulienos šonkaulių 6 valgomieji šaukštai pomidorų padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus nuplauti, įtrinti pipirais, sutraiškytais česnakais ir druska. Išspausti truputėli citrinos sulčių bei sudėti pomidorų padažą. Viską išmaišyti. Palikti pasimarinuoti bent 1 valandą. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol šonkauliukai gražiai apskrus.
Receptas. Grilyje kepti šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 valgomieji šaukštai medaus 2 vienetai svogūnų 2.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių 1.5 stiklinės pomidorų sulčių šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Medų sumaišome su citrinos sultimis, pomidorų sultimis, aliejumi, išspaustu česnaku, smulkiai sukapotais svogūnais ir prieskoniais. Šonkauliukus apipilame marinatu.
Receptas. Kepti šonkauliai
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 50 mililitrų medaus (skystas) 500 gramų kiaulienos šonkaulių 50 mililitrų baltojo vyno (sausas) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 50 mililitrų vandens šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite medų su vynu, sojos padažu ir vandeniu. Į skystą masę suberkite susmulkintą česnaką, druską ir pipirus. Paruoštu marinatu apipilkite šonkauliukus. Marinuokite apie 12-16 valandų.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Grilyje kepti šonkauliukai su chimmichurri padažu
INGREDIENTAI: 2 česnakų (smulkinti) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai malti) 0.5 stiklinės petražolių (smulkintos) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus (nerafinuotas) 1/4 stiklinės raudonojo vyno 0.5 arbatinio šaukštelio druskos šiek tiek druskos (košerinė) 1/4 stiklinės raudonėlių (švieži, kapoti) 1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų (dribsniai) 1/4 stiklinės vyno acto (raudonasis) Paruo...
Receptas. Kepti kiaulienos šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai medaus 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių 800 gramų kiaulienos šonkaulių 2 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek prieskonių (šonkauliukams su medumi) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus ištrinkite druska ir prieskoniais.
Receptas. Kepti šonkauliukai
INGREDIENTAI: 6 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 kilogramai kiaulienos šonkaulių 200 mililitrų pomidorų padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus įtryniau druska, pipirais, česnaku ir užpyliau pomidorų padažu. Šonkauliukus pamaišiau, kad pomidorų padažas padengtų visus gabaliukus. Laikiau šaldytuve apie 2 valandas. Po to kepiau grilyje. Galima kepti ir orkaitėje apie 1 val. 180-190 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Sotusis kelmukas
INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulės faršo 500 gramų kiaulienos šonkaulių 4 skiltelės česnakų 100 gramų pievagrybių 1 vienetas svogūnų 6 žiupsneliai prieskonių 1 vienetas morkų 1 vienetas pomidorų pastos 10 vienetų marinuotų pievagrybių 20 gramų svogūnų laiškų 3 skiltelės citrinų 3 skiltelės agurkų 1 saujelė konservuotų kukurūzų Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Šonkauliukai
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai garstyčių 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 3 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1 valgomasis šaukštas kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Garstyčias, sojų padažą, sausą raudoną vyną, pipirus, aliejų sumaišykite. Juo ištrinkite šonkaulius ir palikite per naktį šaltai. Kepkite ant grotelių arba orkaitėje.
Receptas. Kepti kiaulienos šonkauliukai
INGREDIENTAI: 3 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 1 sauja mairūnų 800 gramų kiaulienos šonkaulių 1.5 arbatinio šaukštelio druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą nuplauname, įpjauname tarp kaulų, įtriname susmulkintais česnakais, druska, pipirais, mairūnais, apšlakstome aliejumi. Po 2 val. mėsą sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje 30-40 min. Aš kepiau ant grotelių. Labai skanu su raugintais kopūstais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiaulienos šonkauliukai "Barbekiu"
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai svogūnų 4 kilogramai kiaulienos šonkaulių 250 gramų majonezo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Į majonezą įmaišykite šviežiai spaustas citrinos sultis ir smulkintus svogūnus. Druska ir pipirais įtrinkite šonkaulius. Šonkaulius apipilkite majonezu ir ištrinkite, kad padengtų visas šonkauliukų puses. Marinuokite apie 10 valandų. Kepkite grilyje, kol gražiai apskrus.
Receptas. Su medumi ir sojos padažu marinuoti kiaulienos šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo bulvių 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 valgomasis šaukštas medaus šiek tiek rozmarino 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių 2 valgomieji šaukštai sojos padažo 1 valgomasis šaukštas druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (bulvėms) PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti padažą iš aliejaus, sojos padažo, medaus, druskos, pipirų, lauro lapelių, rozmarino bei smulkinto ...
Receptas. Kiaulienos šonkauliukai vyno padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų 1 vienetas porų 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 2 kilogramai kiaulienos šonkaulių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 250 mililitrų baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 50 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus supjaustyti taip, kad viename gabaliuke būtų po 3-4 kauliukus. Morkas, salierus ir porą supjaustyti kubeliais. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Ant grotelių kepti šonkauliai
INGREDIENTAI: 4 česnakų 10 vienetų juodųjų pipirų 4 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 kilogramai kiaulienos šonkaulių 100 mililitrų pomidorų padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkaulius apdedame lauro lapais, pipirais, smulkintu česnaku, apibarstome druska ir užpilame pomidorų padažu arba sultimis. Marinuojame apie 24 valandas. Kepame orkaitėje, griliuje ar ant laužo.
Receptas. Rūgštynių sriuba
INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių 1 vienetas morkų 2 saujos rūgštynių 1 vienetas svogūnų 250 gramų kiaulienos šonkaulių 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas sultinio (kubelis) šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkaulius sudedame į puodą su vandeniu ir paverdame apie pusvalandį. Vandens reikia pilti apie 1,5-2 l. Tuo metu keptuvėje ant sviesto pakepame supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Jiems apkepus, sudedame į puodą.
Receptas. Troškinti šonkauliai su kmynais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kmynų 3 vienetai svogūnų 800 gramų kiaulienos šonkaulių 3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliai supjaustomi, apibarstomi maltais prieskoniais, trupučiu miltų, pakepinami karštuose riebaluose ir sudedami į troškintuvą. Keptuvėje pakepinami supjaustyti svogūnai ir sudedami į troškintuvą ant mėsos, pašlakstoma vandeniu.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Mėtiniai šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 2 arbatiniai šaukšteliai kalendrų (sėklos) 1 sauja svogūnų (laiškai) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 2 arbatiniai šaukšteliai druskos 1 sauja mėtų PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo citrinos nutarkuoti žievelę. Svogūnėlius ir mėtas nuplauti ir nusausinti. Mėtos lapelius atskirti nuo stiebų. Lapelius ir svogūnų laiškus susmulkinti. Kalendros žirnelius sutrinti trintuvėje.
Receptas. Šonkauliai su žolelėmis ir grietinėlės padažu
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių 150 mililitrų baltojo vyno (arba vermutas) 100 mililitrų grietinėlės 3 valgomieji šaukštai garstyčių (Dižono) 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 skiltelė česnakų 1 arbatinis šaukštelis rozmarino šiek tiek druskos šiek tiek juodųjų pipirų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus 2 česnakų 1 vienetas kalendrų (ryšulėlis) 1 vienetas paprikų (aitrioji) 900 gramų kiaulienos šonkaulių 0.5 stiklinės acto (raudono vyno) 300 mililitrų aliejaus 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ MENU ruošinys sultingiems kiaulienos šonkauliukams) 5 valgomieji šaukštai kečupo 2 valgomieji šaukštai kukurūzų miltų 1 stiklinė limonado (Coca - Cola) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Lietiniai su mėsa
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų šiek tiek kiaulienos šonkaulių 2 vienetai kiaušinių šiek tiek kvietinių miltų šiek tiek alyvuogių aliejaus 0.5 litro pieno šiek tiek druskos šiek tiek citrinpipirių šiek tiek krapų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Lietinių tešlai: įmušame kiaušinius į dubenį ir suplakame.
Receptas. Žirnelių sriuba su rūkytais šonkauliukais
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 česnakų šiek tiek krapų 1 vienetas laurų lapų 1 vienetas paprikų 200 gramų kiaulienos šonkaulių (rūkyti) 1 vienetas konservuotų žirnelių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodą įpilti 2 l vandens, pasūdyti ir užvirinti. Bulves supjaustyti stambiomis skiltelėmis. Į puodą sudėti šonkaulius ir bulves. Virti apie 20 min. Papriką ir česnakus supjaustyti, patroškinti aliejuje.
Receptas. Kepti šonkauliai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas medaus (marinatui) 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių 2 valgomieji šaukštai majonezo (marinatui) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai kečupo (marinatui) 0.5 vieneto citrinos žievelės (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus pabarstyti prieskoniais, druska. Sumaišykite kečupą, majonezą, citrinos sultis, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę, medų. Gerai išmaišykite marinatą.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. „Kaimiška sriubytė“
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų 3/4 stiklinės ryžių 1 vienetas svogūnų 250 gramų kiaulienos šonkaulių šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (aštrūs mėsos) šiek tiek prieskonių (įvairūs) PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus sudėti į verdantį vandenį ir pavirti 5 min. Tuomet nupilti vandenį ir užkaisti užpylus švarų vandenį.
Receptas. Kepti šonkauliukai
INGREDIENTAI: 5 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 4 valgomieji šaukštai acto (Balzamiko) šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus 1 arbatinis šaukštelis kumino šiek tiek rozmarino Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Visus ingredientus (išskyrus šonkauliukus:) sumaišome dubenyje. Šiame marinate apvoliojame šonkauliukus ir dedame į maišą.
Receptas. Šonkauliukai
INGREDIENTAI: 5 česnakų 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 200 gramų pomidorų padažo 1 arbatinis šaukštelis druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos šonkauliukus įtrinkite druskos, pipirų ir smulkintų česnakų mišiniu. Apipilkite pomidorų padažu ir marinuokite mėsą šaltai apie 1 parą. Kepkite ant grotelių griliuje.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kiaulienos šonkauliai su garstyčiomis ir prieskoninėmis žolelėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai laurų lapų (lapeliai, marinatui) 2 valgomieji šaukštai mairūnų (marinatui) 0.5 arbatinio šaukštelio rozmarino (marinatui) 200 gramų garstyčių (aštrios, marinatui) 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių šiek tiek druskos 0.5 arbatinio šaukštelio raudonėlių (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautus ir nusausintus šonkaulius padalykite porcijomis ir pabarstykite druska bei pipirais.
Receptas. Kepti šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 50 mililitrų medaus 0.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių 50 mililitrų baltojo vyno (sausas) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišome marinatą: sutrintą česnako skiltelę su druska, pipirais, medumi, soja ir vynu. Šonkauliukus apipilame marinatu ir uždengę maistine plėvele laikome šaldytuve bent 2 valandas. Kepame grilyje apie 20-25 minutes, iš abiejų pusių.
Receptas. Kepsnys “Kelmas”
INGREDIENTAI: 40 centimetrų kiaulienos šonkaulių 1500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas svogūnų 1 skiltelė česnakų 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis druskos 2 vienetai kiaušinių 1 žiupsnelis žalumynų 1 sauja marinuotų grybų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus marinuoti parą laiko įtrynus prieskoniais. Faršą sumaišyti su kapotu svogūnu bei česnaku, prieskoniais ir kiaušiniais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Kepti kiaulienos šonkauliai
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas pomidorų pastos 2 valgomieji šaukštai garstyčių (grūdeliai) 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus supjaustome gabalėliais. Supjaustome svogūną, česnaką ir pomidorus. Mėsą sumaišome su garstyčiomis, druska ir pipirais. Į mėsą sudedame daržoves ir dar kartą sumaišome.
Receptas. Laukiniai šonkauliukai
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 3 česnakų (smulkinti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas medaus 2 valgomieji šaukštai garstyčių šiek tiek kiaulienos šonkaulių (ar jautienos šonkauliai) 4 valgomieji šaukštai sojos padažo 4 valgomieji šaukštai romo (tamsus) 1 arbatinis šaukštelis tabasko padažo 3 valgomieji šaukštai vorčesterio padažo 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus apšlakstome ali...
Receptas. Sultingieji šonkauliukai
INGREDIENTAI: 2 kilogramai kiaulienos šonkaulių 2 vienetai svogūnų 10 skiltelių česnakų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus ir česnakus sutarkuoti arba sutrinti virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Svogūnų ir česnakų mase įtrinti šonkaulius ir marinuoti apie parą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą pridengus folija, vėliau dar 20 minučių atidengus.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Gardūs šonkauliukai
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas medaus 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 100 mililitrų alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatas: sumaišome aliejų su citrinos sultimis, medumi, česnaku. Šonkauliukus užpilame marinatu ir palaikome šaldytuve bent 6 valandas. Prieš kepant, šonkauliukus apibarstome druska ir pipirais. Kepame šonkauliukus griliuje.
Receptas. Kepti Šonkauliukai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 0.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių 3 valgomieji šaukštai majonezo šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių (mėgstami) PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustom šonkauliukus, pabarstom druska, prieskoniais, pipirais. Sudedam smulkiai supjaustytų petražolių, krapų ir dedam majonezo. Marinuojam apie 1 val.
Receptas. Apkepti kiaulienos šonkauliukai
INGREDIENTAI: 10 vienetų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 4 vienetai morkų šiek tiek petražolių 1 kilogramas kiaulienos šonkaulių 1 valgomasis šaukštas druskos 2 valgomieji šaukštai prieskonių (Kotanyi šonkauliukų) 200 gramų cukinijos PARUOŠIMO BŪDAS: Šonkauliukus pavirti 30 min. vandenyje su druska, lapeliais ir pipirais. Tuomet apibarstyti „Kotanyi“ šonkauliukų prieskoniais ir sudėti į skardą.
REKLAMA
REKLAMA
