• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių
  • 150 mililitrų baltojo vyno (arba vermutas)
  • 100 mililitrų grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai garstyčių (Dižono)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1.5 kilogramo kiaulienos šonkaulių
  • 150 mililitrų baltojo vyno (arba vermutas)
  • 100 mililitrų grietinėlės
  • 3 valgomieji šaukštai garstyčių (Dižono)
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis)
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelė česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišykite vyną su cukrumi, garstyčiomis, rozmarinais ir spaustais česnakais.
  2. Nuimkite membraną nuo šonkaulių ir užpilkite ant jų marinatą. Palikite pastovėti apie 1 val. Marinatą nupilkite nuo mėsos ir atidėkite padažui.
  3. Pabarstykite šonkaulius druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 1 val., kol jie gražiai paruduos ir suminkštės, kepimo metu pavartydami kelis kartus. Vėliau uždenkite šonkaulius folija ir palikite pastovėti 10–15 min.
  4. Tuo tarpu paruoškite padažą. Į keptuvę supilkite ankščiau paruoštą marinatą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės.
  5. Patiekite mėsą su padažu ir virtomis arba keptomis bulvėmis.

Autorius: Santa Maria

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų