Šerniena su baravykų rissoto
- Ingredientai
250 g šerno išpjovos;
80 g rissoto ryžių;
30 g svogūnų;
50 g džiovintų baravykų;
4 skilelės stambaus česnako;
20 g alyvų aliejaus;
15 g tarkuoto parmezano sūrio;
100 g sultinio;
kelios šakelės rozmarino;
džiovintų pomidorų;
pipirų;
druskos.- Gaminimas
-
Rozmarino šakele persmeikite šernienos medalioną. Ištepkite prieskoniais – druska, pipirais ir aliejumi. Apkepkite po dvi minutes ant keptuvės kiekvieno gabaliuko puses. Jeigu gabaliukas mažesnis kepkite trumpiau.Apkeptus gabaliukus pašaukite į įkaitintą orkaitę ir 90 laipsnių kaitroje palaikykite dešimt minučių.
Susmulkintus svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje,pridėkite rissoto ryžius ir minutę pašildykite kartu su svogūnais ir česnakais.Įpilkite pusę stiklinės sauso balto vyno. Nuolat maišykite. Karštu vandeniu užpiltus baravykus palaikykite dešimt minučių, bet neatvėsinkite. Šį nuovirą palaipsniui supilkite į brinkstančius ryžius. O vėliau pilkite sultinį (sultinio turėtų būti du kartus daugiau nei paėmėte rissoto ryžių), nuolatos maišykite. Kai ryžiai baigia išvirti pridėkite išmirkytus baravykus ir džiovintus pomidorus. Pabaigoje įdėkite parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite.
Pateikite nedelsiant.
Gairės: Šerniena su baravykų rissoto, ryžiai, džiovinti pomidorai, parmezano sūris, rozmarinas, pipirai, druska, česnakas.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|
Mamos gaiviosios salotos
| Visus ingredientus smulkiai supjaustyti, o kiaušinius, pomidorus, ridikėlius pjaustyti griežinėliais. Viską... |
Itališkos salotos
| Supjaustome kinišką kopūstą ir išdėliojame lėkštėje, taip pat skiltelėmis supjaustome pomidorą... |
"Rudens pasaka"
| Rudeniška mišrainė Tikra rudens pasaka. Morkas ir bulves išvirti, atvėsinti, nulupti ir... |
Pekino salotos su įvairiomis spalvingomis daržovėmis
| Visas daržoves nuplauname, supjaustome, įspaudžiame citrinos, įpilame alyvuogių aliejaus, česnaką skaniau... |
Žiedinių kopūstų salotos
| Žiedinį kopūstą išskirstome į smulkesnius žiedelius, pomidorą supjaustome (kas kaip norit, kubeliais, ar... |
Krabų ir obuolių mišrainė
| Nulupti supjaustyti obuolius, geriau, kad obuoliai būtų rūgštesni, išvirti nulupti susmulkinti... |
Dėdės Rudenėlio salotos
| Raugintus kopūstus sudedame į dubenį, supjaustome svogūną, sutarkuojame du virtus vidutinio dydžio burokėlius ir... |
Vitaminų kalnas
| Mažąją cukiniją supjaustome stambiau, taip skaniau valgyti nes jauti jos tikrą saldoką skonį, pomidorus perpjauname... |
Pekino salotos su vištiena
| Pekino salotą, ananasus, bei be žievelės ir nukaulintą vištieną smulkiai supjaustome. Dedame majonezo, bei... |
Soti mišrainė su daržovėmis
| Visus produktus supjaustyti kubeliais, įdėti prieskonių ir pagardinti majonezu. Skanaus |
Salotos "RUDENĖLIS"
| Razinas nuplikykite. Sutarkuokite morką burokine tarka. Kopūstą išskirstykite mažais žiedynais. Sudėkite... |
Olandiškos salotos
| Išverdame kietai kiaušinius, nulupame, smulkiai supjaustome. Sūrį sutarkuojame, dedame žirnelius,... |
Salotos su duona
| Duoną supjaustome kubeliais ir nedideliam kiekyje aliejaus pakepinam. Sutarkuojam sūrį, išspaudžiam česnaką,... |
Neįprastos salotos
| Vynuoges nuplovus susmulkinam pagal poreikį ( galima pjauti į 4 dalis, naudoti raudonąsias, galima pabandyti ir su... |


