Farširuota Kalėdinė lydeka

Įvertinimas: 4 / 5

Ingredientai

1 lydeka (apie 2 kg svorio);
2 morkos;
1 svogūnas;
2 riekės batono;
2 kiaušiniai;
100 g nerūkytų lašinių;
200 ml pieno;
žiupsnelio maltų baltųjų pipirų;
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų;
druska.
Galima naudoti maltą imbierą ir raudonosios paprikos miltelius.

Gaminimas

Pirmiausia nuskutame ir išdarinėjame lydeką, po to nukerpame pelekus. Odą pradėti lupti nuo galvos (pilvo pradžios). Vėliau atskiriame mėsą nuo stuburo ir nuvalome mėsos likučius nuo vidinės odos pusės. Odą marinuojame su pipirais ir druska. Morkas sutarkuojame stambia tarkele ir pakepiname aliejuje. Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje atskirai. Batono riekeles pamerkti į pieną. Gauta žuvies mėsa permalama mėsmale kartu su pakepintomis morkomis, svogūnais ir išmirkytomis batono riekelėmis. Kartu sumalame ir lašinius. Gauta masė išminkoma. Sudedame kiaušinius, suberiame likusius baltuosius ir juoduosius pipirus bei druską. Jei mėgstate subtilų skonį, galima pridėti truputį malto imbiero ir raudonosios paprikos miltelių.

Gauta masė sudedama į lydekos odą, užsiuvamas pilvas. Lydeka ištepama aliejumi ir kepama orkaitėje apie 1,5 val., +150 laipsnių temperatūroje.

Gairės: Farširuota Kalėdinė lydeka, morkos, svogūnas, batonas, kiaušiniai, pienas, nerūkyti lašiniai, baltieji pipirai, druska.

Receptą atsiuntė: Valstietis.lt

„Netikras zuikis“
Tradicinis keptas karpis Kūčioms
 
 
 
Bulvių - grybų apkepas

Bulvių - grybų apkepas

2 2 2 2 2

 

Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su...

Gairės: aliejus, bulvės, druska, grietinė, grybai, kiaušiniai, pienas, pipirai, svogūnas.

 
Tortilija su daržovėm ir mėsa

Tortilija su daržovėm ir mėsa

1 1 1 1 1

 

Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino...

Gairės: česnakas, faršas, pomidorų padažas, krapai, majonezas, pekino salotos, petražolės, pomidoras, sūris, svogūnas, tortilijos, vakuoti agurkai.

 
Įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai

2 2 2 2 2

 

Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,...

Gairės: aliejus, Baklažanai, druska, faršas, fermentinis sūris, majonezas, morka, paprika, pipirai, svogūnas, uncle bens.

 
Skanus ir paprastas troškinukas

Skanus ir paprastas troškinukas

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti...

Gairės: bulvės, česnakas, vištienos sultinys, lauro lapai, pipirai, petražolės, morkos, pomidorai, svogūnai, vanduo, Vištiena.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą....

Gairės: pica, bulvės, druska, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kumpis, dešra, miltai, paprika, pipirai, svogūno laiškai, svogūnas.

 
Įdaryta paprika

Įdaryta paprika

2 2 2 2 2

 

Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje...

Gairės: paprika, faršas, konservuoti kukurūzai, svogūnas, majonezas, pomidorų padažas, fermentinis sūris.

 
Vištienos kepsnys ''ZARA''

Vištienos kepsnys ''ZARA''

1 1 1 1 1

 

Vištienos file supjaustome juostelėmis, pamarinuojame su vištienos prieskoniais. Daržoves susmulkiname...

Gairės: Vištienos filė, morkos, svogūnai, paprikos, kalafijoras, bulvytės fri, majonezas, fermentinis sūris.

 
Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

Įdarytos vištienos kulšelės su faršu

1 1 1 1 1

 

Išimti iš vištienos kulšių kaulą ir į jo vietą prikimšti suprieskoniuotą...

Gairės: kiaulienos faršas, prieskoniai, vištienos kulšelės.

 
Žuvies filė ,,pataluose

Žuvies filė ,,pataluose"

1 1 1 1 2

 

Pirmiausia pasiruošti žuvies filė. ištrinti su prieskoniais.Kokius rinktis - jau priklauso nuo jūsų....

Gairės: lydekos filė, morkos, svogūnai, bulvės, majonezas, prieskoniai.

 
Pievagrybių užkepėlė

Pievagrybių užkepėlė

1 1 1 1 1

 

Keptuvėje pakepiname paprieskoniuotą maltą mėsą, smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkiai tarkuotą morką. Dar...

Gairės: aliejus, česnakas, fermentinis sūris, malta mėsa, morka, petražolės, pievagrybiai, pipirai, druska, pomidorų padažas, svogūnas.

 
Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

Daržovės su mėsa ir traškia sūrio plutele

1 1 1 1 1

 

Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir dedame į skardą, apšlakstome trupučiu aliejaus ir pabarstome...

Gairės: aliejus, cukinija, fermentinis sūris, geltonoji paprika, Kiauliena, mėsos prieskoniai, pomidorai, porai, raudona paprika, žalia paprika.

 
Kalakutiena su daržovėmis

Kalakutiena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Kalakuto ketvirtį apibarstyti paukštienos prieskoniais be druskos, įspausti porą skiltelių česnako ir...

Gairės: aliejus, bulvės, česnakas, citrina, kalakutienos ketvirtis, morkos, paukštienos prieskoniai be druskos, pekino kopūstas, pomidorai, sojos užpilas, svogūnas.

 
Atominis troškinys

Atominis troškinys

2 2 2 2 2

 

Išverdamos pupelės, nuskutamos morkos, nulupami česnakai. Morkos pjaustomos griežinėliais, jeigu morka...

Gairės: aliejus, Kiauliena, mėsa, druska, česnakas, aitriosios paprikos, mėsos prieskoniai, morkos, pomidorų padažas, pupelės.

 
Troškinti vištų skrandukai

Troškinti vištų skrandukai

1 1 1 2 2

 

Vištų skrandukus išverdame (verdant galima dėti vegetos, pipirų žirnelių ir kelis lauro lapelius)....

Gairės: česnakas, druska, pipirai, grietinė, morka, pievagrybiai, pomidorų padažas, sviestas, svogūnas, vištų skrandukai.

 
Lydekai paliepus

Lydekai paliepus

2 2 2 2 2

 

Upėtakį suprieskoniaujam su žuvies prieskoniais sumaišytais su žiupsneliu juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, bei...

Gairės: Santa maria žuvies prieskoniai, upėtakis, morkos, bulvės, svogūnai, česnakas, Daumantų majonezas, citrina, druska.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų