Šventinė mišrainė su liežuviu
- Ingredientai
200 g. koncervuotų žirnelių;
300 g. virtas liežuvis;
3 virti kiaušiniai;
4 - 5 šaukštai lieso majonezo;
druska;
smulkinti krapai;
džiovintų daržovių mišinio (vegetos).- Gaminimas
-
Virtą liežuvį supjaustom kubeliais ir pakepinam. Į dubenį dedame nusunktus žirnelius, pjaustytus kiaušinius, liežuvio gabaliukus ir majonezą. Viską išmaišome. Pridedam prieskonių, krapų, druskos ir gražiai išmaišom. Valgom su saldžia juoda duona.
Gairės: Šventinė mišrainė su liežuviu, koncervuoti žirneliai, virti kiaušiniai, liesas majonezas, druska, smulkinti krapai.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Šokoladiniai kiaušiniai lizduose





Sviestą reikia ištrinti su cukraus milteliais, kakava (arba šokoladinio skonio cukraus milteliais),... |

Netikras Velykinis zuikis





Veršieną, kiaulieną, lašinukus ir batoną sumalti, įmušti kiaušinius. Smulkiai... |

Šventinis šokoladinis tortas





Atskirai iškepame biskvitus. Ruošiame kremą: grietinėlę išplakame ir pamažu sumaišome su... |

Kalėdinis aguoninis vyniotinis





Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai reikia kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir... |

Kalėdinis imbierinis keksas





Dubenėlyje sumaišyti miltus su soda, kepimo milteliais ir cinamonu. Kitam dubenėlyje išsukti... |

Kalėdiniai meduoliai





Medų, cukrų ir sviestą pašildyti kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinti,... |

Kalėdinis obuolių pyragas





Ištirpiname sviestą, pilame cukrų, įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir kepimo... |

Naminiai guminukai





Į indą supilama želė, želatina, cukrus ir užpilamas vanduo. Paliekama pusvalandžiui brinkti. Puode užverdamas vanduo... |

Sviestinis Velykų avinėlis





Į išplautą sviestą pridėti tarkuotų krienų ir druskos, išmaišyti. Peilio ir šakutės... |

Velykinis keksas





Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti,... |

Velykinis avinėlis





Šokoladą smulkiai sukapoti. Riebalus išsukti su vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais (sudedami po... |
PUSLAPIAI: