Varškės apkepas
- Ingredientai
4 šaukštai cukraus;
pusė stiklinės grietinės;
pusė arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
3 kiaušiniai;
6 šaukštai manų kruopų;
500 g varškės.- Gaminimas
-
Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. Šiek tiek ataušinti formoje ir išimti.
Gairės: cukrus, grietinė, kepimo milteliai, kiaušiniai, manų kruopos, varškė.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
Daržovių sriuba su vištiena
| Visas daržoves supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir beriame į puodą, kur jau verda vištienos gabaliukai.... |
Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais
| Nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim... |
Taupi, sveika ir gardi sriuba
| Morkas, bulves nulupame, nuplauname. Bulves supjaustome kūbeliais, morkas sutarkuojame burokinę tarka. Kopūsto... |
Sriuba "vaikų džiaugsmas"
| Užviriname puodą vandens, sudedame nuplautus džiovintus vaisius (vaisiai gali būti įvairus: razinos, slyvos,... |
Sūrio sriuba
| Visą faršą reikia apkepinti nedideliame kiekyje aliejaus, ant mažos ugnies, kol apskrus. Supjaustyti poras... |
Čili sriuba
| Išplakame pomidorus su blenderiu, kad būtų tyrė ir įpylę į didelį puodą kaitiname ant vidutinės ugnies (tyrė... |
Šalta pomidorų sriuba
| Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odeles. Agurką, paprikas, svogūną pasmulkiname, česnaką... |
Žaliųjų citrinų sriuba
| Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite.... |
Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas
| Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia... |
Agurkų mišrainė
| Agurkus ir svogūnus supjaustome kubeliais, užpilame likusiais produktais, išmaišome ir paliekame 5... |
Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik
| Pašalinkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite cukinijų odą,... |
Vakuotos šparaginės pupelės
| Į puodą pripjaustyti šparaginių pupelių, sudėti visus produktus išskyrus actą. Pavirti 5 minutes... |
Aviečių džemas
| Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |
Daržovių salotos
| Susmulkintus svogūnus, sutarkuotas morkas ir obuolius apkepame aliejuje. Puode su nedideliu kiekiu vandens 15 min.... |
Grybai žiemai
| 1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska... |
PUSLAPIAI:


