Baklažanų sluoksniuotis
- Ingredientai
- 1 baklažanas; 
 4 pomidorai;
 6 skiltelės sūrio.
- Gaminimas
-  Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso nuo dydžio), apibarstyti druska ir palikti. Įkaitinti keptuvę su aliejumi (gero skonio patiekalui priduoda alyvuogių aliejus). Kol kaista, baklažanus reikėtų nuplauti ir nusausinti. Tada dėti į labai gerai įkaitintus riebalus ir kepti, kol gerai apskrunda. O kol kepa baklažanai, reikėtų susipjaustyti pomidorus nestoromis riekelėmis. Iškepusias baklažanų riekeles kloti į lėkštę po, pvz., du vienetus viename sluoksnyje. Ant kiekvieno sluoksnio paskirstyti pomidorus ir plonas sūrio riekeles. Ant sūrio vėl dėti baklažanus, pomidorus ir t.t. Viršutinis sluoksnis - sūrio. Nuo baklažanų karščio sūris apsilydo, o pomidorai kiek suminkštėja. Galima sluoksnuotį pakaitinti keletą minučių žemoje temteratūroje orkaitėje, kol sūris suminkštėja / apskrunda iki norimo lygio. Jokių prieskonių dėti nebereikia, kadangi druskos baklažanai būna prisigėrę iš vakaro, o visi kiti produktai turi gana intensyvų puikiai tarpusavyje derantį skonį, kurio nevertėtų niekuo užgožinėti. Skanu su juoda duona. 
Gairės: Baklažanas, pomidorai, sūris.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Pupelių salotos su kepta duona ir obuoliais
 
  
  
  
  
  
| Duoną iškepti įkaitintame aliejuje ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Obuolį nulupti ir sutarkuoti per... | 
 
  Vaisių salotos
 
  
  
  
  
  
| Bananą supjaustyti griežinėliais, obuolį kubeliais; vynuoges pusiau ir greipfrutą kuo smulkiau. Viską... | 
 
  Vištienos ir ananasų salotos
 
  
  
  
  
  
| Salotą suplėšome nedideliais gabalėliai, susmulkiname ananasus ir vištieną. Toliau dedame pjaustytą... | 
 
  Pavasarinės salotos
 
  
  
  
  
  
| Salotų lapus suplėšykite. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną-plonais... | 
 
  Agurkai su krabų lazdelėmis
 
  
  
  
  
  
| Virtus ryžius sumaišome su virtais smulkiai supjaustytais kiaušiniais, krabų lazdelėmis, susmulkintais... | 
 
  Šašlykai su baklažanu ir cukinijomis
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustyti gabaliukais (3 cm ilgio ir 1 cm storio). Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, o nuluptą česnaką... | 
 
  Cepelinai
 
  
  
  
  
  
| Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir... | 
 
  Kepta lydeka
 
  
  
  
  
  
| Paruoštą lydeką nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais, jeigu turite žuvies prieskoniais. Lydeką sudėkite į... | 
 
  Makaronų - grybų troškinys
 
  
  
  
  
  
| Išvirkite makaronus, perliekite šaltu vandeniu arba įpilkite šlakelį aliejaus, kad nesuliptų.... | 
 
  Višta paruošta šventinei progai
 
  
  
  
  
  
| Ištrinti vištą prieskoniais, palaikyti, kepti pasodinta ant stiklainiuko su vandeniu. Atvėsusią... | 
 
  Keptos bulvės su mėsa
 
  
  
  
  
  
| Bulvės tarkuojamos su burokėlių tarką, Į sutarkuotas bulves įpilti truputi pieno, kad skystesnė masė būtų ir įdėti... | 
 
  Vegetariškas plovas
 
  
  
  
  
  
| Paimam keptuvę, pilame šiek tiek vandens, beriame sultinio (arba dedame 1 kubelį). Kas nebijo šiek... | 
 
  Žemaičių blynai
 
  
  
  
  
  
| Į sugrūstą bulvių košę įmušti vieną kiaušinį, berti krakmolo druskos ir išminkyti. Į... | 
 
  Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis
 
  
  
  
  
  
| Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~1 min). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir... | 
 
  Lašiša su agurkais ir krapais
 
  
  
  
  
  
| Orkaitę įkaitinti iki 230º C. Į kepimo indą supilti aliejų. Lašišos gabalus pabarstyti druska... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 