Baklažanų sluoksniuotis
- Ingredientai
- 1 baklažanas; 
 4 pomidorai;
 6 skiltelės sūrio.
- Gaminimas
-  Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso nuo dydžio), apibarstyti druska ir palikti. Įkaitinti keptuvę su aliejumi (gero skonio patiekalui priduoda alyvuogių aliejus). Kol kaista, baklažanus reikėtų nuplauti ir nusausinti. Tada dėti į labai gerai įkaitintus riebalus ir kepti, kol gerai apskrunda. O kol kepa baklažanai, reikėtų susipjaustyti pomidorus nestoromis riekelėmis. Iškepusias baklažanų riekeles kloti į lėkštę po, pvz., du vienetus viename sluoksnyje. Ant kiekvieno sluoksnio paskirstyti pomidorus ir plonas sūrio riekeles. Ant sūrio vėl dėti baklažanus, pomidorus ir t.t. Viršutinis sluoksnis - sūrio. Nuo baklažanų karščio sūris apsilydo, o pomidorai kiek suminkštėja. Galima sluoksnuotį pakaitinti keletą minučių žemoje temteratūroje orkaitėje, kol sūris suminkštėja / apskrunda iki norimo lygio. Jokių prieskonių dėti nebereikia, kadangi druskos baklažanai būna prisigėrę iš vakaro, o visi kiti produktai turi gana intensyvų puikiai tarpusavyje derantį skonį, kurio nevertėtų niekuo užgožinėti. Skanu su juoda duona. 
Gairės: Baklažanas, pomidorai, sūris.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
| 
 | 
 | 
 
  Greiti vištienos blyneliai
 
  
  
  
  
  
| Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... | 
 
  "Raudoni ryžiai"
 
  
  
  
  
  
| Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... | 
 
  Makaronai su lašiša
 
  
  
  
  
  
| Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... | 
 
  Stirniena su spanguolėmis ir bananais
 
  
  
  
  
  
| Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... | 
 
  Ypatingai traški pica
 
  
  
  
  
  
| Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... | 
 
  Kiauliena korėjietiškai
 
  
  
  
  
  
| Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... | 
 
  Gardusis žuvies patiekalas
 
  
  
  
  
  
| Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... | 
 
  Netradicinė lydeka
 
  
  
  
  
  
| Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... | 
 
  Varškės apkepas
 
  
  
  
  
  
| Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... | 
 
  Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
 
  
  
  
  
  
| Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... | 
 
  Bulvinė pica
 
  
  
  
  
  
| Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... | 
 
  Švelni vištiena su levandų medumi
 
  
  
  
  
  
| Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... | 
 
  Troškinti kopūstai pomidorų padaže
 
  
  
  
  
  
| Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... | 
 
  Išvirkštiniai balandėliai
 
  
  
  
  
  
| Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... | 
 
  Voveraitės grietinės padaže
 
  
  
  
  
  
| Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... | 
 
  
  
 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 