Grybai žiemai
- Ingredientai
Grybai;
1 l vandens;
druska;
cukrus;
lauro lapai;
pipirų žirneliai;
actas.- Gaminimas
-
1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos. Jei grybus virėme be druskos, tai su druska automatiškai mažiname iki vieno šaukšto. 1 desertinį šaukštą cukraus įdedame kelis lauro lapus ir įberiame pipirų žirniukų (6-8)
Marinatą užverdame.
grybus sudedame į marinatą ir dar kartą užverdame.
Tada pilame į paruoštus stiklainius įpilame arbatinį šaukštelį acto į 0,75 stiklainį, stiklainį užsukame pavartome ir po kaldrele ilsėtis kol atvės. Tada nešame sandėliuoti ir laukti noro ar progos kada ragauti grybus.
Gairės: grybai, vanduo, druska, cukrus, lauro lapai, pipirų žirneliai, actas.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Mėsiškas padažas





Mėsą supjaustome smulkiais gabaliukais ir dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Skaniausia bus kai mėsa... |

Avokado kremas





Viską smulkiai sutrinti,česnaką supjaustyti stambiai ant lentutės, užberti druskos ir sutrinti. Viską kartu... |

Pievagrybių padažas





Susipjaustome pievagrybius mažais kubeliais. Į keptuvę dedame sviestą ir supilame pievagrybius. Lengvai pakepame.... |

Geltonųjų slyvukų saldžiarūgštis padažas





Slyvukus nuplauname ir paverdame su vandeniu apie 15 minučių, kol suminkštėja. Tada slyvukus reikia... |

Agurkų mišrainė





Agurkus ir svogūnus supjaustome kubeliais, užpilame likusiais produktais, išmaišome ir paliekame 5... |

Saldžiarūgštis padažas žiemai ir ne tik





Pašalinkite paprikų sėklas ir supjaustykite jas maždaug 1 x 1 cm dydžio kubeliais. Nulupkite cukinijų odą,... |

Vakuotos šparaginės pupelės





Į puodą pripjaustyti šparaginių pupelių, sudėti visus produktus išskyrus actą. Pavirti 5 minutes... |

Aviečių džemas





Avietes ir vandenį verdame apie 30 minučių, tuomet suberiame cukrų ir dar verdame 30 minučių. Pilstom į stiklainius. |

Česnakinis padažas





Padažą su majonezu gerai išmaišyti, įspausti česnakus (kas mėgsta aštriau - galima ir 3... |

Garstyčių ir sūrio padažas





Į įkaitintą keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir įdėkite garstyčias. Truputį pakaitinkite,... |

Agurkėlių padažas





Į majonezą su krienais ir pipirais įdėti labai smulkiai pjaustytą agurkėlį. Viską išmaišyti.... |

Grybų padažas





Pievagrybius supjaustyti riekelėmis ir pakepinti keptuvėje su sviestu, sudėti prieskonius - čiobrelius,... |