Švediški veršienos suktinukai
- Ingredientai
0,5 kg veršienos faršo;
3 didelės virtos bulvės;
džiuvesėliai suktinukams apvolioti;
vanduo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas krakmolo;
1 svogūnas;
druska;
pipirai;
faršo prieskoniai;
petražolės;
krapai.Įdarui:
poro arba svogūnų laiškų;
200g fermentinio sūrio.- Gaminimas
-
Svogūną susismulkinti ir pakepinti šlakelyje sviesto kol jie suminkštės ir taps skaidrūs. Leisti atvėsti.
Faršą susimaišyti į vienalytę masę su praaušusiais svogūnais, sutrintomis bulvėmis, kiaušiniu, džiuvesėliais, krakmolu, vandeniu, žolelėmis bei paprieskoniuoti. Maistinę plėvelę pasitiesti ant stalo. Sudrėkinti jos paviršiu ir paskleisti faršą. Ant viršaus vėl uždėti maistinę plėvelę ir iškočioti masę plonai stačiakampio formos. Ant kiekvieno dėti pjaustyto poro ar svogūno laiškų, tarkuoto sūrio ir atsargiai susukti. Keptuvėje pusiau įkaitinti alyvuogių alieju su sviestu ir atsargiai apkepti iki gražaus rudumo ( bet turi viskas iškepti). Išėmus atsidėti, o keptuvėje pasidaryti padažiuką: likusius riebaliukus užbarstyti gerą šaukštą miltų, kepant pamaišyti vis. Užpilti grietinėlę bei vandeniu, paskaninti. Sudėti suktinukus, užspausti kelias česnako skilteles ir kelias min uždengus patroškinti ;) Mes valgėme su ant sviesto pakeptomis virtomis bulvėmis bei burokėlių mišraine, tinka ir šviežių agurkų su pomidorais mišrainė.
Gairės: Veršienos faršas, bulvės, džiūvėsėliai, vanduo, kiaušinis, krakmolas, svogūnas, druska, pipirai, faršo prieskoniai, krapai, petražolės.
Receptą atsiuntė: Valstietis.lt
|
|

Troškinta vištiena su voveraitėmis





Vištieną supjaustyti grežinėliais, ją apkepti svieste arba aliejuje, susipjaustyti pomidorus nedideliais... |

Kiauliena baltame vyne





Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, juos apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų... |

Jautiena kinietiškai





Į keptuvę „wok“ arba gilią keptuvę sudėti sezamo sėklas ir apskrudinti iki rudos spalvos ant didelės... |

Kiauliena su grybų padažu





pilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir įdėti supjaustytą svogūną. Po kelių minučių įmesti supjaustytus grybus kartu... |

Kiauliena su kuskusu ir daržovėmis





Užvirinkite 1,5 puodelio vandens ir į jį suberkite kuskusą, uždenkite ir nuėmę nuo ugnies leiskite pastovėti 5-10... |

Jautienos kepsnys





Jautiena turi būti supjaustyta dviem gabalais (kepsniais). Smulkiai supjaustyti svogūną ir sukapoti česnaką. Mėsą... |

Lazanija su špinatais





Bešamelio padažas: Išlydyti sviestą keptuvėje, sudėti miltus ir pakepinti, po truputėli pilti pieną... |

Aštrūs makaronai su pomidorų padažu





Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite stambiai supjaustytas česnako skilteles, šviežius baziliko... |

Kriauklės su įdaru





Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Berkite į kiaurasamtį, dėkite šiek tiek sviesto. Įdarui... |

Įdaryti makaronai





Makaronus truputėlį apvirkite pasūdytame vandenyje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Nuluptus susmulkintus... |

Makaronai su mėsos faršu





Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Mėsos faršą... |

Faršu įdaryti makaronų vamzdeliai





Svieste pakepinkite pjaustytą svogūną, įtrupinkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Įpilkite sultinio,... |

Daržovių troškinys su makaronais





Supjaustykite morkas ir papriką, pakepkite keptuvėje nedideliame aliejaus kiekyje. Baigiant įdėkite supjaustytą... |

Makaronai su krevetėmis, ikrais ir pelėsiniu sūriu





Į verdantį sūdytą vandenį sudėti spagečius, kad jie nesuliptų, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Virti apie... |

Makaronai su krevetėmis





Iškepkite krevetes: ant vidutinės-aukštos ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite... |