REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne vienas klubas šią vasarą parodė savo raumenis žaidėjų rinkoje ir pasikvietė ne vieną garsų futbolininką, jog šis jiems padėtų kovoti dėl trofėjų. O kurie klubai tam skyrė daugiausiai pinigų?

Ne vienas klubas šią vasarą parodė savo raumenis žaidėjų rinkoje ir pasikvietė ne vieną garsų futbolininką, jog šis jiems padėtų kovoti dėl trofėjų. O kurie klubai tam skyrė daugiausiai pinigų?

REKLAMA

Šią vasarą futbolo rinką sudrebino ne vienas perėjimas. „Barcelona“ pagaliau sumedžiojo Antoine Griezmanną, už kurį sumokėjo 120 mln., į tai reaguodami Madrido „Atletico“ nepagailėjo net 126 mln. eurų už talentingąjį Joao Felixą. Madrido „Real“ taip pat nevengė paišlaidautu ir vien 100 mln. eurų skyrė Londono „Chelsea“Edeną Hazardą.

Apskritai Ispanijos klubai šią vasarą nesibodėjo leisti didelių sumų naujiems futbolininkams ir lengvai peržengė 1 mlrd. eurų ribą, kurią išleido naujokams.

Brangių sandorių būta ir Anglijoje, ir Italijoje, Vokietijoje, tad pažvelkime, kurie klubai pateko tarp dešimties daugiausiai pinigų išleidusių šią vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

10. Miuncheno „Bayern“ | Vokietija | 143 mln. eurų

Bavarai dar prieš šią vasarą iš anksto paskelbė, kad jų laukia atsinaujinimas, todėl nebuvo sunku nuspėti, kad jie į naujus žaidėjus investuos daug. Buvo stiprinama ir gynybos linija, pasikeitimų buvo ir atakuojančių žaidėjų pozicijose. Ši suma galėjo būti ir didesnė, bet Philippe Coutinho buvo pasikviestas nuomos pagrindais ir už jį numatyti 120 mln. eurų gali būti sumokėti tik kitą vasarą.

REKLAMA

Svarbūs pirkiniai: Lucasas Hernandezas (80 mln.), Benjaminas Pavardas (35 mln.), Ivanas Perišičius (nuoma), Jannas-Fiete Arpas (3 mln.), Philippe Coutinho (8,5 mln. už nuomą), Mickaelis Cuisance (12 mln.).


9. „Aston Villa“ | Anglija | 148 mln. eurų

Ši komanda tik šią vasarą sugrįžo į Anglijos „Premier“ lygą ir iš jų veiksmų žaidėjų rinkoje akivaizdu, kad jie nori čia ir išlikti. Komandą po praėjusio sezono paliko keli futbolininkai, kad treneriui Deanui Smithui teko užkamšyti kai kurias atsivėrusias skyles sudėtyje bei pasipildyti naujokais. Už naujus žaidėjus nebuvo mokamos didelės sumos, tačiau jų buvo nemažai ir tai leido „Aston Villai“ patekti į dešimtuką.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbūs pirkiniai: Wesley (25 mln.), Tyrone Mingsas (22 mln.), Douglasas Luizas (16 mln.), Mattas Targetas (15 mln.), Tomas Heatonas (8 mln.).


8. Londono „Arsenal“ | Anglija | 152 mln. eurų

Londono ekipa jau kelerius metus iš eilės nesugeba patekti į UEFA Čempionų lygą ir tai smarkiai kerta per jų piniginę, tačiau šią vasarą klubo vadovai nusprendė, kad reikia investuoti į komandą ir ją paruošti kovai dėl patekimo tarp keturių stipriausių Anglijos pirmenybių komandų. Klubo savininkai vasarą sulaukė didelio sirgalių spaudimo pagaliau daugiau investuoti į sudėtį ir jie būtent tai padarė, nors viešai prabilę neigė, kad taip elgėsi dėl sirgalių nepasitenkinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbūs pirkiniai: Nicolas Pepe (80 mln.), Williamas Saliba (30 mln.), Kieranas Tierney (27 mln.), Davidas Luizas (8 mln.), Gabrielis Martinellis (6 mln.), Dani Ceballosas (nuoma).


7. „Sevilla“ | Ispanija | 158 mln. eurų

Šią vasarą „Sevilla“ gretose buvo labai daug pasikeitimų. Jie neteko septynių pagrindinės sudėties futbolininkų, kai kurie iš jų buvo tikrai svarbūs, ypač puolime. Tad jiems tai reikėjo kompensuoti. „Sevilla“ pirko daug, bet didelių sumų atskiriems žaidėjams neleido ir stengėsi investuoti protingai. O ir išlaidauti jie galėjo, kadangi per šį perėjimų langą iš parduotų futbolininkų uždirbo per 100 mln. eurų.

Svarbūs pirkiniai: Julesas Kounde (25 mln.), Rony Lopesas (25 mln.), Munasas Dabburas (17 mln.), Luukas De Jongas (12,5 mln.), Sergio Reguillonas (nuoma), Javieras Hernandezas (8 mln.).

REKLAMA

6. „Manchester United“ | Anglija | 159 mln. eurų

Už Čempionų lygos borto likę „raudonieji velniai“ pirko nedaug, tačiau žaidėjų rinka jiems buvo sudėtinga ir už žaidėjus jiems teko pakloti labai dideles sumas. Visą šią išleistą sumą jiems kainavo vos trys žaidėjai. Visgi pirmiausiai Ole Gunnaras Solskjaeras pildė opiausią komandos poziciją – gynybą.

Tiesa, „Manchester United“ nesnaudė ir atsikratydami nereikalingų žaidėjų. Į Italiją už 80 mln. išsiųstas Romelu Lukaku, parduotas ir Matteo Darmianas, pora futbolininkų išvyko nuomos pagrindais: Chrisas Smallingas bei Alexis Sanchezas. Pasibaigus kontraktams klubą paliko ir Anderis Herrera bei Antonio Valencia.

REKLAMA

Svarbūs pirkiniai: Harry Maguire‘as (87 mln.), Aaronas Wan-Bissaka (55 mln.), Danielis Jamesas (15 mln.).


5. Milano „Inter“ | Italija | 170 mln. eurų

Milano ekipa šią vasarą žaidėjų rinkoje sukosi kaip vijurkai ir akivaizdžiai rinkosi tokią komandą, kuri būtų pajėgi pagaliau mesti rimtą iššūkį Turino „Juventus“ ekipai ir ją išversti iš Italijos čempionų sosto, kuriame užsisėdėjo pastaruosius aštuonerius metus. Sezono startas Milane kol kas atrodo užtikrintai, o jeigu jie ir toliau demonstruos tokius rezultatas, galbūt visas šis darbas nebus nuėjęs veltui.

Svarbūs pirkiniai: Romelu Lukaku (80 mln.), Valentino Lazaro (22 mln.), Matteo Politano (20 mln.), Alexis Sanchezas (nuoma), Diego Godinas (nemokamai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Turino „Juventus“ | Italija | 192 mln. eurų

Kai esi viršuje ilgą laiką, reikia atsinaujinti. O pokyčių Turine šią vasarą buvo apstu. Ši komanda toliau stipriai investuoja jau antrus metus iš eilės ir akivaizdžiai nori kovoti ne tik Italijoje, kur laimi jau eilę metų, bet ir Čempionų lygoje. Naujasis „Juventus“ treneris Maurizio Sarri stiprino ir gynybą, ir saugų grandį.

Pagirti galima „Juventus“ vadovybę, kuri ne tik leido pinigus, bet ir pasikvietė kelis svarbius žaidėjus visiškai nemokamai. Taip pat svarbu paminėti tai, kad šią vasarą „Juventus“ daugiau uždirbo pinigų nei jų išleido. Jie pardavė iš viso 11 žaidėjų, už kuriuos susirinko per 200 mln. eurų. Didžiausias sandoris pasiektas su „Manchester City“, kurie už Joao Cancelo atseikėjo net 65 mln. eurų.

REKLAMA

Svarbūs pirkiniai: Matthijsas De Ligtas (75 mln.), Danilo (37 mln.), Cristianas Romero (30 mln.), Luca Pellegrini (22 mln.), Merihas Demiralis (18 mln.), Aaronas Ramsey (nemokamai), Adrienas Rabiotas (nemokamai), Gianluigi Buffonas (nemokamai).


3. Madrido „Atletico“ | Ispanija | 247 mln. eurų

Ši vasara Madrido ekipoje buvo didelių pokyčių metas. „Atletico“ neteko ne vieno svarbaus žaidėjo, o tai reiškė, kad jiems teko daug investuoti į naujokus. Prarastas Antoine Griezmannas, Diego Godinas, Lucasas Hernandezas, Rodri ir dar daugiau futbolininkų. Diego Simeone teko formuoti praktiškai naują gynybos liniją ir apskritai imtis naujo ir drąsaus projekto, kuriame yra nemažai naujų veidų.

REKLAMA

Nors „Atletico“ šią vasarą išleido tikrai didelę pinigų sumą, jie dar daugiau jų uždirbo. Jie iš parduotų žaidėjų susirinko net 313 mln. eurų, o tai yra beveik 60 mln. daugiau nei jie išleido pirkdami naujokus.

Svarbūs pirkiniai: Joao Felixas (126 mln.), Marcosas Llorente (30 mln.), Mario Hermoso (29 mln.), Kieranas Trippieras (22 mln.).


2. „Barcelona“ | Ispanija | 255 mln. eurų

Šią vasarą katalonai išleido daug pinigų, o šį faktą dar labiau sustiprina tai, kad beveik 200 mln. eurų jie išleido ant dviejų futbolininkų. Jų išleista suma galėjo būti kur kas didesnė, jeigu būtų išsipildę ir visi klubą supę gandai, visi paskutinę perėjimų dieną patvirtinta, kad visą vasarą besitęsusi telenovelė dėl Neymaro yra baigta ir brazilas liks Paryžiaus „Saint-Germain“ klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, „Barcelona“ elgėsi apdairiai ir ne tik leido dideles sumas, bet ir jas uždirbo. Parduotas ne vienas finansinę naštą palengvinęs futbolininkas. Vien už nebereikalingą Malcomą, kuris buvo išsiųstas į Rusiją, jie gavo 40 mln. Iš viso „Barcelona“ už parduotus žaidėjus užsidirbo 156 mln. eurų.

Ši suma kitą vasarą gali padidėti, kadangi pagrindinis jų nuveiktas darbas buvo surasta nauja komanda Philippe Coutinho. Brangiai kainavęs brazilas nepritapo komandoje ir tapo nebereikalingas. Jį išsinuomojo Miuncheno „Bayern“, kurie ne tik iškart sumokėjo 8,5 mln. ir perėmė visą jo atlyginimo mokėjimą, bet ir kitą vasarą galės išpirkti jį už 120 mln. Geras sandoris.

REKLAMA

Svarbūs pirkiniai: Antoine Griezmannas (120 mn.), Frenkie De Jongas (75 mln.), Neto (26 mln.), Junioras Firpo (18 mln.).


1. Madrido „Real“ | Ispanija | 305 mln. eurų

Vos į Madridą sugrįžęs Zinedinas Zidanas iškėlė labai aiškią sąlygą „Real“ prezidentui Florentino Perezui – komandoje turės būti pokyčių. Ir jų buvo. „Real“ veikė greitai ir dar net neprasidėjus liepai jau buvo susitarę dėl praktiškai visų savo pirkinių. Z.Zidanas stiprino beveik visas komandos pozicijas ir tikėsis, kad šie pirkiniai leis jam pagaliau normaliai konkuruoti su „Barcelona“, kuri paskutiniu metu dominuoja Ispanijoje.

„Real“ taip pat ir pardavė žaidėjų, už kuriuos susirinko 130 mln. eurų. Tiesa, jie nepardavė tiek, kiek norėjo iš pradžių, kadangi klube liko tiek Garethas Bale‘as, tiek Jamesas Rodriguezas.

Svarbūs pirkiniai: Edens Hazardas (100 mln.), Luka Jovičius (60 mln.), Ederis Militao (50 mln.), Ferlandas Mendy (48 mln.), Rodrygo (45 mn.), Alphonsas Areola (nuoma).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų