REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužę Lietuvoje buvo užregistruoti 2‘457 nauji lengvieji automobiliai. Tai 3% daugiau nei pernai. Pirmaisiais šių metų mėnesiais vidutinis augimas buvo daugiau nei 50%, o gegužės rezultatai nedaug geresni nei pernai metų. Iš vienos pusės toks nedidelis augimas yra dėl pernai metų gerų gegužės mėnesio rezultatų, iš kitos pusės, sulėtėjus ekonomikos augimui, kaip ir kitose Baltijos šalyse, tai atsiliepia ir naujų automobilių prekybai.

REKLAMA
REKLAMA

DataCenter duomenimis, parengtais pagal „Regitros“ informaciją, gegužę Lietuvoje užregistruoti 2‘457 nauji lengvieji automobiliai, tai yra 3% daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai (2‘385 vnt.). Asmeninės paskirties automobilių registravimas išaugo 6% (iki 2’135 vnt.), o komercinės paskirties transporto priemonių sumažėjo 12% (iki 322 vnt.).

REKLAMA

Žvelgiant į rezultatus pagal markes, gegužę „Volkswagen“ tvirtai žengė pirmoje vietoje, šios markės automobilių užregistruota 414 vnt. Į antrąją vietą pagal mėnesio rezultatus sugrįžo „Toyota“ (197 vnt.), aplenkdama „Skoda“ (177 vnt.). Tarp lyderių didžiausias augimas gegužės mėnesį priklausė „Nissan“ markės ženklu pažymėtiems automobiliams ir sudarė 103% (lyginant su pernai geguže).

Populiariausi nauji lengvieji automobiliai pagal markes

 

Tarp asmeninės paskirties automobilių gegužės mėnesį pirmoje vietoje „Volkswagen“ (351 vnt.), antroje – „Toyota“ (191 vnt.), trečioji vieta atiteko „Skoda“ markei (162 vnt.). Tarp komercinės paskirties automobilių gegužę pirmoje vietoje „Volkswagen“ (63 vnt.), toliau seka „Fiat“ (55 vnt.) ir „Peugeot“ (38 vnt.).

REKLAMA
REKLAMA

Pagal modelius gegužę tarp asmeninės paskirties automobilių į lyderio poziciją pakilo „Volkswagen Golf“, kurių užregistruota 107 vnt., antroje – „Skoda Octavia“ (102 vnt.), trečioje – „Fiat Panda“ (78 vnt.). Tarp komercinių automobilių populiariausias modelis buvo „Fiat Ducato“ (33 vnt.), antrąją vietą užėmė „Volkswagen Caddy“ (31 vnt.), trečioje – „Mercedes-Benz“, kurių užregistruota 30 vnt.

Tarp asmeninės paskirties prestižinių automobilių gegužę daugiausia užregistruota BMW automobilių (51 vnt.), antroje – „Mercedes-Benz“ (47 vnt.), trečioje – „Audi“ (36 vnt.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų