aguonos

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „aguonos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „aguonos“.

Atskleidė superinį pyragą šventėms: išbandykite šiemet

Šventėms nepaliaujamai artėjant kiekvienų namų virtuvės šefas siekia savo svečius sužavėti gardžiausiais patiekalais. „Gardu gardu“ laidoje siūlomi du receptai – grybų štrudelis ir aguoninis pyragas. Patiekalai padės jums palikti įspūdį net labiausiai išlavinto skonio svečiams. Grybų štrudelis Įdarui reikės: 1 valg. š. sviesto 1 vnt. didelio šalotinio svogūno 3-4 vnt.
2023-12-15

Vaizdai iš apleisto lauko šalia Vilniaus gniaužia kvapą: tapo traukos objektu

Šalia Riešės, Vilniaus rajone, žmonės gali gėrėtis raudona žydinčia aguonų jūra. Pro šalį važiuojantys net stabteli, kad galėtų pasigrožėti įspūdingais, atrodytų, nesibaigiančio gėlių lauko vaizdais ir, žinoma, jame nusifotografuoti. Neapsakomo grožio aguonų ir rugiagėlių laukas džiugina ir šalia jo gyvenantį Tadą. Vyras pasakoja, kad gėlių laukas tapęs tikru traukos objektu „Kitur nemačiau tikrai, bet, na, čia tai įspūdingai, iš tikrųjų, atrodo. Tas laukas tai čia fainas.
Aktualijos 2023-06-24

Lietuvoje Eugenijus užfiksavo neįtikėtiną grožį: parodė visiems

Vasarą laukai pasipuošia gražiausiais žiedais, dabar laukai raudonuoja nuo pražydusių aguonų. Įspūdingą reginį Kalvarijos seniūnijoje pavyko užfiksuoti ir Eugenijui Povilaičiui – vos pažiūrėjus sunku atitraukti akis.  Nuotrauka socialinių tinklų grupėje „Ką pamatyti Lietuvoje“ pasidalinęs vyras rašė: „Netoli Lazdijų. Aguonų laukas.“  Nuo aguonų žiedų paraudusį didžiausią lauką Eugenijus pamatė Kalvarijos seniūnijoje, Rūdelės kaime, važiuojant keliu Lazdijai-Kalvarija.
2023-06-20

Išdavė skaniausią aguonų pieno receptą: užsirašykite Kūčioms

Kulinarinio paveldo tradicijas puoselėja daugelis šeimų, tad dažniausiai prieš žiemos šventes prisimename aguonas: su šeima kepame kūčiukus, vyniotinius ir pyragus su aguonomis, triname jas aguonų pienui. Iš senosios lietuvių virtuvės žinomas ir patiekalas „Kūčia“, suteikęs pavadinimą Kalėdų išvakarių šventei. Šiam valgiui reikėdavo įvairių grūdų, aguonų ir medaus.
2022-11-30

Receptas. Koldūnai su varške ir lašinukais

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas aguonų 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė vandens 300 gramų varškės 150 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 20 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš 1 kiaušinio, vandens, miltų bei šiek tiek druskos suminkome tešlą ir įvyniojame ją į plėvelę. Tuomet smulkiai supjaustome šoninę ir sumaišome su varške, 1 kiaušiniu bei aguonomis.
2022-03-03

Receptas. Blynų ir braškių bokšteliai

INGREDIENTAI: 250 gramų miltai šiek tiek braškių 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 stiklinė pieno 1 sauja aguonų šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į miltus suberti cukrų ir aguonas, supilti pieną. Išmaišyti tešlą. Jeigu ji bus per tiršta, įpilti dar pieno. Iškepti blynelius. Papuošti šviežiomis ir trintomis braškėmis ir mėtos lapeliu. Skanaus.
2022-03-03

Receptas. Grybukai

INGREDIENTAI: 4 stiklinės miltai 200 gramų cukraus 200 gramų sviesto 150 gramų cukraus pudros 4 vienetai kiaušinių 1 vienetas kiaušinių baltymų 0.5 stiklinės grietinės 1 vienetas citrinų 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 valgomasis šaukštas kakavos 0.5 arbatinio šaukštelio sodos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą.
2022-03-03

Receptas. Varškės rutuliukai su staigmena viduje

INGREDIENTAI: 50 gramų aguonų 100 gramų alyvuogių (įdarytos citrinomis arba paprastos) 50 gramų migdolų 50 gramų saulėgrąžų 50 gramų spanguolių (džiovintos) 100 gramų varškės šiek tiek druskos 50 gramų sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. 2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus.
2022-03-02

Receptas. Krosnyje keptas naminis mielinis pyragas

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai aguonų 1 stiklinė cukraus 1 vienetas kiaušinių 800 gramų kvietinių miltų 0.5 litro grietinėlės 3 valgomieji šaukštai aliejaus 40 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus. Masę sumaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies.
2022-03-02

Receptas. Štrudelis su aguonomis

INGREDIENTAI: 200 gramų aguonų (maltos, įdarui) šiek tiek cinamono 80 cukraus 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas kiaušinių 1 vienetas kiaušinių (aptepimui) 300 gramų kvietinių miltų 100 mililitrų pieno šiek tiek pieno (aptepimui) 150 mililitrų pieno (įdarui) 50 gramų druskos 40 vienetų sviesto 40 gramų razinų 1 valgomasis šaukštas romo 20 mililitrų romo (įdarui) 20 mililitrų mielių šiek tiek citrinos žievel...
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų