INGREDIENTAI:
- 1/3 stiklinės aguonų
 - 12 vienetų bulvių
 - 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
 - 1.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų)
 - 3 vienetai kiaušinių
 - 150 gramų kvietinių miltų
 - šiek tiek druskos
 - 6 valgomieji šaukštai sviesto
 - 3 valgomieji šaukštai grietinės
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu ir pamažu verdamos, kol suminkštėja: tada nusunkiamos. Bulvės išverdamos ir sumalamos mėsamale kartu su aguonomis. Į masę įmušami kiaušiniai, sudedama grietinė, miltai, 3 šaukštai tirpinto sviesto, cukrus ir sumaišoma. Daromi graikinio riešuto dydžio kukuliai ir verdami vandenyje. Tiekiami užpilti sviestu.
 
REKLAMA
 
  
