REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1/3 stiklinės aguonų
  • 12 vienetų bulvių
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 1.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 6 valgomieji šaukštai sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu ir pamažu verdamos, kol suminkštėja: tada nusunkiamos. Bulvės išverdamos ir sumalamos mėsamale kartu su aguonomis. Į masę įmušami kiaušiniai, sudedama grietinė, miltai, 3 šaukštai tirpinto sviesto, cukrus ir sumaišoma. Daromi graikinio riešuto dydžio kukuliai ir verdami vandenyje. Tiekiami užpilti sviestu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų