REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokie paprastučiai ir tokie gardūs bei kvapnūs. Po jų kepimo visi mano namai kvepėjo lyg vienas didelis keksas.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų miltai
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 mililitrų grietinės
  • 200 gramų aguonų
  • 200 gramų vyšnių uogienės
  • 100 gramų sviesto (lydyto)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis cukraus pudros

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 5

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  2. Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir gerai išplakti. Sudėti lydytą sviestą, grietinę ir išplakti dar kartą. Suberti miltus ir kruopščiai išmaišyti tešlą. Suberti aguonas ir dar kartą išmaišyti.
  3. Viską supilstyti į keksiukų formeles. Geriau naudoti metalines ar silikonines, nes popierinės neišlaiko formos.
  4. Ant viršaus tolygiai paskirstyti uogienę ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patiekti pabarsčius cukraus pudra.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų