Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės aguonų
- 1.5 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė grikių (miltai)
- šiek tiek vanilės (esencija, keli lašai)
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 C orkaitėje apie 10 minučių.
INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės aguonų
- 1.5 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė grikių (miltai)
- šiek tiek vanilės (esencija, keli lašai)
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 C orkaitėje apie 10 minučių.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą