• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės aguonų
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė grikių (miltai)
  • šiek tiek vanilės (esencija, keli lašai)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 C orkaitėje apie 10 minučių.

Autorius: Raminta

INGREDIENTAI:

  • 0.5 stiklinės aguonų
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinė grikių (miltai)
  • šiek tiek vanilės (esencija, keli lašai)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 C orkaitėje apie 10 minučių.

Autorius: Raminta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų