Varškės apkepas su ryžiais

Įvertinimas: 1 / 5

Ingredientai

50 g cukraus;
2 kiaušiniai;
1 sauja razinų;
70 g ryžių;
2 šaukštai vanilinio cukraus;
600 g varškės.

Gaminimas

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, sukrėsti varškę, razinas (galima pridėti įvairiausių džiovintų vaisių) ir viską gerai gerai išmaišyti. Galiausiai, į gautą masę suberti ryžius ir viską dar kartą išmakaluoti. Tuomet kepimo formą patepti sviestuku, galima dar ir džiūvėsėliais pabarstyti, sukrėsti į ją gautą varškės ir ryžių masę ir šauti į orkaitę (įkaitintą iki 200 laipsnių). Kepti apie 40 min. Valgyti su grietine, jogurtu, mėgstamu džemu ar uogiene. Skanu ir ką tik iškeptas, o dar gardžiau - pašildytas ir pabarstytas cinamonu.

Gairės: cukrus, kiaušiniai, razinos, ryžiai, vanilinis cukrus, varškė.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Vaikiška kiaušinienė
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
 
 
 
Velykinis triušis

Velykinis triušis

2 2 2 2 2

 

Triušieną, išmirkytą vandenyje su druska ir citrinos sultimis, išvirti su pipirais, lauro...

Gairės: Velykinis triušis, vyniotinis, svogūnas, druska, pienas, kiaušinis, citrina, bulvės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų