Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Ingredientai
Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.- Gaminimas
-
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
![Greiti vištienos blyneliai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//greiti-vistienos-blyneliai_160.jpg)
Greiti vištienos blyneliai
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu.... |
![](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//raudoni-ryziai_160.jpg)
"Raudoni ryžiai"
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos... |
![Makaronai su lašiša](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//makaronai-su-lasisa_160.jpg)
Makaronai su lašiša
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus... |
![Stirniena su spanguolėmis ir bananais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//stirniena-su-spanguolemis-ir-bananais_160.jpg)
Stirniena su spanguolėmis ir bananais
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska... |
![Ypatingai traški pica](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//ypatingai-traski-pica_160.jpg)
Ypatingai traški pica
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus... |
![Kiauliena korėjietiškai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//kiauliena-korejietiskai_160.jpg)
Kiauliena korėjietiškai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką... |
![Gardusis žuvies patiekalas](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//gardusis-zuvies-patiekalas_160.jpg)
Gardusis žuvies patiekalas
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius... |
![Netradicinė lydeka](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//netradicine-lydeka_160.jpg)
Netradicinė lydeka
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene... |
![Varškės apkepas](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//varskes-apkepas_160.jpg)
Varškės apkepas
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti... |
![Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//cannelloni-su-pomidoru-ir-papriku-padazu_160.jpg)
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina... |
![Bulvinė pica](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//bulvine-pica-1_160.jpg)
Bulvinė pica
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame... |
![Švelni vištiena su levandų medumi](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//svelni-vistiena-su-levandu-medumi_160.jpg)
Švelni vištiena su levandų medumi
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario... |
![Troškinti kopūstai pomidorų padaže](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//troskinti-kopustai-pomidoru-padaze_160.jpg)
Troškinti kopūstai pomidorų padaže
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų... |
![Išvirkštiniai balandėliai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//isvirkstiniai_160.jpg)
Išvirkštiniai balandėliai
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti... |
![Voveraitės grietinės padaže](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//voveraites-grietines-padaze_160.jpg)
Voveraitės grietinės padaže
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies.... |