Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.

Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.

Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.

Gaminimas

Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Sparneliai meduje
 
 
 
Greiti vištienos blyneliai

Greiti vištienos blyneliai

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu, krakmolu....

Gairės: fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, pomidorai, vegeta, Vištienos krutinėlė.

 

"Raudoni ryžiai"

2 2 2 2 2

 

Krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais, apibarstome prieskoniais, dedame šiek tiek druskos arba sojos...

Gairės: svogūnai, konservuoti ananasai, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Makaronai su lašiša

Makaronai su lašiša

2 2 2 2 2

 

Makaronus išverdame, kol verda makaronai susipjaustome lašišą ir krapukus. Išvirtus...

Gairės: citrina, krapai, lašiša, makaronai, prieskoniai.

 
Stirniena su spanguolėmis ir bananais

Stirniena su spanguolėmis ir bananais

2 2 2 2 2

 

Mėsa supjaustoma piršto storumo gabalėliais, pamaigoma ar šiek tiek pamušama. Pabarstomi druska...

Gairės: aliejus, bananas, česnakas, kvapnieji gvazdikėliai, lauro lapeliai, raudonas vynas, spanguolės, stirniena be kaulo.

 
Ypatingai traški pica

Ypatingai traški pica

2 2 2 2 2

 

Pirmiausia pasiruošiame tešlą: Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu. Miltus...

Gairės: pica, cukrus, druska, faršas, juodos alyvuogės, miltai, paprika, pievagrybiai, sausos mielės, sūris, svogūnas, taukai, vanduo.

 
Kiauliena korėjietiškai

Kiauliena korėjietiškai

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti stambiais gabaliukais (kaip šašlykui). Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką...

Gairės: aliejus, česnakas, cukrus, Kiauliena, svogūnas.

 
Gardusis žuvies patiekalas

Gardusis žuvies patiekalas

2 2 2 2 2

 

Žuvies file supjaustome ir palaikome su prieskoniais. Žuvį galima vartoti kokią jus mėgstate. Kiaušinius...

Gairės: bulvės, kiaušiniai, miltai, prieskoniai, žuvies filė.

 
Varškės apkepas

Varškės apkepas

1 1 1 1 1

 

Viską išmaišyti. Kepimo formą patepti sviestu ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti visą masę ir kepti...

Gairės: cukrus, grietinė, kepimo milteliai, kiaušiniai, manų kruopos, varškė.

 
Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

Cannelloni su pomidorų ir paprikų padažu

2 2 2 2 2

 

Keptuvėje pakepinti faršą, kepinant įdėti druskos, pipirų, česnakų pagal skonį. Faršą būtina...

Gairės: Aštriosios paprikos, cannelloni makaronai, česnakas, fermentinis sūris, Jautienos faršas, pomidorų padažas, pomidorai, poros, raudonoji paprika.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Nusiskutame bulves, sutarkuojame burokine tarka. Daktariška dešrą, svogūną taip pat susitarkuojame...

Gairės: bulvės, pica, daktariška dešra, fermentinis sūris, kiaušiniai, miltai, pomidorų padažas, svogūnas, universalūs prieskoniai.

 
Švelni vištiena su levandų medumi

Švelni vištiena su levandų medumi

2 2 2 2 2

 

Supjaustyti vištienos krūtinėlę kubeliais ir sudėti į paprastą puodą. Užberti mėsos ir Indijos kario...

Gairės: Basmati ryžiai, česnakas, čili paprika, levandų medus, mėlynasis svogūnas, paprika, pomidorų padažas, Vištienos krutinėlė.

 
Troškinti kopūstai pomidorų padaže

Troškinti kopūstai pomidorų padaže

2 2 2 2 2

 

Paragauti ar nėra per rūgštūs kopūstai, jei rūgštūs, tuomet šaltu vandeniu pora kartų...

Gairės: pomidorų padažas, rauginti kopūstai, medžiotojų dešrelės, šaltai rūkyta šoninė, šviežios bulvės.

 
Išvirkštiniai balandėliai

Išvirkštiniai balandėliai

1 1 1 2 2

 

Išsivirti ryžių viena maišelį (naudoti ryžius maišelyje), bet pilnai nedavirti! Paruošti...

Gairės: česnakas, Jautienos faršas, kiaušinis, kopūstas, krakmolas, miltai, ryžiai.

 
Voveraitės grietinės padaže

Voveraitės grietinės padaže

2 2 2 2 2

 

Nuvalytas ir supjaustytas voveraites įmesti į puodą su vandeniu, aliejumi, svogūnu ir virti ant mažos ugnies....

Gairės: aliejus, česnakas, druska, grietinė, miltai, pipirai, svogūnas, voveraitės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų