Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Ingredientai
Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.- Gaminimas
-
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
![Rudens gėrybės sveikatai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//rudens-gerybes-sveikatai_160.jpg)
Rudens gėrybės sveikatai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime... |
![Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//rudenines-cukinijos-farso-kepsneliai_160.jpg)
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,... |
![Baravykų kotletai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//baravyku-kotletai_160.jpg)
Baravykų kotletai
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir... |
![Baklažanų sluoksniuotis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//baklazanu-sluoksniuotis_160.jpg)
Baklažanų sluoksniuotis
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso... |
![Netikri balandėliai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//netikri-balandeliai_160.jpg)
Netikri balandėliai
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių.... |
![Troškintos daržovės su mėsa](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//troskintos-darzoves-su-mesa_160.jpg)
Troškintos daržovės su mėsa
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali... |
![Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//troskintos-vistienos-kepeneles-su-ryziu-garnyru_160.jpg)
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome... |
![Vištienos ir daržoviu troškinys](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//vistienos-ir-darzoviu-troskinys_160.jpg)
Vištienos ir daržoviu troškinys
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada... |
![Bulvių plokštainis](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//bulviu-plokstainis_160.jpg)
Bulvių plokštainis
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame... |
![Bulvių - grybų apkepas](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//bulviu-grybu-apkepas_160.jpg)
Bulvių - grybų apkepas
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su... |
![Tortilija su daržovėm ir mėsa](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//tortilija-su-darzovem-ir-mesa_160.jpg)
Tortilija su daržovėm ir mėsa
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino... |
![Įdaryti baklažanai](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//idaryti-baklazanai_160.jpg)
Įdaryti baklažanai
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,... |
![Skanus ir paprastas troškinukas](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//skanus-ir-paprastas-troskinukas_160.jpg)
Skanus ir paprastas troškinukas
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti... |
![Bulvinė pica](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//bulvine-pica_160.jpg)
Bulvinė pica
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą.... |
![Įdaryta paprika](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/19//idaryta-paprika_160.jpg)
Įdaryta paprika
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje... |