Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.

Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.

Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.

Gaminimas

Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Sparneliai meduje
 
 
 
Rudens gėrybės sveikatai

Rudens gėrybės sveikatai

2 2 2 2 2

 

Daržoves (kurias reikia nulupame), nuplauname ir supjaustome, sudedame į puodą sluoksniais, užpilame jei turime...

Gairės: vanduo, buljonas, bulvės, druska, vegeta, Moliūgas, morkos, paprika, paukštiena, pomidorai, pupelės, sviestas, svogūnas.

 
Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai

Rudeninės cukinijos - faršo kepsneliai

2 2 2 2 2

 

Nuplovę nulupame cukiniją, supjaustome griežinėliais, išvalome iš jų sėklas, pabarstome vegeta,...

Gairės: cukinija, džiūvėsėliai, kiaulienos faršas, kiaušiniai, manai, mėsos prieskoniai, vegeta.

 
Baravykų kotletai

Baravykų kotletai

2 2 2 2 2

 

Nusivalę grybus išvirti, nusunkti, sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą ir...

Gairės: aliejus, druska, kiaušiniai, krakmolas, miltai, pipirai, baravykai.

 
Baklažanų sluoksniuotis

Baklažanų sluoksniuotis

2 2 2 2 2

 

Baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso...

Gairės: Baklažanas, pomidorai, sūris.

 
Netikri balandėliai

Netikri balandėliai

1 1 2 2 2

 

Į faršą supjaustyti smulkiai svogūną, įmušti kiaušinį, pabarstyti prieskonių, įberti ryžių....

Gairės: bulvės, faršas, kiaušinis, kopūstas, krapai, morkos, pienas, prieskoniai, ryžiai, svogūnas.

 
Troškintos daržovės su mėsa

Troškintos daržovės su mėsa

1 1 1 1 1

 

Troškintuve sluoksniuojame: apačioje griežinėliais pjaustytos morkos, toliau kubeliais pjaustyta mėsa (gali...

Gairės: aliejus, Briuselio kopūstai, bulvės, daržovių sultinys, vanduo, druska, pipirai, mėsa, mėsos prieskoniai, morkos, paprikos, pomidorų padažas, prieskoninės žolelės, sparaginės pupelės.

 
Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru

Troškintos vištienos kepenėlės su ryžių garnyru

1 1 1 1 1

 

Kepenėles nuplauname po šaltu vandeniu, supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabalėliais, pabarstome...

Gairės: aitrioji paprika, aliejus, druska, pipirai, grietinė, pomidorų padažas, ryžiai, svogūnas, vanduo, vištienos kepenėlės.

 
Vištienos ir daržoviu troškinys

Vištienos ir daržoviu troškinys

2 2 2 2 2

 

Į kubeliais supjaustytą vištieną dedame šaukštą majonezo, bei vištienos prieskonių. Tada...

Gairės: brokolis, bulvės, česnakas, kalafijoras, krapai, petražolės, morkos, svogūnas, poras, rauginti agurkai, Vištienos krutinėlė.

 
Bulvių plokštainis

Bulvių plokštainis

1 1 1 1 1

 

Bulves nulupame, nuplauname ir sutarkuojame, taip pat svogūną sutarkuojame, užviriname 1 stiklinę pieno ir supilame...

Gairės: bulvės, druska, grietinė, kiaušinis, mėsa troškinimui, pienas, svogūnas.

 
Bulvių - grybų apkepas

Bulvių - grybų apkepas

2 2 2 2 2

 

Grybus išverdam, ir nukošiam per kiaurąsamtį. Supjaustome kubeliais svogūną, dedame į keptuvę su...

Gairės: aliejus, bulvės, druska, grietinė, grybai, kiaušiniai, pienas, pipirai, svogūnas.

 
Tortilija su daržovėm ir mėsa

Tortilija su daržovėm ir mėsa

1 1 1 1 1

 

Ant keptuvės pakepiname faršą su svogūnu, petražolėmis, krapais ir pomidorų padažu. Susipjaustome pekino...

Gairės: česnakas, faršas, pomidorų padažas, krapai, majonezas, pekino salotos, petražolės, pomidoras, sūris, svogūnas, tortilijos, vakuoti agurkai.

 
Įdaryti baklažanai

Įdaryti baklažanai

2 2 2 2 2

 

Baklažanus perpjauname pusiau, išskobiame baklažanų vidų. Faršą pakepinam su pjaustytu svogūnu,...

Gairės: aliejus, Baklažanai, druska, faršas, fermentinis sūris, majonezas, morka, paprika, pipirai, svogūnas, uncle bens.

 
Skanus ir paprastas troškinukas

Skanus ir paprastas troškinukas

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustyti ir gerai apkepinti keptuvėje, bulves supjaustyti smulkiai, morkas sutarkuoti, svogūną supjaustyti...

Gairės: bulvės, česnakas, vištienos sultinys, lauro lapai, pipirai, petražolės, morkos, pomidorai, svogūnai, vanduo, Vištiena.

 
Bulvinė pica

Bulvinė pica

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai sutarkuojame, įberiame druskos, pipirų išmaišome ir sudedame į kepimo formą....

Gairės: pica, bulvės, druska, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kumpis, dešra, miltai, paprika, pipirai, svogūno laiškai, svogūnas.

 
Įdaryta paprika

Įdaryta paprika

2 2 2 2 2

 

Paprika perpjauti per pusę, išvalyti vidų ir nublanširuoti karštu vandeniu, arba fritiurinėje...

Gairės: paprika, faršas, konservuoti kukurūzai, svogūnas, majonezas, pomidorų padažas, fermentinis sūris.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų