Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Ingredientai
Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.- Gaminimas
-
Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.
Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.
Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.
Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.
Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.
Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|
![Vaikiška kiaušinienė](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//vaikiska-kiausiniene_160.jpg)
Vaikiška kiaušinienė
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir... |
![Varškės apkepas su ryžiais](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//varskes-apkepas-su-ryziais_160.jpg)
Varškės apkepas su ryžiais
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti.... |
![Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//kinietiska-traski-vistiena-su-saldziarugsciu-padazu_160.jpg)
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską... |
![Apkepas su dešrelėmis ir sūriu](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//apkepas-su-desrelemis-ir-suriu_160.jpg)
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją... |
![Vištiena su medaus padažu](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//vistiena-su-medaus-padazu_160.jpg)
Vištiena su medaus padažu
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose... |
![Totorių](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//totoriu-azu_160.jpg)
Totorių "Azu"
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l... |
![Žuvies užkepėlė](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//zuvies-uzkepele_160.jpg)
Žuvies užkepėlė
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant... |
![Kiauliena su daržovėmis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//kiauliena-su-darzovemis_160.jpg)
Kiauliena su daržovėmis
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,... |
![Žuvies apkepas](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//zuvies-apkepas_160.jpg)
Žuvies apkepas
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti... |
![Įdaryta cukinija](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//idaryta-cukinija_160.jpg)
Įdaryta cukinija
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų... |
![Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//pati-skaniausia-vistienos-file-su-cesnakiniu-padazu_160.jpg)
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias... |
![Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//vistienos-kepsneliai-su-pievagrybiu-padazu_160.jpg)
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,... |
![Virtinukai su mėlynėmis](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//virtinukai-su-melynemis_160.jpg)
Virtinukai su mėlynėmis
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad... |
![Bulviniai lizdeliai](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//bulviniai-lizdeliai_160.jpg)
Bulviniai lizdeliai
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
![2](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-off.png)
Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į... |
![Barankytės su faršu ir sūriu](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/Uploads/Recipes//2011/10/21//barankytes-su-farsu-ir-suriu_160.jpg)
Barankytės su faršu ir sūriu
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static2.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
![1](https://static3.inspektorius.lt/static.php?v=4.2.6.35&t=i&f=/pimg/Site/raty/star-on.png)
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į... |