Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis

Įvertinimas: 5 / 5

Ingredientai

Antis;
1 arbatinis šaukštelis anties riebalų;
100 g baltos duonos;
30 g medaus;
100 g razinų;
20 ml romo;
3 rūgštūs obuoliai;
50 ml sojos padažo.

Padažui paruošti:
1 anties kepenėlė;
30 ml baltojo vyno;
100 ml kepant susidariusių sulčių;
1 šaukšto įdaro.

Bulviniams maltinukams su migdolų drožlėmis pagaminti:
400 g virtų bulvių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
druskos;
žiupsnelio muskatų;
100 g migdolų drožlių.

Gaminimas

Gerai išvalykite anties vidų, įtrinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais. Į ištirpintą medų įpilkite sojų padažą ir šiuo mišiniu ištrinkite antį. Palaikykite porą valandų.

Paruoškite įdarą: razinas išbrinkinkite rome (apie pusę valandos). Obuolius perpjaukite pusiau, nulupkite žievelę, išpjaukite sėklides ir supjaustykite kubeliais. Ištirpinkite ančių riebalus. Į juos dėkite obuolių kubelius, batoną be plutelės, razinas ir viską pakepkite. Įpilkite kelis šaukštus baltojo vyno. Masė turi būti vientisa, ją pagardinkite druska ir pipirais.

Paruoštą įdarą sudėkite į antį ir užsiūkite. Tada kelias minutes pavartydami apkepkite keptuvėje. Antį kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Retkarčiais pašlakstykite kepimo sultimis.

Paruoškite maltinukus: sumalkite virtas bulves, įdėkite kiaušinius, suberkite miltus, druską, smulkintus muskatus. Suminkykite norimos formos maltinius, apvoliokite migdolų drožlėse ir kepkite karštuose riebaluose.

Paruoškite padažą: į sultis, kurios išsiskyrė kepant (riebalus nugriebkite), suberkite žalias kapotas ančių kepenėles. Užvirinkite. Sudėkite likusį anties įdarą, supilkite baltąjį vyną ir vėl užvirinkite.

Gairės: Antis, anties riebalai, balta duona, medus, razinos, romas, rūgštūs obuoliai, sojos padažas, anties kepenėlė, baltas vynas, virtos bulvės, miltai, druska, muskatai, migdolų drožlės.

Receptą atsiuntė: Mama.lt

Keptas lašišų gabalėlis su sterko putėsiais
Sparneliai meduje
 
 
 
Vaikiška kiaušinienė

Vaikiška kiaušinienė

1 2 2 2 2

 

Atskirsim kiaušinio baltimą nuo trynio ir naudosim tik baltimą. Į paruoštus baltimus įpilam pieno ir...

Gairės: kiaušiniai, pienas, druska.

 
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais

1 2 2 2 2

 

Išvirti ryžius pasūdytame vandenyje (naudojau raudonuosius ilgagrūdžius), juos nukošti ir atvėsinti....

Gairės: cukrus, kiaušiniai, razinos, ryžiai, vanilinis cukrus, varškė.

 
Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

Kinietiška traški vištiena su saldžiarūgščiu padažu

1 1 1 1 1

 

Vištos krūtinėlė supjaustyti juostelėmis. Tešlą: kiaušinių baltymus, krakmolą ir druską...

Gairės: druska, kiaušiniai, krakmolas, Vištienos krutinėlė.

 
Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

Apkepas su dešrelėmis ir sūriu

2 2 2 2 2

 

Sūrį sutrinti. Iš sūrio, miltų, kiaušinio, grietinės ir žiupsnelio druskos suminkyti tešlą. Ją...

Gairės: dešrelės, fermentinis sūris, grietinė, kiaušiniai, kvietiniai miltai, pienas, pomidorai, sūris, riebalai, druska, pipirai, petražolės.

 
Vištiena su medaus padažu

Vištiena su medaus padažu

1 1 1 1 1

 

Vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose...

Gairės: česnakas, citrinos sultys, krakmolas, medus, miltai, Vištienos filė, sojos padažas.

 
Totorių

Totorių "Azu"

1 2 2 2 2

 

Jautiena supjaustoma gabaliukais ir pakepinama kartu su svogūnų griežinukais, sudedama į puodą, užpilama 0,5 l...

Gairės: česnakas, daržovių sultinys. sviestas, pomidorų tyrė, bulvės, pomidorai, Jautiena, maži svogūnai, rauginti agurkai.

 
Žuvies užkepėlė

Žuvies užkepėlė

2 2 2 2 2

 

Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant...

Gairės: bulvės, fermentinis sūris, pangasijų filė, saldžioji paprika, svogūnai, malti pipirai, druska, džiovinti žalumynai, aliejus.

 
Kiauliena su daržovėmis

Kiauliena su daržovėmis

2 2 2 2 2

 

Mėsą supjaustome gabaliukais, bulves supjaustome smulkiai, sumaišome viską su majonezu ir prieskoniais,...

Gairės: bulvės, Kiaulienos nugarinė, šaldytos daržovės, majonezas, prieskoniai, pomidorų padažas.

 
Žuvies apkepas

Žuvies apkepas

2 2 2 2 2

 

Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti...

Gairės: morkos, jūros lydeka, konservuoti kukurūzai, konservuoti žirneliai, ryžiai, sparaginės pupelės, majonezas, druska, juodieji pipirai, žuvies prieskoniai.

 
Įdaryta cukinija

Įdaryta cukinija

2 2 2 2 2

 

Ryžius išvirti ir sumaišyti su faršu, pridėti įvairių jūsų mėgstamų prieskonių. Cukinijos vidų...

Gairės: Cukinijos, druska, pipirai, bazilikas, krapai, fermentinis sūris, majonezas, malta kiauliena, pomidorai.

 
Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

1 1 1 1 2

 

Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias...

Gairės: česnakas, grietinė, paprika, pievagrybiai, poras, ryžiai, Vištienos filė, vištienos prieskoniai.

 
Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

2 2 2 2 2

 

Kepsnelių gaminimas Vištieną be kaulo supjaustyti nedideliais kūbeliais, sūrį sutarkuoti burokine tarka,...

Gairės: druska, fermentinis sūris, kiaušiniai, krakmolas, majonezas, miltai, pienas, pipirai, sviestas, svogūnai, Vištiena, vištienos sultinys.

 
Virtinukai su mėlynėmis

Virtinukai su mėlynėmis

1 1 1 1 1

 

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir druskos suminkome tešlą. Ji turi gautis pakankamai kieta, kad...

Gairės: mėlynes, cukrus, kiaušinis, miltai, vanduo.

 
Bulviniai lizdeliai

Bulviniai lizdeliai

1 1 2 2 2

 

Nuplauti bulves ir jas išvirti pasūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupti, sumalti mėsmale ar gerai sugrūsti. Į...

Gairės: bulvės, kiaušinio trynys, konservuoti kukurūzai, kvietiniai miltai, svogūnas, virta dešra, virti grybai, žirniai, pienas, aliejus, prieskoniai bulvėms, spirgučiai.

 
Barankytės su faršu ir sūriu

Barankytės su faršu ir sūriu

1 1 1 1 1

 

Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į...

Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.

 
PUSLAPIAI:
 
Į viršų