Visada galvojau, kad tokius receptus susigalvojame pačios ir visi jiems yra žinomi. Kol viena mano draugė, pamačiusi tokį patiekalą, išpūtė akis ir sakė, jog niekada nesugalvojo taip valgyti varškės :))))
Ką gi, jei tokių yra daugiau - jiems šis "receptas". O iš tiesų tai mano labai mėgiami pusryčiai.
Reikės:
- 1 indelio grūdėtos vaškės. Man skaniausia tokia, kitų skonis ne toks švelnus, kai kuriose jaučiasi specifiniai prieskoniai
- mėgstamų vaisių ar uogų. Šįkart naudojau 1 obuolį, 1 kivį, indelį dumplainių (egzotika nukainavimo RIMI proga).
- kelių šaukštų daigintų kviečių. Juos galima pakeisti bet kokiais javainiais.
Vaisius supjaustome gabalėliais, dedame į dubenį. Ant viršaus dedame varškę su visu skysčiu, apiberiame kviečiais ir pagardiname uogiene (būna kartu su varške). Pasidarome puodelį kvapnios arbatos, skaitome mėgiamą žurnalą ir mėgaujamės gyvenimu!
Ugnė