• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais norisi pasimėgauti desertu, kuris ne tik maloniai saldus, bet ir palieka gerą jausmą po paskutinio kąsnio. Būtent toks yra saldžių bulvių „brownie“ – šokoladinis pyragas, kuriame susijungia klasikinis „brownie“ drėgnumas ir batatų teikiamas natūralus saldumas bei švelnumas. Šis kepinys įrodo, kad desertai gali būti ne tik skanūs, bet ir maistingesni: be perteklinio cukraus, be rafinuotų miltų ir kupini natūralių maistinių medžiagų.

Kartais norisi pasimėgauti desertu, kuris ne tik maloniai saldus, bet ir palieka gerą jausmą po paskutinio kąsnio. Būtent toks yra saldžių bulvių „brownie“ – šokoladinis pyragas, kuriame susijungia klasikinis „brownie“ drėgnumas ir batatų teikiamas natūralus saldumas bei švelnumas. Šis kepinys įrodo, kad desertai gali būti ne tik skanūs, bet ir maistingesni: be perteklinio cukraus, be rafinuotų miltų ir kupini natūralių maistinių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saldžiosios bulvės (batatai) yra puikus ingredientas sveikesniems desertams. Jos suteikia kepiniui aksominę tekstūrą, o kartu praturtina jį skaidulomis, vitaminais ir subtiliu karameliniu skoniu. Tokį šokoladainis tinka tiek prie rytinės kavos, tiek prie popietės arbatos, o savo skoniu nustebins net tuos, kurie į sveikesnius desertus žiūri skeptiškai.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 vidutinio dydžio saldžios bulvės (apie 250 g minkštimo);
  • 2 kiaušinių;
  • 80 g kakavos miltelių;
  • 80 g maltų avižų arba viso grūdo miltų;
  • 100 g medaus arba klevų sirupo;
  • 60 ml kokosų aliejaus (arba ištirpinto sviesto);
  • 1 a. š. vanilinio ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos;
  • (nebūtina) saujelės smulkintų riešutų ar juodojo šokolado gabaliukų.

Gaminimo eiga:

  • Nulupkite ir supjaustykite saldžią bulvę gabaliukais. Virkite arba kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Tuomet sutrinkite iki vientisos tyrės ir atvėsinkite.
  • Dubenyje sumaišykite batatų tyrę, kiaušinius, kokosų aliejų, medų ir vanilinį ekstraktą. Išmaišykite, kol gausite tolygią masę.
  • Į masę suberkite kakavos miltelius, maltas avižas (arba miltus), druską ir, jei norite, riešutus ar šokolado gabaliukus. Viską gerai išmaišykite.
  • Tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi (maždaug 20x20 cm). Kepkite 180 °C temperatūroje 25–30 minučių, kol paviršius sutvirtės, bet vidus liks drėgnas.
  • Iškepus pyragui, leiskite jam pilnai atvėsti prieš pjaustydami – tuomet jis bus minkštas, vientisas ir tarsi tirpstantis burnoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų