REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

FBK „Kaunas“ nežais LFF taurės finale

Šiandien FBK „Kauno“ komanda svečiuose žaidė LFF taurės turnyro pusfinalio atsakomąsias rungtynes su Tauragės „Tauru“. Pirmasis mačas Kaune baigėsi lygiosiomis 1:1, tad kauniečiams, siekiantiems iškopti į finalą, būtinai reikėjo įmušti įvartį.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes varžovų strategas Edvardas Malkevičius teigė, kad trauma atsinaujino jų patyrusiam saugui Eimantui Poderiui, tačiau E.Poderis mačą pradėjo starto sudėtyje. Kauniečiams negalėjo atstovauti du patyrę saugai - Audrius Kšanavičius ir Kęstutis Ivaškevičius. Pirmasis yra diskvalifikuotas dvejoms rungtynėms, o antrasis patyrė traumą.

REKLAMA

Mačo pradžia svečiams susiklostė nesėkmingai. Jau 10-ąją minutę aikštės šeimininkai įgijo kiekybinę persvarą: „Tauro“ puolėjas Valerijus Mižigurskis vienas išsiveržė prieš kauniečių vartininką Lauryną Vertelį, šis lietė kamuolį ranka už baudos aikštelės ribų ir už tai buvo pašalintas iš aikštės. „Kauno“ treneriai skubiai vietoje puolėjo Aivaro Laurišo įleido vartininką Šarūną Kilijoną. Iki to laiko nė viena komanda pavojingų momentų nebuvo sukūrusi.

REKLAMA
REKLAMA

Ir vėliau žaidimas daugiau vyko aikštės viduryje, tačiau daugiau atakavo tauragiškiai. Kartą po varžovų smūgio kamuolys pataikė į „Kauno“ gynėją ir tik jis išgelbėjo nuo įvarčio. Vieną pavojingą ataką buvo surengę ir svečiai. Po Nerijaus Valskio perdavimo į varžovų vartus smūgiavo Artūras Rimkevičius, tačiau vartininkas Pavelas Leusas kamuolį atmušė.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje iniciatyvą aiškiai perėmė aikštės šeimininkai ir prieš pat pertrauką E.Poderis nukreipė kamuolį į „Kauno“ vartus - 1:0. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje prie alaus pardavimo vietos kilo neramumai. Tauragiškiai susimušė su „Kauno“ fanais.

61 min. į svečių vartus krito antrasis įvartis. Po legionieriaus iš Moldovos Iuliano Bursuco perdavimo įvartį iš 14-15 metrų pelnė saugas Paulius Smaryginas. Vėliau „Tauro“ futbolininkai turėjo ir daugiau progų padidinti persvarą. Ypač geros galimybės pasižymėti 82 min. neišnaudojo legionierius iš Rusijos Sergejus Čelochsajevas.  Jis spyrė į tuščius vartus, tačiau kamuolį spėjo išmušti prišokęs mūsų gynėjas Irmantas Zelmikas.

REKLAMA

Galutinis rungtynių rezultatas 2:0 (1:0) „Tauro“ naudai, tad tauragiškiai ir pateko į LFF taurės finalą, kuriame susitiks su Marijampolės „Sūduvos“ vienuolike, šiandien išvykoje net 5:0 (2:0) sutriuškinusia „Šilutės“ ekipą.

FBK „Kaunas“ žaidė tokios sudėties: Laurynas Vertelis, Paulius Vaikasas (68 min. Edvinas Petkus), Gediminas Vičius, Irmantas Zelmikas, Mantas Fridrikas, Tomas Miklinevičius, Nerijus Valskis, Edinas Pehličius, Marius Činikas, Aivaras Laurišas (11 min. Šarūnas Kilijonas), Artūras Rimkevičius.

„Tauro“ sudėtis: Pavelas Leusas, Bertrandas Ngapounou, Tomas Sirevičius, Darius Regelskis, Jaunius Mockus, Mantas Lėkis, Paulius Smaryginas (85 min. Vytautas Dragūnevičius),  Iulianas Bursucas, Eimantas Poderis (76 min. Dalius Girdvainis), Andrius Puotkalis, Valerijus Mižigurskis (80 min. Sergejus Čelochsajevas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų