REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį prasidės kova dėl NBA čempionų žiedų. Su stipriausiais pasaulio krepšininkais vėl grumsis trys lietuviai - Žydrūnas Ilgauskas, Darius Songaila ir Linas Kleiza. Jų atstovaujamos komandos irgi svajoja apie čempionų žiedus, bet šiemet svajonės vargu ar sutaps su tikrove. "Vakaro žinios" pristato tris "lietuviškas" NBA ekipas.

REKLAMA
REKLAMA

"Cleveland Cavaliers"

Pagal žaidėjams mokamų milijonų skaičių Klivlando ekipa turėtų būti NBA elite. 2006-2007 metų sezone ji ten ir atsidūrė. "Kavalieriai" nužygiavo iki finalo, tačiau jame "sausai" pralaimėjo "San Antonio Spurs". Praėjusį sezoną Lebronas Džeimsas vėl spindėjo visu gražumu, bet komanda savo didžiausio laimėjimo nepakartojo.

REKLAMA

Asmeniniai įvertinimai, kurių nelydi pergalės, "Cavaliers" žvaigždei jau pabodo. "Esu penkis kartus geresnis už tą Lebroną, kuris konferencijos pusfinalyje žaidė su "Celtics". Aš galiu nuvesti šiuos vyrukus iki čempionų titulo. Mes tuo tikime", - pabrėžė L.Džeimsas prieš sezoną. Tiki ir veteranas Benas Volesas. "Man patinka mūsų dabartinė sudėtis. Dabar svarbu pagauti čempionišką ritmą. Reikia kuo greičiau surasti savo žaidimą ir išlaikyti jį iki pergalingo galo", - sakė vidurio puolėjas. Ambicijas kursto dar ir tai, jog klubas užkimšo skylę įžaidėjo pozicijoje, įsigijęs Morisą Viljamsą.

REKLAMA
REKLAMA

O štai NBA ekspertai "kavalieriais" kažkodėl netiki. Klivlando ekipa vadinama viena iš lengviausiai nuspėjamų lygoje. Treneris Maikas Braunas - puikus gynybos specialistas, bet puolimas pernelyg daug priklauso nuo Lebrono. Be to, yra trūkumų keliose pozicijose. Pirmiausia, atakuojančio gynėjo. Aleksandras Pavlovičius nepasižymi išskirtiniu talentu, o Volis Ščerbiakas - stabilumu. Delontę Vestą kankino depresija, privertusi trumpam palikti treniruočių stovyklą ir prašyti psichologo pagalbos. Pagrindiniai "Cavaliers" aukštaūgiai sensta. Tai Žydrūną Ilgauską, tai B.Volesą surakina nugaros skausmai. Jie abu yra tikri "centrai" ir kartu sunkiai išsitenka aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikisezoninių rungtynių maratoną "kavalieriai" pradėjo keturiais pralaimėjimais. Lebronas to nesureikšmino. "Mes esame profesionalai, sezono metu tai įrodysime", - pažadėjo Karalius.

"Washington Wizards"

"Burtininkai" irgi mėgsta pakalbėti apie aukščiausias vietas. "Tikslas visada yra kovoti dėl čempionų žiedų. Nesvarbu ar traumos, ar dar kas nors, tikslas nesikeičia", - tinklalapiui krepsinis.net sakė Vašingtono komandos lietuvis Darius Songaila. Pastaruosius tris sezonus kalbos baigdavosi po pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo. "Wizards" trejus metus iš eilės jame pralaimėjo "Cavaliers".

REKLAMA

Per vasarą ekipa pasikeitė nežymiai. Garsiausias krepšininkas Džilbertas Arenas kaip buvo traumuotas, taip ir yra. Jis praleido beveik visą praėjusį sezoną. Rugsėjo viduryje gynėjui atlikta dar viena kelio operacija. Jis grįš į rikiuotę ne anksčiau kaip gruodį. Sveikatos problemos nesutrukdė Dž.Arenui liepą pasirašyti naują šešerių metų 111 mln. dolerių vertės sutartį.

Kol Dž.Arenas ilsisi, komandos lyderių naštą dažniausiai velka Entonas Džeimisonas ir Karonas Batleris. Visa bėda, kad jie taip pat kartais "lūžta". Vieną po kito traumos išveda iš rikiuotės ir "centrus" - Brendaną Heivudą ir Etaną Tomasą. Pastarasis praėjusį sezoną nežaidė. Šiemet atėjo B.Heivudo eilė. Po dešinio riešo operacijos jis ilsėsis  5-6 mėnesius, o gal ir visą sezoną. Tačiau "Wizards" turi vieną gerą savybę. Kol lyderiai gydosi, tobulėja jaunimas. Per vasarą jaunų krepšininkų komandoje padaugėjo. Jei treneris Edis Džordanas juos išnaudos taip, kaip praėjusį sezoną, "burtininkai" vėl pateks į atkrintamąsias varžybas.

REKLAMA

"Denver Nuggets"

"Grynuolių" vadybininkai vasarą veikė velniai žino ką. Jie iškeitė vieną geriausiai besiginančių lygos "centrų" Markusą Kembį, o kito padoraus vidurio puolėjo neįsigijo. Šį žingsnį nulėmė NBA "algų kepurė". Dvi žvaigždės - Karmelas Entonis ir Alenas Aiversonas - kainuoja milžiniškus pinigus. Dabar "Nuggets" priekinėje linijoje yra tik du tikrai pavojingi krepšininkai - Kenjonas Martinas ir Nenė Hilarijus. Pavojingi jie būna tol, kol negauna traumų. O traumas šis duetas patiria dažnai.

Praėjusį sezoną K.Entonis ir A.Aiversonas per rungtynes atlikdavo beveik po 20 metimų. Treneris Džordžas Karlas nori, kad padėtis pasikeistų. "Mūsų žaidimas priklauso nuo to, kaip gerai jie perduoda kamuolį komandos draugams", - pabrėžė "Nuggets" strategas. Be to, jis pažadėjo, kad didesnį vaidmenį ekipos žaidime turės Linas Kleiza.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norai lieka norais, o K.Entonis su A.Aiversonu tikriausiai ir toliau mėtys daug. Komandą vasarą papildė būrys krepšininkų, bet jie yra vidutiniokai, neprilygstantys senbuviams talentu. "Galime laimėti 60 reguliariojo čempionato rungtynių. Esame pajėgūs būti tarp geriausių NBA komandų", - svaidėsi pažadais K.Entonis. Tikėsimės, kad pastangų bus tiek pat, kiek optimizmo.

"Cleveland Cavaliers"

Komanda įkurta 1970 m.

Didžiausias laimėjimas: 2007 m. tapo Rytų konferencijos čempione ir žaidė NBA finale.

Praėjęs sezonas: reguliariajame čempionate laimėjo 45 rungtynes. Rytų konferencijos pusfinalio serijoje 3-4 pralaimėjo "Boston Celtics".

REKLAMA

Išėjo: gynėjai Devinas Braunas, Deimonas Džonsas, puolėjas Džo Smitas, vidurio puolėjas Dveinas Džonsas.

Atėjo: gynėjai Morisas Viljamsas, Terensas Kinsėjus, puolėjai Darnelas Džeksonas, Ronaldas Diupri, Dž.Dž.Hiksonas, Džavadas Viljamsas, vidurio puolėjas Lorensenas Raitas.

Brangiausi žaidėjai: Benas Volesas (14,5 mln. dolerių), Lebronas Džeimsas (14,4 mln.), Volis Ščerbiakas (13 mln.), Žydrūnas Ilgauskas (10,8 mln.), M.Viljamsas (8,3 mln.).

Treneris - Maikas Braunas.

"Washington Wizards"

Komanda įkurta 1961 m.

Didžiausias laimėjimas: 1978 m. tapo NBA čempione (tuo metu dar vadinosi "Washington Bullets").

REKLAMA

Praėjęs sezonas: reguliariajame čempionate laimėjo 43 rungtynes. Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje 2-4 pralaimėjo "Cavaliers".

Išėjo: gynėjas Rodžeris Meisonas.

Atėjo: gynėjai Chuanas Diksonas, Di Braunas, puolėjai Lintonas Džonsonas, Dermaras Džonsonas, vidurio puolėjas Dževeilas Makgi.

Brangiausi žaidėjai: Džilbertas Arenas (14,5 mln.), Entonas Džeimisonas (9,9 mln.), Karonas Batleris (9 mln.), Etanas Tomas (6,9 mln.), Antonijus Denielsas (6,2 mln.).

Treneris - Edis Džordanas.

"Denver Nuggets"

Komanda įkurta 1967 m. Iš pradžių žaidė ABA lygoje, į NBA įsiliejo 1976 m.

Didžiausias laimėjimas: 1978 ir 1985 m. žaidė Vakarų konferencijos finale.

Praėjęs sezonas: reguliariajame čempionate laimėjo 50 rungtynių. Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje 0:4 pralaimėjo "Los Angeles Lakers".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išėjo: puolėjai Eduardas Nachera, Jakuba Diavara, vidurio puolėjas Markusas Kembis.

Atėjo: gynėjai Smušas Parkeris, Matinas Klyvzas, Dantė Džonsas, puolėjai Renaldas Bolkmanas, Rubenas Petersonas, Džuvanas Hovardas, Nikas Fazekašas, vidurio puolėjas Krisas Andersenas.

Brangiausi žaidėjai: Alenas Aiversonas (21,9 mln.), Karmelas Entonis (14,4 mln.), Kenjonas Martinas (14,2 mln.), Nenė Hilarijus (9,7 mln.), Dž.R.Smitas (5 mln.).

Treneris - Džordžas Karlas.

Užsienio lažybų bendrovės mano, kad didžiausius šansus laimėti NBA čempionatą turi ekipos "Los Angeles Lakers" ir "Boston Celtics". Pastatę eurą už "Lakers" sėkmės atveju gautumėte 4,5 euro. "Lietuviškos" ekipos yra toli nuo lyderių. Pateikiame visą vienos lažybų bendrovės sąrašą.

1. "Los Angeles Lakers" ; 4,5

2. "Boston Celtics"  5

3. "San Antonio Spurs"  11

4. "Detroit Pistons"  11

5. "Houston Rockets"  14

6. "New Orleans Hornets" ; 14

7. "Utah Jazz"  18

8. "Dallas Mavericks"  21

9. "Phoenix Suns"  21

10. "Orlando Magic"  26

11. "CLEVELAND CAVALIERS"  26

12. "Philadelphia 76ers"  34

13. "Portland Trail Blazers" ; 41

14. "Chicago Bulls"  41

15. "Miami Heat"  41

16. "DENVER NUGGETS"  51

17. "Toronto Raptors"  51

18. "Atlanta Hawks"  81

19. "WASHINGTON WIZARDS"  81

20. "Los Angeles Clippers" ; 81

21. "Golden State Warriors"  81

22. "New York Knicks" ; 101

23. "New Jersey Nets"  101

24. "Charlotte Bobcats"  101

25. "Indiana Pacers"  126

26. "Minnesota Timberwolves"  151

27. "Sacramento Kings"  151

28. "Milwaukee Bucks"  151

29. "Oklahoma Thunder"  251

30. "Memphis Grizzlies"  251

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų