REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, sulaikė du kauniečius, įtariamus automobilinių saugos oro pagalvių vagystėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Pas juos buvo rasta virš 150 oro pagalvių, kurios galėjo būti pavogtos Lietuvoje ir užsienyje.

REKLAMA

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas, nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus

(APGTS) pareigūnai rugsėjo 30 dienos vakarą sulaikė trisdešimt vienerių metų R. A ir trisdešimtmetį E. A. Butrimonių gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, kai šie iš vieno automobilio į kitą krovė didžiulius krepšius.

Teisėsaugininkai patikrino krepšių turinį. Penkiuose krepšiuose buvo rastos 89 oro pagalvės. Įtarus, kad jos gali būti vogtos, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 30 dieną kratos metu vieno iš įtariamųjų nuomojame garaže Islandijos plente ir automobilyje „Volkswagen Golf“ buvo rastos dar 89 oro pagalvės ir 20 priekinių bei galinių automobilių žibintų.

Daugiausia rasta automobilių „Toyota“, taip pat „Mazda“, „Mitsubishi“, „Nissan“, „Peugeot“ ir „Hyunday“ automobiliams priklausančių oro pagalvių.

Abiems kauniečiams pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu didelės vertės turto įgijimo. Už šį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. A. teismas leido suimti 1 mėnesiui, R.A. teismas skyrė suėmimą 15 parų. Pareigūnai turi duomenų, kad abu piliečiai buvo žinomi ir užsienio šalių policijos pareigūnams.

Pasak APGTS viršininko Giedriaus Sklado, oro pagalvių vagystės jau tapę tikru kriminalistų galvos skausmu, nes nėra dienos, kad jų nebūtų užregistruojama. Vidutiniškai per parą pareigūnams pranešama apie 3-5 oro pagalvių iš automobilių vagystes. Dažniausiai vagiama iš „Peugeot 307“, „Mazda 6“, penktos klasės „BMW“ automobilių.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų