REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jūs visą laiką jaučiatės pavargę? Jei nuolat jaučiate nuovargį, jums derėtų susirūpinti dėl savo sveikatos, rašoma dailystar.co.uk.

Ar jūs visą laiką jaučiatės pavargę? Jei nuolat jaučiate nuovargį, jums derėtų susirūpinti dėl savo sveikatos, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Ar jaučiatės išsekę net po to, kai išmiegate visą naktį? Daugelis iš mūsų jaučiasi nudegę tam tikru gyvenimo momentu - ir tai gali reikšti, kad gyvenimas šiek tiek pernelyg įtemptas.

Nors nuovargis ne visuomet kelia susirūpinimą, bet jis gali būti susijęs su sveikatos problemomis.

Čia yra viskas, ką jums reikia žinoti apie nuovargį, nuo to, kas jį sukelia iki to, aks gali padėti jį įveikti.

Tikėkite ar ne, nuolatinis išsekimas turi savo medicininį pavadinimą. Terminas TATT apibūdina jausmą „visą laiką pavargęs“. Ir, anot NHS, yra daug priežasčių, kodėl galite jaustis išsekę.

Akivaizdžiausia nuovargio priežastis – negaunate pakankamai miego. Taip gali nutikti tėvams, turintiems mažų vaikų, arba tiems, kurie turi pernelyg daug vėlyvų pasisėdėjimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Perdegimo“ jausmą taip pat gali sukelti stresas darbe. Tie, kurie dirba pamainomis ar ilgomis valandomis biure, vėliau gali patirti nuovargį.

Jei nėra akivaizdžių gyvenimo būdo veiksnių, kurie sukelia nuovargį, tai gali būti fiziniai ar psichologiniai veiksniai.

REKLAMA

Kas sukelia nuovargį?

Psichologinės priežastys:

Jei kovojate su psichikos sveikatos problemomis arba turite jus neraminančių minčių – verta aplankyti psichologą. Jūsų šeimos gydytojas taip pat gali patarti, kaip spręsti šias problemas.

Štai keletas psichologinių nuovargio priežasčių:

Nemiga – nesugebėjimas miegoti naktį, kuris sukelia nuovargį dienos metu.

Stresas – kasdienio gyvenimo įtempta gali priversti jus jaustis išsekusius.

Emocinis šokas – neramiais laikais, įskaitant artimo žmogaus netektį ar problemas santykiuose, galite jaustis mažiau budrūs.

REKLAMA
REKLAMA

Depresija – depresijos simptomai yra energijos trūkumas ir nuolat jaučiamas liūdesys.

Nerimas – tie, kurie kovoja su nerimo sutrikimu, dažnai jaučiasi pavargę.

Fizinės priežastys:

Jeigu nurodyti gyvenimo būdo ar psichologiniai veiksniai jums nebūdingi, gali būti fizinė priežastis dėl kurio jaučiatės pavargęs. NHS nurodo šiuos veiksnius:

Anemija – geležies trūkumas dažnai sukelia energijos trūkumą.

Skydliaukės sutrikimai – kadangi skydliaukė veikia hormonų veiklą, ji gali paveikti jūsų psichinę sveikatą ir sukelti nuovargį.

Miego apnėja – obstrukcinė miego apnėja sustabdo kvėpavimą miego metu. Dėl šios priežasties poilsis pertraukiamas, todėl dienos metu jūs jaučiatės pavargę.

Jeigu manote, kad kovojate su bet kuria iš šių sveikatos problemų, kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų